Reklama

Reklama

Ztracen v džungli

  • Austrálie Jungle (více)
Trailer 1

Mladý muž chce na cestách po světě uniknout rutinně a nudě západoevropského života. V bolívijské metropoli La Paz potkává nové parťáky z různých koutů světa a tajuplného průvodce. Ten je vezme na expedici do neprobádaných míst amazonského pralesa s tím, že mohou nalézt neznámý indiánský kmen, zcela nedotčenou přírodu a možná i naleziště zlata. Jenže uprostřed divočiny průvodce zmizí a skupina cestovatelů se při ztroskotání na divoké řece rozpadne. Hlavní hrdina Yossi zůstane uprostřed neprostupné, nehostinné a nebezpečné džungle sám. Bez nože či jiné zbraně, bez zásob a bez jakéhokoli přístřeší... úplně sám. Má sice za sebou tři roky vojenské služby, ale ty ho zdaleka nedokázaly připravit na všechno, co ho v dusném jihoamerickém pralese čeká. Krásná příroda se proměňuje v zelené peklo a v nepřítele plného útočných tvorů, jedovatých rostlin i hadů, odporného hmyzu a ohavných parazitů, jaké si ve středoevropských poměrech nedokážeme ani představit. Džungle má jasný vzkaz: sem lidé nepatří. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (380)

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Dost intenzivní film. První část je příjemná oddechovka, která se neúspěšně snaží o dechberoucí záběry přírody. Druhá, delší část je ovšem pořádná pecka. Místy jsem nedýchala, srdce mi bilo tak, že to museli slyšet i sousedé. Hudba povedená a kamera jakbysmet. Dost dobře spolu pracují na vytváření opravdu napínavých a šokujících momentů. Takovéhle filmy mám ráda. Dobrodružné, podle skutečné události, se silnými momenty, které ve vás zůstanou ještě dlouho. A plus za to, že ti lidé nebyli totální dementi. Dost jejich názorů a nápadů opravdu dávalo smysl. Ve filmech jako je tento je dost běžné, že si říkáte: "No tak to je pěkná kravina. Proč to jako dělá?". Ale tady ne. Takže iritujícíh momentů je tam opravdu jen pár. Budu ráda vzpomínat a možná se i podívám znovu, abych se ujistila, že se mi to nesplývá se Swiss Army Man. 4* ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetl, ale očekávám, že by to bylo kvalitní čtivo. Tohle survival drama uprostřed džungle mi dalo, tak nějak to co jsem očekával. Zhnusené nohy, krev, utrpení a dokonce i červa v hlavě. Greg McLean docela točit umí, ale jeho styl mi tady značně dělá problémy. Ty neustále střihy a nic neříkající sekvence mi vadí. Půl hodiny a máme tu tolik prostřihu, že by to stačilo na samostatný seriál. Navíc příběhové sekvence jdou tak rychle, že člověk si příběh vůbec neužívá. Oceňuji Radcliffa, který setřepal svojí roli Harryho Pottera snad nadobro. Uprostřed džungle se mu daří přežívat díky silné vůli k životu. Nechybí tedy vlastní operace, vztek, vzpomínky a vlastně ani domácí kuchyně. Napjatý do konce jsem nebyl a finále u řeky na mě působilo strašně moc lacině. Pokud to tak ovšem bylo, tak klobouk dolů. Jungle je dobrodružství samo o sobě. Tenhle film i s mírnou dávkou frustrace a napětí. Ale atmosféru by člověk pohledal. Škoda, survival drama potřebuje něco více. (50 %) ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V dobrodružnej dráme podľa skutočnej udalosti nás čaká ako krásna príroda a indiánska hudba, tak kruté stretnutie s realitou, keď si hrdinovia uvedomia, že v džungli termín "pán tvorstva" neznamená vôbec nič. Pekná ukážka sily priateľstva a ľudskej vôle v extrémnych podmienkach. Daniel Radcliffe sa na svoju rolu pripravoval poctivým hladovaním a musel zapracovať na svojom prízvuku, ktorý slovenský divák pravdepodobne príliš neocení. Príbehy podľa skutočnej udalosti budú divákov lákať vždy. Obzvlášť, keď sa v nich bojuje o prežitie. Na niektoré zásadné informácie a zakončenie si musíme navyše počkať až do záverečných titulkov, čo pri takmer dvojhodinovej snímke, ktorá miestami stráca dych, je veľká škoda. Obrazové stvárnenie by v nás zanechalo väčší dojem ako pár strohých viet. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Survivalový námet mám veľmi rád, no v tomto prípade prišlo mierne sklamanie. Lepší celkový dojem sa utápa v nezáživnom a dlhom úvode, kde sa nič nedeje a príbeh sa tu vlečie ako chorému sopeľ. Samotný džungľový survival už bol na tom o dosť lepšie, aj keď niektoré situácie, najmä ak zoberiem do úvahy chatrnú konštrukciu D. Radcliffa, mi mierne nadvihovali obočie. A koniec bol ako vystrihnutý z rozprávky bratov Grimmovcov - emotívne vypätý a napínavý ako guma od trenírok až to vyvolalo úsmev na tvári. Celkovo, nedá sa povedať že by to bolo zlé, ale ani som neskákal od nadšenia. Lepší priemer. 65/100 ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

3,5 * Film je skvěle natočený, má spád a místy nahání až klaustrofobické stavy...Bohužel, jeho slabým článkem je právě Daniel, který se na tuhle roli vážně moc nehodí, jeho věčně dětský výraz a jeho veliké ,,odhodlaní přežít" mu prostě moc nežerete...Navíc mě příšerně otravovaly ty ,,snové" vsuvky, které kazily dojem nepříjemna a samoty, ačkoli měli fungovat právě naopak. Každopádně i tak je film dobře koukatelný, dobrodružný a napínavý, prostředí džungle kdesi v Bolívie je vážně úchvatné a zároveň děsivé. Stojí to za ty necelé dvě hodiny času. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie prebiehalo v Bonogin Valley, Gold Coaste a Queenslande v Austrálii, v apríli 2016. (Mathew234)
  • Celosvětová premiéra filmu se uskutečnila 3. srpna 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Melbourne. (Delock)
  • Natočené podľa skutočných udalostí. Hlavný hrdina Yossi Ghinsberg (Daniel Radcliffe) napísal o svojom dobrodružstve aj knihu. V Českej republike v roku 2009 vyšla pod nakladateľstvom Jota s názvom "Ztracen v džungli". (Trip)

Reklama

Reklama