Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seok-do Ma (Dong-seok Ma) je nevybíravý policejní ranař, tvrdý chlápek s pověstí neurvalého býka. V malíku má všechny lokální gangy, jejich nezákonné podnikání; herny, bordely i pouliční prodej rekreačních drog. Se svým týmem tajných sbírá potřebné důkazy pro jejich zadržení. Akci monitoruje jako šelma svoji oběť, když v tom se do města infiltruje trojice čínských mafiánských řezníků, která začíná těm lokálním přebírat jejich území. Ve snaze o jejich nadvládu začíná trojice svým sokům odsekávat končetiny, porcovat jejich těla na kusy a balit je do odpadkových pytlů a cestovních kufrů. V městských ulicích se rozpoutává peklo; napadené gangy z útoků obviňují jeden druhého, zatímco trojice řádí dál jako černá ruka a bere si plnými hrstmi co je jí libo. A když už si s trojicí krvelačných Číňanů nedokáže poradit ani sjednocená gangsterská skupina, je na řadě policejní tým, který, pod výhrůžkou odevzdání případu vyšším autoritám, dostává od svých vyšších nůž na krk a také několik posledních dnů k zadržení všech třiceti podezřelých v čele s vůdcem čínského gangu, Jang Chen (Kye-sang Yoon). (Conspi)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (74)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní řezničina pouličních gangů versus svérázné policejní jednotky, která by se dala/měla kvalifikovat rovněž jako svého druhu pouliční gang. Přímočarý úderný scénář s tahem na branku, jasně definované charaktery, pár odlehčených momentů na těch správných místech a k tomu tak častá zcela přehledná kontaktní akce, až to působí, že v tom kaskadéři musí mít více rolí než herci a... A to je vlastně vše. Žádné přesahy, žádné umění. Jenže netřeba pádnějších důkazů, že když víte co děláte, tak i "něco málo" perfektně zvládnutých žánrových prvků stačí na perfektní zábavu. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Oldschool poctivá kriminálka se všim co můžou mít chlapy rádi - drsná hlavní postava s charismatickým týmem, výborný akční scény v syrovém balení, spoustu krve a špetka humoru. Co mě trošku překvapilo, tak naprostá absence střelných zbraní, i poldové zde choděj s železnejma tyčema a rozbíjej huby holejma rukama. Soubojů není zas tolik, ale ani málo. Nechybí jim dynamika, kontakt, brutalita, využívá se spoustu řezných zbraní, maj minimum střihů a jsou perfektně nasnímaný. Last fight se skutečně povedl, holt mám vždycky slabost pro realistický bitky na toaletách. Padne i několik solidních hlášek "jsi sám?" jo, pořád nezadanej", interakce s okolím mi opět udělala radost, spoustu dobrého jídla (taky jsem si dopřál nudle během sledování filmu) a klasicky áčkovej vizuál. Veterán mě ale asi bavil víc, jak akcí tak i průběhem. Zde jsem se "jenom" bavil, byla to fakt zábava, na druhou stranu, kdyby se film pojal jako vážnej thriller, více by mě mrzelo co se stane kladným postavám. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Když se mě jednou jeden z mých psožravých přátel zeptal, jaxe mi líbi korejské akčňáky a napínače, odpověděl jsem, že jsou vesměs kulantně natočené, solidně zahrané a možná by byly i totálně popee-čchi, kdyby se v jakože vážně míněných filmech ti jejich orgáni vždycky nechovali jako Kryšotova partička ze Sentropé. Načež jsem byl ujištěn, že korejští pomáhači a chrániči jsou i ve skutečnosti opravdu takoví mantákovití čuráci, ozbrojeni pouze základním kurzem StejkKvokDa, a jen ti nejhustší zabijáci z jejich řad, co si náhodou nevypíchali oči při intenzivním kurzu obuškování, jsou vybaveni pryžovými pendreky. Je to proto, že tam mají mezi domorodci minimální násilnou kriminalitu, a když už se vyskytne nějaký ten mimořádně nekalý živel, jako například plivač na chodník, kurvovač na veřejnosti nebo dokonce nedejbudha ukazovač žížal, většinou ho stačí zpohlavkovat, přinejhorším na něj hromadně naskákat a počkat na příjezd antonu se Speciální jednotkou pro boj s pohoršovači veřejného mínění, disponující i zcela nehumánními pepřáky! Takže když se mezi nimi náhodou objeví nějaký ten fuckt násilnický, bezskrupulózní a neseroucí se řezník, třeba z Číny, všechny represivní složky se mávnutím kouzelného Samsungu rázem změní v bandu trojčících, bezradně kolem pobíhajících a rukama lomících nesvéprávných pičusů, schopnou dopadnout leda tak na hubu při zakopávání jeden o druhého. Naštěstí se mezi nimi sem tam vyskytne žluklý kus kimči, jako v tomto případě hustokrutopřísný tlusťoch Bood-Spen-Ceer, totální rebel, co je schopen se DOKONCE!!! po ránu na strážnici nezlomit v pase před přicházejícím nekompetentním šéfinspektorem Ja Soo Chooiem, místo toho jen renegátsky ledabyle sklopí hlavu, a který ty arcipadouchy nekompromisními hospodskými fackami nakonec dopleská až přes spravedlnost. Jako úplně špatné to není, nicméně toho opičího čurákování, tedy pardon, chtěl jsem samozřejmě říct „pro Evropana nepochopitelných kulturních diferencí“, tam tentokráte bylo až přespříliš, místy to až nápadně připomínalo Četníka z Pussanu a před kokotmédii mě nikdo nevaroval. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Vyvážená porce akce i zábavy s šarmantním nedotknutelným detektivem Seok-do Ma (hraje Ma Dong-seok), který společně se svým týmem kriminalistů z útvaru Závažných zločinů, řeší případ neznámých gangsterů s Číny, kteří začali přebírat gangy stávajících vůdců a jejich jednání se nedalo už déle tolerovat. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nie som fanúšik akčných filmov, a už vôbec nie tých, ktoré pracujú s tematikou gangov, ktoré si medzi sebou vybavujú účty. Lenže toto je snímok z úplne odlišného súdka, ktorý sa napriek vážnej téme, opierajúcej sa o skutočné udalosti, neberie nijak vážne. Je to najmä humor a s tým spojený sarkazmus, zosmiešňujúci postupy autorít, ktorý dokáže diváka pomerne solídne zabaviť. Skutočne sa nepamätám, kedy naposledy som dal nejakému filmu, zaradenému do akčného žánru 5 hviezd. Je jasné, a ja sa bez nátlaku priznávam, že som “mierne” nadhodnotil (!), lenže ja skrátka kórejskú tvorbu zbožňujem, a tak jej kadečo dokážem odpustiť. Za mňa obrovský 👍 hore. Bavil som sa, zasmial som sa, toto je proste jeden z najlepších filmov, aké som v tomto roku videl. Divák, ktorý očakáva seriózne poňatú story, nech si zlomí ukazovák na dominantnej ruke, a po tomto filme v žiadnom prípade nešiaha. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Geumcheonská jednotka závažných zločinů zatkla v roce 2004 třicet gangsterů. (CarloRizzi)
  • V celom filme nie je použitá ani jedna strelná zbraň. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama