Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Mrazivé pomstě, strhujícím akčním thrilleru plném černého humoru, hraje Liam Neeson Nelse Coxmana, muže od rodiny, jehož klidný život s manželkou (Laura Dern) je obrácen vzhůru nohama, když jim za podivných okolností zemře syn. Nels začne pátrat po pravdě o smrti svého potomka na vlastní pěst a jeho touha po spravedlnosti se rychle změní v krutou mstu. Drogový král přezdívaný Viking (Tom Bateman) postupně záhadně přichází o své zabijáky a Nels se pomalu mění z příkladného občana v chladnokrevného mstitele, který nedovolí ničemu a nikomu, aby mu stál v cestě. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (353)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Zábavná vyvraždovačka, ktorá síce miestami nevie do ktorého žánru má patriť ale má svoje silné miesta. Pekne urobené logické zvraty a aj vtipné wtf momenty. Po dlhom čase film s Liamom Neesonom, ktorý je správne pritiahnutý za vlasy ale zároveň má v sebe punc logiky a aj emócií. Záporák archetypálny ale veľmi dobre spravený. V zasade film na poli dvoch hodín vypovedal celkom dosť. A dávalo to hlavu aj pätu a nestrácal som sa. Nevrátim sa k tomu ale bavil som sa. Škoda nevyužitého priestoru krásky Emmy Rossum. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že když bych věděl, že tento film remakem skandinávské divnosti Boj sněžného pluhu s mafií, tak budu hodně přemýšlet, zdali se na tento film vůbec podívám. Kór, když ho natáčel ten samý režisér. Takhle mě nalákal Liam Neeson, od kterého jsem čekal klasickou akční ždímačku, kterou mi poslední léta nabízí měrou vrchovatou. Tady to ale bylo trošku jinak. Vtipné momenty nebyly vtipné. Absurdita byla spíš směšně trapná. No…nenašel jsem na tom nic, co by mě za ty dvě hodiny bavilo. A co víc, jedná se o poměrně věrnou kopii švédského originálu, takže vlastně stejně zbytečný film jako například Funny Games USA. Jen škoda, že zrovna Liam Neeson zde mrhal časem… ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Už som videl, ako Michael Haneke nakrútil dva totožné filmy (Funny Games a Funny Games USA) iba preto, že Američania neradi čítajú titulky a majú dosť peňazí. Predpokladal som, že nikto už podobný lapsus nezopakuje. A Hans Petter Moland z neznámych a mne nepochopiteľných príčin neodolal a spravil po piatich rokoch to isté. A mne neostáva nič iné, ako dať filmu bez ohľadu na jeho kvalitu dve hviezdičky, aby som tým potvrdil svoj názor, že tento film nemal byť nakrútený. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jediný význam zhlédnutí tohoto remaku je dle mého pouze v případě, že jste neviděli skandinávský originál se Stellanem. Což je i můj případ (a pravděpodobně se k tomu jen tak nedostanu) a vlastně jsem se těšil na další z pomstychtivých rolí Liama Neesona, jež jsou pro něj jako dělané (pevně doufám, že jich bude dostatek i po té pseudokauze). Cold Pursuit je spíše než drama černou komedií s hrozným hlavním záporákem (nejspíše záměrně) v režii stejného člověka jako originál (zajímalo by mě, jestli některé scény pouze replikoval). A z toho všeho vylezla neškodná sedmičková záležitost, u které jsem občas bohužel nevydržel pozornost a mírně se nudil. Rozhodně ale podobné žánrovky potřebujeme.. PS : Laura Dern je ve filmu opravdu hodně krátce. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Osobitě pojmutý thriller s humorem s tuctama mrtvol. Ono odlehčení ho sice dělá jistým spůsobem zábavným, ale téma pomsty zavražděného syna v tak drsných přírodních podmínkách severského prostředí bych si dal raději s naprosto vážnou tváří. Ani padouši zde nevzbuzujou dostatečný respekt. A ta pozitivní indiánská poetika kolem stejně-tak prachsprostých drogových dílerů jako jsou hlavní záporáci, ta už je úplně WTF. Zvláštní filmový patvar, ne úplně vydařeně mixující americké thrillerové prvky s evropskou odvahou si hrát s diváckými očekávaními. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • Liam Neeson se ve filmu objevuje v roli otce postavy, kterou hraje Micheál Richardson. Neeson je pak otcem Richardsona i ve skutečnosti. (BS)
  • Když Coxman (Liam Neeson) pouští unesenému klukovi klasiku, tak je to Dvořákův „americký“ smyčcový kvartet. (kuky)
  • Liam Neeson uviedol, že toto bude jeho posledná rola v akčnom filme, čo však veľmi rýchlo nedodržal. (Arsenal83)

Reklama

Reklama