Reklama

Reklama

Hrůza na jevišti

  • Česko Jeviště děsu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Klasická vyvražďovačka na italský způsob – brutálnější, krvavější, zábavnější! Nucený přesčas v divadle se jedné deštivé noci stává pro skupinku herců čirou noční můrou. Nacvičovaná kriminální hra se s příchodem šíleného zabijáka mění v krutou realitu a více, než o cokoli jiného, jde bezbranným hercům o holý život. Není kam uniknout a duševně nemocný vrah v soví masce nezná slitování. Divadelní jatka začínají... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Michele Soaviho jsem prvně poznala, když mi zprostředkoval "Svatyni" gotického, satanského děsu. Od Hrůzy na jevišti jsem očekávala přinejmenším podobně hrůzný zážitek, ale byla jsem docela zklamána. Nevím, možná se na mém dojmu výrazně podílel český dabing, který mi přišel docela slabý. Hrůza na jevišti tak není přehlídkou děsu, budovaného napětí a husté atmosféry. Naopak. Je to jedna velká přehlídka nelogičností, nepravděpodobných situací a podobných kiksů, které mě již zhruba asi po půl hodině utvrdily v tom, že tento film nebude zrovna patřit mezi ty blyštivé klenoty italského hororu. Jako příklad uvedu scénu, kdy týpek, zcela brutálně rozfašírovaný motorovkou v jedné scéně mrká. Nepředpokládám, že by někdo v takovém stavu ještě mohl být naživu. V další scéně se naopak hlavní hrdince prchající před sadistickým šílencem v masce nepodaří ani se správným klíčkem otevřít na několikátý pokus dveře, které jsou zřejmě zamčené na padesát západů, když to však zkusí po krutém souboji s vrahem, zázračně se dveře otevřou. Plus spousta dalších situací, které film postupně více a více uvrhají do formátu laciného béčka. Alespoň hudba je, tak jako u italských hororů vždy, velmi vydařená. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Film sa pomalí rozbieha,lebo na začiatku vidíme skúšku hercov v divadle a to nebolo pre mňa dvakrát príjemné.Potom zo psychiatrického ústavu uteká veľmi nebezpečný vrah,ktorý sa dostáva práve k tým hercom a práve od tej chvíle začína pre nich boj o holí život.A od tej chvíle to už málo stúpajúci trend.Herci neboli sympatický ani hrať moc nevedeli.Príbeh je jednoduchý a predvídateľný.Ale má viacero devíz,prečo si ho pozrieť.Či koli vraždám,ktoré boli veľmi zaujímavo efektné alebo koli maske vraha,ktorá bola parádna. Napätie tu bolo v silných dávkach.Má to prvky gialla a to hlavne v kamere,ktorá bola dokonalá ale v ostatnom to bol čistý slasher.Aj spracovanie bolo nedomyslené a tým pádom chovanie postáv bolo stvárnené tupo a debilne.Čakal som od tohoto filmu viac ale moje očakávania neboli naplnené škoda. ()

Reklama

Remedy 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem byl zvědavý, jak by mohl vypadat slasher v italském stylu. Čekal jsem potoky krve, hrůzyplné výrazy a alespoň jednu charismatičtější oběť, ale hlavně - alespoň nějakou tu zábavu. Bohužel se mi nedostalo ani jednoho a během filmu (to se mi nestalo už hodně dlouho) jsem měl nutkání odcházet a jestli jsem to nechal běžet nebo ne, jsem fakt neřešil... Naneštěstí jsem ve výsledku viděl asi 70-75 minut a to mi opravdu plně stačilo... Takové Tajemství loňského léta je oproti téhle nudné slátanině hotová pecka! Vřískot možná i umělecké dílo... 20% ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Od hrůzy na jevišti jsem očekával další kvalitní italské giallo. Tím, ale tento snímek vůbec není, jedná se o klasický slasher, ale s velkým S. To co "soví" zabiják předvádí, to se jen tak nikde nevidí. Vraždy jsou opravdu brutální, krví se nešetří. Bohužel na mě z filmu nedýchla atmosféra, k tomu mi jen vraždy a šílená hudba nestačí. Dle mého názoru Soavi ukázal, co v něm je až v Dellamorte Dellamore. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Prakticky bezchybný, příjemný a záživný slasher z jevištního prostředí. Během hektického zkoušení nové hry dojde přímo u divadla k brutální vraždě, krumpáčem do huby. Policie přijede, prohledá a zase odjede, část herců se na naléhání režiséra rozhodne zůstat přes noc a dál zkoušet. Chyba. Nikdo totiž netuší, že ten psychopat zůstal schovaný uvnitř, zajistí jediný východ, nandá si masku fiktivního vraha a jde na věc. Sám je bývalým hercem a ono představení si zdá se hodlá uzpůsobit své vlastní, zvrhlé a bizarní představě./ Na poměry žánru se jedná o poměrně dost vymazlenou záležitost. Neopruzují tu žádní blbí teenageři, nahradí je parta marných herců, rejža šáteček, hlídač, sponzor a dva policisté mimo hru. Vraždy ŠPIČKA, dojde i na motorovku. Klasické úvodní nicmocdění trvá jen 20 minut, taky plus. No dojem mi trochu zkazilo jen stupidní disko, které se rozehraje v ten nejhorší možný moment. Ale vzal jsem to jako nutné zlo doby. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Scéna, kde se Brett (Giovanni Lombardo Radice) skloní před zrcadlem, aby odhalil, že Wallace (Clain Parker) stojí přímo za ním, je pocta filmu Tenebre (1982) od Daria Argenta, u něhož byl Soavi asistentem řežie. (hladass)
  • Během promítání na Fantasia Film Festivalu házeli fanoušci jako pocta oblíbenému finále filmu z divadelních balkonů bílá pírka. (hladass)
  • Režisér Michael Soavi ve filmu ztvárnil roli mladého policisty v policejním autě venku u divadla. (hladass)

Reklama

Reklama