Reklama

Reklama

Dark - Season 1

(série)
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, 2017, 8 h 22 min (Minutáž: 45–57 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Anna König, Louis Hofmann, Maja Schöne, Oliver Masucci, Angela Winkler, Jördis Triebel, Daan Lennard Liebrenz, Lisa Vicari, Moritz Jahn, Stephan Kampwirth (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Recenze (86)

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tajemný jak hrad v Karpatech, cestování časem, všichni náladu na sebezabití, na druhou stranu sem tam dost zmatený příběh a spousta postav, jejichž jména si u všech doteď nepamatuji. Ale dlouho už jsem neviděl takhle atmosférickej seroš, kterej by mě uhranul, přestože do půlky série naprosto tápu, co a proč se děje. Aby toho nebylo málo, k druhý časový lince se přidá třetí, a to není vše. Poslední 3 díly většinu věcí osvětlí, takže se není čeho bát. Nesmím zapomenout na uhrančivou úvodní znělku a celkově super hudbu. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ohromně dlouho se mi nestalo, že by mě nějaký televizní projekt tak pohltil. Že by mě od samého začátku nechtěl pustit jít ven žít sociální život a místo toho mě zásoboval dalšími nesmírnými směsicemi emocí a neskutečnými nátlaky na mou mysl. Slovo “mindfuck”, které v dnešní době již ani není třeba překládat, jsem dříve používal zřídka u děl, jako je třeba Shutter Island. Německý skvost Dark tento termín ale posunul zcela na novou úroveň a stalo se z něj nejčastější slovo, kterým jsem se stejně neúspěšně snažil komukoli vysvětlit, o čemže tato show pojednává. Ono se o ní nedá mluvit. Ona se musí vidět! ()

Reklama

666teen 

všechny recenze uživatele

V lese nedaleko německého Buchenwaldelína se ztrácejí děti. Policie tápe a ráno opravdu dojde k vraždě. Policista Ulrich, svůj vlastní strýc, zoufale pátrá po svém synovi, který je ve skutečnosti nejspíš jeho otec. A na elektrickou sesli ve sklepě se vesele práší. Další děj věru vyprávět nedovedu. Autor vrací jej hned do minulosti, jiné minulosti a hned zase zpátky, takže jsem brzy nevěděl kde jsem. Ve zbývajících obrazech je jaderný odpad již utajen, uskladněn a kovář Jirsa umírá. Šílenství divákovo je tak jediným tragickým tónem v celém tak rozmarném příběhu. ()

Toren 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9/10. Sakra... tohle bylo něco. Nečekal bych, že mě německá produkce někdy takhle pohltí ale stalo se. Ne, fakt to nejsou druhé Stranger Things, tahle série je mnohem ponurejší, nepředvídatelnější, chytřejší a divácky nepřístupnější - ale bavilo mě to od začátku do konce. Když už jsem měl pocit, že vím co a jak - BUM, nový zvrat, který mě uzemnil. Měl jsem občas trochu problém s emocemi skrz ne vždy přesvědčivé herce ale ta vrsta "chladného" pojetí nakonec zafungovala. Jo a má to boží hudbu! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Temný mystery sci-fi seriál dostál skutočne svojho názvu a pripravil vážne depresívnu záležitosť. Pripravil nám síce otrepanú hru s cestovaním v čase, časovými paradoxmi a kriminálnou zápletkou a vychádza z viacerých predobrazov, ale jeho mytológia je celkom slušne vymyslená a prepracovaná, či to ale skutočne tak je, sa asi dozvieme až v nasledujúcich sériách. Tvorcovia miestami ešte tápu, občas zbytočne dej naťahujú, asi by postačilo osem epizód. Všetkých odpovedí sme sa ešte nedočkali, osudy postáv sú "husto" otvorené, o čo ale v podstate ide, je jasné už od prvých epizód a s dávkovaním informácií sa pracuje našťastie s citom. Asi by to chcelo ešte zlepšiť v dialógoch, občas mi k vizuálu nesadla hudba, miestami sa tlačí na pílu, ale v celku som veľmi slušne s výsledkom spokojný a určite sa pustím do ďalších sérií. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (8)

  • V epizodě zazní píseň „Wishing Well“ od hudební skupiny Stomper. (Doomcourier)
  • V epizodě zazní skladba „Industry“ od hudební skupiny Mire Kay. (Doomcourier)
  • Ke konci epizody hraje píseň „Me and the Devil“ od rakouské hudebnice Soap&Skin. (Doomcourier)

Reklama

Reklama