Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedenáctiletá dívka Jitka tajně chodí k nemocniční zdi, kde se setkává s neznámým mladým mužem. Ten při autonehodě utrpěl úraz páteře, teď je upoután na kolečkové křeslo a nevěří, že by mohl znova chodit. Jitka ho den za dnem při svých tajných výletech přesvědčuje o opaku. Oba spolu prožijí několik těžkých chvil, odehrají se mezi nimi hádky i opětovná sblížení. Jitka si přitom neuvědomuje, že vlastně prožívá první, zatím nevinný milostný vztah... (Peta_N)

(více)

Diskuze

petr.c17

petr.c17 (hodnocení, recenze)

Přes klasické narativní postupy Karla Kachyni, které mám už okoukané - třeba takové to halasné hemžení dětí a podobně, jsem si film užil svou výtvarnou kamerou, kterou si Kachyňa vždy ohlídal. Podezírat Kachyňu z estetického zájmu o mladé dívky se vůbec nebráním - vyplývá to i z jiných jeho filmů, včetně jeho sňatku s herečkou o sto let mladší Mihulovou. Je to takový náš český Nabokov. Však jich tu máme vícero. Jestli nechal hlavní představitelku ostříhat na krátko proto, aby pak víc zdůraznil závoj, který si na sebe v závěru filmu oblíkla? Who knows. 

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

No, kdyby tvůrci chtěli aspoň trochu zabrnkat na pedofilní notu, vybrali by si do hlavní role jinou holčinu (jsou takový a byly jistě i tenkrát), Radka je vysloveně asexuální typ. A jinak by ji oblíkli a v nějterejch scénách by se malinko víc odvázali. Protože se nic z toho nestalo, film se udržel v pohodě v mantinelech vkusný a jemný psychologický drobnokresby. Není to sice žádnej zázrak, ale atmosféru to má. Něco mezi 3 - 4 hvězdama.

karelt1980

karelt1980 (hodnocení, recenze)

Jaký nesmysl vidět v tomto filmu pedofilii. Je to normální vztah mezi kýmkoli, který může vzniknout a není nikomu na škodu. A je jedno, jestli se jedná o sexuální emoce nebo ne - a to zda jsou vědomé nebo ne. Lidská fantazie a city a představy nejsou sami o sobě deliktem nebo úchylkou.  Příběh ze života. Působivý, pravdivý a poetický.

Reklama

Reklama