Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdeptaný bankový úradník Arvid sa stane hrdinom, keď takmer omylom zneškodní lupiča. Naivný muž, ktorého práve opustila milenka Hanne naletí však podvodníčke Astrid, ktorá sa mu predstaví ako manželka uväzneného zločinca, a chce jej pomôcť. Prehovorí svojho brata Haralda, skúseného kriminálnika, aby mu pri tom pomohol. Spolu s troma Haraldovými podriadenými potom rafinovane prepadnú pancierové auto s peniazmi a neskôr oslobodia lupiča z väzenia. Pôvodný zámer sa však neskúsenému Arvidovi rýchlo vymkne spod kontroly a muž sa ocitne uprostred výbuchov a prestreliek, pri ktorých sú početné obete. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (166)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Velice povedená černá komedie o čtyřech gangsterech z kterých jsou 2 jen obyčejní kuchyři a zbylý dva jsou bratři z nichž Arvid je jen nudný bankovní úředníček a Harold vlastní restauraci a ve světě gangsterů se již nějaký ten pátek pohybuje. " Není tu žádné "dobře" nebo "špatně". Prostě se rozhodneš. Třeba v Číně můžeš sníst celýho německýho ovčáka a nikdo ani nehne brvou. Celý je to jen o tom určit si, co je nepřijatelný a jednoduše to nedělat. " Výborná hudba. Dánská verze na styl filmů Boondock Saint a Pulp Fiction - 80 % ()

CarloRizzi 

všechny recenze uživatele

V Číně jedí psy skvělá černá komedie, která se vám bude určitě líbit, protože tady se sešly vycházející herecké hvězdy. Chamtivá, ale okouzlující Trine Dyrholm (Rodinná oslava )" Přišla jsem si pro televizi." Pak kuchař Nikolaj Lie Kaas(Otevřená srdce), který říká: "Já nic nevím, jsem jenom kuchař."Šílený Kim Bodnia (excelentní seriál Most) nehrál exkriminálníka, on se jím na chvilku opravdu skutečně stal, a takového bratra bych rozhodně nechtěl. Nakonec mladší bráška Haralda Arvid Dejan Cukic, to je jiná liga :-)) Dejte mu do ruky zbraň a zůstaňte s ním v mísnosti o samotě, to je kapitola sama o sobě.D Určítě se máte na co těšit."Kam je máme uklidit" ? A co do divadla, tam se tak vozejí mrtvoly."Challenge Tour 2015 - 30 dní se světovou kinematografií, Vol. 2 ()

Reklama

Petroff 

všechny recenze uživatele

Přehnaně drsná prdel (-rozuměj sranda, zábava, smích a tak). Rozhodně to není komedie pro lidi, který učůrávaj z Pařby ve Vegas a podobnejch "popíků"! Já se ale bavil ukrutně (a nejednou)! Ti seveřani si jedou zajímavej "anglickej" humor. Hlavní postava je totálně vymletá a ani ostatní na tom nejsou o moc líp... a v tom asi tak trochu spočívá veškerá ta sranda. A taky tu úřaduje Slavko Labovic (Dealer, Blikající světla) a ten jeho zasmušilej rozhodnej výraz já prostě žeru. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Mám partnerku, která je anděl. Ve frontě dbá na to, aby jiní nemuseli příliš dlouho čekat a neustále mě znervózňuje plány na finanční podporu afrických černoušků či jiných potřebných ve světě. Hrdina filmu Arvid jde ještě mnohem dál, a zatímco ho okolí považuje dílem za nudného partnera, dílem za fascinujícího blba, šíří dobro na všechny strany. Bohužel jednou se dopustí hrdinného skutku a je po zásluze osudem a svými bližními potrestán. Rozhodne se pro ještě větší dobro, jenže na něj nemá potřebné finance a odtud už je poměrně blízko k šílenému plánu s ještě šílenější motivací. Nějakou dobu to vypadá, že Lasse Spang Olsen zkouší napodobit styl a téma filmů Guye Ritchieho a vznikne černočerná drsná kriminální komedie, jenže posléze se ukáže, že děj směřuje k ptákovině, kterou nejlépe vystihuje jednotka příliš rychlého nasazení ve své druhé bláznivější polovině. Děj, resp. motivace hrdinů postrádá logiku, což by nebyla taková tragédie, horší je, že film jako celek je nevyrovnaný a zdařilé humorné scény se prolínají s poměrně drastickými násilnickými scénami. Chybí prostě pevné žánrové zakotvení. Přesto jde o zábavnou jednohubku, kdy jsem v závěrečné scéně, kde se objevují zástupci říše nebes a říše pekelné, měl cukání dát i čtvrtou hvězdičku. Celkový dojem: 65 %. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Všechny přátele čtyřnohých štěkajících chlupáčů bych chtěla ubezpečit, že žádní psí miláčkové určení ke konzumaci na jakýkoli způsob se v tomhle pozoruhodném snímku nevyskytují. Zato je tady v hojné míře přítomen nesmělý a citlivý bankovní úředník s osobitým smyslem pro spravedlnost, který se - patrně pod tíhou rozchodu s přítelkyní - rozhodne, že bude konat "správné věci" ... nebo dobré skutky, chcete-li. Na(ne)štěstí má zkušeného a světa znalého bratra, který mu zcela nezištně pomáhá. A jak je známo, i docela maličký kamínek může dát do pohybu ohromnou ničivou lavinu, která s sebou bere všechno, co se jí postaví do cesty. Poněkud brutální černá komedie se skvělou (a svým způsobem taktéž brutální) pointou, určená zejména pro otrlejší jedince. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama