Reklama

Reklama

Dark - Season 1

(série)
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, 2017, 8 h 22 min (Minutáž: 45–57 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Anna König, Louis Hofmann, Maja Schöne, Oliver Masucci, Angela Winkler, Jördis Triebel, Daan Lennard Liebrenz, Lisa Vicari, Moritz Jahn, Stephan Kampwirth (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Recenze (86)

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Němci umí! Sakra dobrý seriál, který má úžasný rozjezd ( to tajemno, atmosféra na jedničku). Každý díl má co nabídnout, vůbec se to netáhne a scenáristé ukazují, že to mají zatím skvěle promyšlené. Zvraty jsou strašně dobře provedené a já žasnu. Uvidíme jak bude fungovat zbytek seriálu. Postavy perfektně napsané ( budete některé milovat, nenávidět a to k tomu patří). Domnívám se, že cestování v čase nikdy nebylo zajímavější. 9,9/10 ()

waits 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vnějšková podobnost se Stranger Things (odkazy na 80.leta, děti v ohrožení, elektrárna) německému Netflixu pomáhá ve vzbuzení zájmu. Ale zatímco Stranger Things jsem, hlavně kvůli hysterické Wynoně Ryder během první serie vzdal, Dark mě zaujal - funguje a směřuje totiž jinak a jinam. Mysteriozní atmosféra, působivá hudba (až na ty smyčce:)), vcelku zajímavé postavy a děj, který umožnuje ohýbat serii do různých směrů (bude z toho něco na způsob Kinga? bude z toho Twin Peaks? - no, to zas ne:)) jsou schopny připravit odpočinkový zážitek v sympaticky velké míře. První serie se navíc neustále zlepšuje a u osmého, devátého dílu graduje. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre všetkých, ktorí dopozerali druhú sériu "Stranger Things" ostanú podľa mňa nadšení aj z nemeckého projektu "Dark". Je super, že Netflix otvára možnosti aj pre iné krajiny, než len USA a dostávame nečakaný seriál, ktorému prajem veľmi úspešnú budúcnosť. Nemyslím si, že to osloví každého a dokonca si myslím, že niektoré veci sú trošku komplikované pre bežného diváka, no rozhodne to nerobí z tohto seriálu fail. Myslím si, že naopak to ponúka veľmi zaujímavé možnosti, otvára na konci priestor na pokračovanie, ktoré určite chcem, aby bolo a najmä mám pocit, že tu máme veľmi dobré postavy, ktoré chcem sledovať od prvej časti až po poslednú. "Dark" som zhltol všetkých 10 dielov za 2 dni a môžem osobne povedať, že som nadšený. Človek sa v tom možno občas stráca a treba dávať veľký pozor na to, čo sa vlastne deje, kto je kto a podobne, ale keď si človek trošku zvykne, že tu nebudeme tráviť čas iba v roku 2019, myslím si, že sa postupne dopracujeme k tým skvelým momentom, ktoré chceme vidieť. Ako napríklad práca s kamerou. Vynikajúca, Hudba je na tom rovnako. Skvelá atmosféra. Možno trailer trošku zavádzal k niečomu viac hororovému, kým mám pocit, že je to viac zamaskovaná dráma, no je to rozhodne vynikajúca dráma, ktorú môžem len doporučiť. Skúste si to pozrieť, myslím si, že je tu dosť vecí, ktoré by vás mohli nadchnúť a ja sa teším na druhú sériu. A dúfam, že to ostane rovnako silné ako to bolo počas prvej. Ukončiť to teraz by bola podľa mňa chyba. Ale bohužiaľ my nemôžeme vedieť, aká bude budúcnosť. A nepocestujeme do roku 2050 na to, aby sme zistili, či sa podarilo mať "Dark" pokračovania a aké boli. Jediné čo nám ostáva je byť trpezliví a uvidíme čo sa udeje. Hodnotenie: A- ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Temný mystery sci-fi seriál dostál skutočne svojho názvu a pripravil vážne depresívnu záležitosť. Pripravil nám síce otrepanú hru s cestovaním v čase, časovými paradoxmi a kriminálnou zápletkou a vychádza z viacerých predobrazov, ale jeho mytológia je celkom slušne vymyslená a prepracovaná, či to ale skutočne tak je, sa asi dozvieme až v nasledujúcich sériách. Tvorcovia miestami ešte tápu, občas zbytočne dej naťahujú, asi by postačilo osem epizód. Všetkých odpovedí sme sa ešte nedočkali, osudy postáv sú "husto" otvorené, o čo ale v podstate ide, je jasné už od prvých epizód a s dávkovaním informácií sa pracuje našťastie s citom. Asi by to chcelo ešte zlepšiť v dialógoch, občas mi k vizuálu nesadla hudba, miestami sa tlačí na pílu, ale v celku som veľmi slušne s výsledkom spokojný a určite sa pustím do ďalších sérií. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

První série toho Německého seriálu, je téměř bez chyb, má ponurou a naprosto fantastickou atmosféru. Skvělou hudbu, která nemá obdoby. Výborný nápady, které jsou v cestování časem důležité. I přes spoustu kladů mám pocit chaosu, který mi v některých částech do sebe úplně nezapadá. Na druhou stranu není konec a teprve další série můžou vše vysvětlit. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (8)

  • V epizodě zazní skladba „Industry“ od hudební skupiny Mire Kay. (Doomcourier)
  • Ke konci epizody hraje píseň „Me and the Devil“ od rakouské hudebnice Soap&Skin. (Doomcourier)

Reklama

Reklama