Reklama

Reklama

Dark - Season 1

(série)
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, 2017, 8 h 22 min (Minutáž: 45–57 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Anna König, Louis Hofmann, Maja Schöne, Oliver Masucci, Angela Winkler, Jördis Triebel, Daan Lennard Liebrenz, Lisa Vicari, Moritz Jahn, Stephan Kampwirth (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Recenze (85)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzhľadom k tomu, že seriál Dark bol vyrobený pre nemecký Netflix tak ma úroveň seriálu veľmi príjemne prekvapila. Prepojenie troch dimenzií troch rôznych rokov v 33 ročných odstupoch bolo rovnako dobre zamotané ako vzťahy medzi postavami. Najväčším plusom však bolo zobrazenie prostredia daných rokov a nakoľko nezaostali ani herci treba povedať, že Dark patrí do zoznamu lepších seriálov a prekonal aj Castle Rock. Po viacerých recenziach k seriálu si rozhodne pozriem aj Stranger things, nakoľko odporúčanie od filmového znalca som na daný seriál už dostal a samotný Dark zvýšil môj záujem, pretože ponúkol niečo nové. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každej miluje cestování časem. Tenhle seriál je přitažlivý v tom, jak dokáže podat osudovost, ale obávám se, že ani několik zhlédnutí nenapomůže orientaci, možná by se našlo i pár mezer v logice. Postupem času mi to přišlo trošičku velkohubé, se zbytečným nadužíváním náboženské mytologie. Ponechal bych Einsteina a přemýšlení o lidském údělu, další témata by přemýšlivé diváky napadla sama. Ale jinak už jsem dlouho neviděl seriál s tak velkým faktorem napínavosti. 90% ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sérii jsem si neskutečně užila. O to víc jsem ráda, že jsem si seriál nechala v podstatě vnutit :D a nakonec jsem mu dala přednost před rozečtenou knihou. Protože tohle je pecka! **** Není to It ani Stranger Things, to by si měl uvědomit každý. A je to hlavně německá produkce. Takže je to úplně jiný. Nebudu lhát, první tři čtyři díly mi ty postavy byly ukradený. Nejde o to, že byly chladný a s věčně tajemným/naštvaným výrazem, ať se jednalo o jakoukoliv situaci, a já nevěděla, co si o nich myslet. Právě tenhle moment je pro mě totiž rozhodující. Zda mi budou ukradený až do konce nebo to byl tvůrčí záměr. Protože tam se dost charakterů během série razantně otočilo a ne během jednoho dílu (zdravím milovníky milovníky YA literatury!), takže jsem jim to uvěřila. Skvělé! :) ***** Možná jsem byla skeptická, že je toho na začátku moc. Možná jsem byla naštvaná, že za jednu zodpovězenou otázku jsou nahozené další tři. Ale konec to vynahradil. A já si celou první sérii užila. A vlastně i přes ty otázky každý jednotlivý díl. *****Teď trochu SPOILER. Nějak jsem nepochopila, proč nemělo žádný následek, že si současné já povídalo s budoucím já. Myslela jsem, že by to mělo být následky ve vesmíru. Ale nic, tady asi jedou podle jiných pravidel. ***** Takže chvíli pauza a potom druhá série. Mňam! :) ()

waits 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vnějšková podobnost se Stranger Things (odkazy na 80.leta, děti v ohrožení, elektrárna) německému Netflixu pomáhá ve vzbuzení zájmu. Ale zatímco Stranger Things jsem, hlavně kvůli hysterické Wynoně Ryder během první serie vzdal, Dark mě zaujal - funguje a směřuje totiž jinak a jinam. Mysteriozní atmosféra, působivá hudba (až na ty smyčce:)), vcelku zajímavé postavy a děj, který umožnuje ohýbat serii do různých směrů (bude z toho něco na způsob Kinga? bude z toho Twin Peaks? - no, to zas ne:)) jsou schopny připravit odpočinkový zážitek v sympaticky velké míře. První serie se navíc neustále zlepšuje a u osmého, devátého dílu graduje. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to takový německý NÁVRAT Z a DO BUDOUCNOSTI a zároveň trochu SVĚT POD HLAVOU, ale hlavně INTERSTELAR.. Takové hrátky z cestováním v čase mě baví, ale zároveň děsí. Je však pravda, že pokud měl Einstein pravdu, tak teorie strun dokazuje, že minulost, přítomnost a budoucnost existuje současně, díky zakřivení časoprostoru. O to více je to pro mě děsivější, protože jeden neví jestli my ovlivňujeme budoucnost nebo jestli budoucnost ovlivňuje nás. Rozhodně je to zajímavý námět. Za mě 90% ()

Galerie (78)

Zajímavosti (8)

  • V závěru epizody je použita skladba „Familiar“ od Agnes Obel. (Kokosak91)
  • V epizodě hraje písnička „Enter One“ od anglické písničkářky Sol Seppy. (Doomcourier)
  • V epizodě zazní píseň německé thrash metalové kapely Kreator „Pleasure to Kill“. Tato píseň ze stejnojmenného alba vyšla v Německu 1. listopadu 1986, tedy přesně pět dní před událostmi z tohoto dílu. (Dadomut)

Reklama

Reklama