Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Mrazivé pomstě, strhujícím akčním thrilleru plném černého humoru, hraje Liam Neeson Nelse Coxmana, muže od rodiny, jehož klidný život s manželkou (Laura Dern) je obrácen vzhůru nohama, když jim za podivných okolností zemře syn. Nels začne pátrat po pravdě o smrti svého potomka na vlastní pěst a jeho touha po spravedlnosti se rychle změní v krutou mstu. Drogový král přezdívaný Viking (Tom Bateman) postupně záhadně přichází o své zabijáky a Nels se pomalu mění z příkladného občana v chladnokrevného mstitele, který nedovolí ničemu a nikomu, aby mu stál v cestě. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (353)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jako kdyby se spojili bratři Coeni👨👨 společně s Tarantinem👨 a vzniklo z toho toto filmové děťátko🎬😎. Moland perfektně skloubil neotřelé vyprávění příběhu s výborným scénářem, který hercům předhazoval jednu lahůdkovou repliku za druhou, a samozřejmě obsadil do hlavní role Neesona, kterému jsou takové typy postav šité jako na míru. Překvapilo zajímavé zasazení do Denveru a mimořádně nehostinného městečka Kehoe (samozřejmě v zimě⛄) ve Skalistých horách v Coloradu🏔️. Jak jsem se již zmiňoval, tak samotná filmová zápletka se vytasila se slušnou dávkou napětí, zábavných situací a taktéž nečekaných zvratů. Hlavní záporák Viking takový nestandard se svým místy skoro až schizofrenickým chováním, ale v tom právě spočívá kouzlo Mrazivé pomsty, Jutové taktéž na jedničku, i linka se strážci zákona úsměvná👮‍♂️👮‍♀️🚔. Dojde i na akci se sněžným pluhem🚜, pár přestřelek se taktéž dostaví🔫, ale o tom to není. Kdybych to měl k něčemu přirovnat, napadá mě asi Fargo. Takže, kdo má rád tento žánr situačního dramatu zakládajícího si na dialozích postav s prvky černého humoru, tak si přijde na své. A závěrečné titulky vytvořené tak, aby mizela jména jednotlivých postav podle toho, kdy se pakovaly z filmového plátna ? Geniální😍. Dám 4★, musím si nechat nějakou zálohu na norský originál od stejnojmenného režiséra. Za mě dávám 84 % ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Osobitě pojmutý thriller s humorem s tuctama mrtvol. Ono odlehčení ho sice dělá jistým spůsobem zábavným, ale téma pomsty zavražděného syna v tak drsných přírodních podmínkách severského prostředí bych si dal raději s naprosto vážnou tváří. Ani padouši zde nevzbuzujou dostatečný respekt. A ta pozitivní indiánská poetika kolem stejně-tak prachsprostých drogových dílerů jako jsou hlavní záporáci, ta už je úplně WTF. Zvláštní filmový patvar, ne úplně vydařeně mixující americké thrillerové prvky s evropskou odvahou si hrát s diváckými očekávaními. ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele

Deja vu... to byl můj neustálý pocit takřka od začátku filmu. Nebo, že by ... no jasně, remake jako vrata. Není to tak dávno, co jsem viděl skandinávský originál a tento americký je na drobné nuance (indiánii a tak...) téměř doslovnou kopií. Možná kvůli znalosti originálu, možná kvůli Liamu Neesonovi, u něhož jsem si tak nějak již zvykl, že padouchům automaticky nakope prdel, jsme od toho nebyl tolik na větvi. Přesto solidní "komorní" thriller s kapkou humorného nadhledu. 70% (viděl jsem: 1x cz) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, že si původní severskou verzi prakticky nepamatuji a díky tomu jsem na Mrazivou pomstu koukal jako na původní film. I přes přítomnost Liama Neesona (který je pouze lákadlem a ve výsledku se do role vlastně ani moc nehodí) se nejedná o film, jakkoliv příbuzný s akčním filmem 96 hodin a vlastně se ani Mrazivá pomsta nedá nazvat akčním ani napínavým filmem. Je to ale opravdu zábavná a originální černá komedie, kdy se ctihodný občas, mstí za smrt syna. Film nebaví ani tak násilím (ačkoliv občas se divák zasměje nějakému tomu úmrtí) ale jednotlivými nápady (každém úmrtí je zobrazeno na obrazovce jako parte a spousta úmrtí se tak stane mimo záběr) a postavami. Oproti původní verzi to asi nepřináší mnoho nového, ale pokud jste jí neviděli, tato nová jí dokáže směle nahradit. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Pokud by se tenhle film bral vážně, tak to nemůže skončit jinak než odpadem. Pokud k němu budeme ale přistupovat jako k černé komedii až parodii, tak se jedná o poměrně dobrou zábavu. Liam Neeson v roli nasraného mstitele je už trochu otřepaný a ačkoli jej mám jako herce moc rád, on takové postavě už nemá co dát. Působil unaveně a byl tak zastíněn všemi těmi obskurními figurkami z podsvětí. Potenciál Emmy Rossum rovněž totálně nevyužit, dalo by se říct, že si zahrála naprosto zbytečnou postavu. Potlesk tak sklízí především Tom Bateman a scénáristé za nápady se všemi těmi šílenými přezdívkami. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • Liam Neeson uviedol, že toto bude jeho posledná rola v akčnom filme, čo však veľmi rýchlo nedodržal. (Arsenal83)
  • Auto, v ktorom jazdí Viking (Tom Bateman), je elektromobil Tesla model X. (ČSFD)
  • Řeka, která je ve filmu pokryta silnou vrstvu ledu, má však tak silný proud, že by nebylo možné, aby se na něm tvořil led. (ČSFD)

Reklama

Reklama