Reklama

Reklama

Komando špionů

  • Španělsko Consigna: matar al comandante en jefe (více)

Obsahy(1)

Admirál Canaris, vůdce SS Himmler, polní maršál Rommel a další historické postavy 2. světové války rozehrávají působivé drama ze zákulisí válelečných špiónů. Skupina amerických vojáků je vybrána ke splnění životního úkolu - mají unést jednoho z nejlepších taktiků 2. světové války - Erwina Rommela. K naplnění mise však nedojde poté, co jsou zajati Němci, kteří se rozhodnou jejich plán zneužít. Americké vojáky nahradí svými a za pomoci dvojníka Rommela začnou uskutečňovat atentát na prezidenta Spojených států Eisenhowera. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Další lehce obskurní kousek z edice válečné velkofilmy (údajně) od prdelky video který jsem sehnal za naprosto bezkonkurenčních 10 kč v Praze na hlavním nádraží. Ani nevím kde začít. Je to přehlídka absurdit od začátku až do konce. Samozřejmě, že porovnávat to z historickými skutečnostmi nemá smysl, protože je jasně, že se jedná o bohapustou válečnou fikci, které mám ovšem já osobně celkem rád. Nicméně nebylo by na škodu, kdyby to aspoň místy dávalo trochu smysl. Sice tu je nastíněna jakási hlavní dějová kostra, ale ta už od úvodu nedává vůbec smysl. Celá ta hlavní akce je tu naprosto nesmyslně vymyšlená a jestli to měl být výsměch Němcům a jejich brilantním stratégům, pak je v tom skrytý geniální podtext, ale já se obávám, že nikoliv. Na filmu pracovalo několik scénáristů a to je tu prostě znát. Nemá to ani hlavu ani patu a závěrečný twist staví i to málo co bylo z předchozího dění jasný úplně na hlavu. Takže jak k tomu přistoupit? asi jako k čistému trashi seriózní film to opravdu není. Nemůžu zase říct, že bych se nebavil, akce je správně přehnaná a nezvládnutá, délka přijatelná, tak se to dá přežít, ale na víc jak dvě hvězdice to nedá i když švanda je to náramná.45% ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Opět nepovedený válečný snímek z italské produkce. Španělé tomu moc nepomohli. Někdy přemýšlím, proč se do točení těchto filmů vůbec pouštěli. Snad jen proto, aby mi tahali peníze z kapes, protože na válečný snímek se nechám skoro vždy nachytat a DVD koupím v naději, že tentokrát to snad vyjde. Opět to nevyšlo. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

v roce 1970 se natáčelo s tím,na co se dalo sáhnout takže bez digitalizace a triků z toho vyšlo tohle lehce slabé dílko ale musí se vzít v potaz dobrá kamera i když v té době se kladl důraz na detail obličeje a tak herci museli zahrát emoce opravdu opravdově. ()

Všežrout 

všechny recenze uživatele

Italské béčko par excellence. Uniformy "co dům dal", originální ošití těch německých, směs rozličných zbraní, výstroje a vehiklů porůznu zmalovaných. Do toho střihnuté záběry tanků z jiného italského filmu, jeptišky se samopaly, peroucí se partyzánky a Himmler v županu. To prostě nelze neocenit ;-) ()

piglit 

všechny recenze uživatele

WTF?! Ale je to sci-fi. (Tak už to mezitím opravili - už jde jen o válečný filmík...) Čekal jsem jiný závěr - kdy špioni jsou natolik zpracovaní, že se automaticky přidají k druhé straně. Takhle to jen vyšumělo do ztracena. Zajímavé z vojensky-strategického hlediska bylo, že Němci zásadně posílali tanky a obrněná vozidla bez jakékoliv podpory, aby je mohli partizáni snadno zničit. ()

karlos-rio 

všechny recenze uživatele

vynechám komentář děje této fantasmagorie, ve kterém jde o únos Rommela, celý film je velký omyl, spousta nesmyslných textů atd... no a některé scény? němci hledají v úkrytu americké špiony, ale nejdříve svítí baterkou do tváří žen... rozkaz velitele kdy potřebují zajmout agenty ukryté v domě-potřebuji je živé- tak do domu začnou pálit z tanku, hypnózou změní německým vojákům osobnost, která je pak stejná jako u am. zajatců a spousta dalších perel ()

Jean_Calid odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto šílený film, plný nesmyslného děje a historických chyb, jak už psal karlos-rio. Celkově to hodnotím jako ztrátu času a velké zklamání ()

Reklama

Reklama