Reklama

Reklama

Busó šódžo Machiavellianism

(seriál)
  • Japonsko Busō shōjo Machiavellism (více)
TV spot

Epizody(13)

Obsahy(1)

Soukromá střední škola Aichi Symbiosis bývala akademií pro dívky ze zámožných rodin. Poté, co začala přijímat i chlapce, si studentky z bezpečnostních důvodů vymohly nosit do školy zbraně. Zanedlouho se na základě tohoto usnesení utvořila pětičlenná skupinka elitních šermířek "Nejvyšších 5 mečů", která má za úkol dohlížet na pořádek v okolí školy a hlavně napravovat problematické studenty. Jedním z nich je nově příchozí Nomura Fudou, který byl z minulé školy vykázán za způsobení hned několika rvaček. Bude vyloučen i z této akademie, nebo bude jako ostatní kluci nucen se oblékat a chovat jako dívka? (Scalpelexis)

(více)

Videa (3)

TV spot

Recenze (5)

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Tak máme tu bývalou dívčí školu, která se stala smíšenou a posílají se nenapravitelný delikventy, kteří se pod výchovným systém vedení 5 mečů (5 nejsilnějších dívenek s meči) stávají transkami. Jenže příjde nováček, který se samozřejmě jen tak před někým nepokloní, odmítá zdejší systém a má určité bojové zkušenosti a koule na to, aby se daným 5-ti mečům postavil a získal se jejich srdce. Do toho se ještě zamíchá ultra silná dívenka, která si dělá, co chce, a ještě k tomu má s daným nováčkem určitou minulost. Těmito větami by se to celý dalo shrnout. Svým způsobem jsem si na konci kladl otázku, jak jsem vydržel sledovat to do konce - možná mě lákala ta myšlenka další "harémovky", ale dejme tomu, že se tam člověk několikrát dobře zasměje. U zasmání to ale končí, protože nějaký smysluslplný příběh v tom opravdu nemá cenu hledat a to samý jakýkoliv jiný další prvek. Animace je celkem slušná (takové ty ostré rysy u víček očí v některých případech nemusím) a hudba celkem také ušla. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Ono to není v podstatě nic nového a ani unikátního i když... Míra klišé je tady, stejně jako ve spoustě jiných ecchi alarmující, ovšem nedá se říct, že by zde nebyly nové hodně podivné, absurdní a hloupé nápady, které tomuto dílu dávají jistou svěžest a ano, občas je to i vtipné... Navíc některé postavy nejsou (minimálně ze začátku) vůbec marné. Hlavní hrdina působí pohodovým dojmem někoho, kdo si jede podle svých pravidel a zdejší režim a snaha dívek o cokoli je mu vcelku ukradená, dokud ho to přímo neovlivňuje. Má svůj vlastní plán - chce mít klid, nebýt omezován a tomu podřizuje většinu svých akcí a člověk mu může i věřit, někdy i fandit. První z pěti mečů, s kterou jsem se potkal, mě také nikterak extrémně nevadila, je to takové to poctivé, docela roztomilé a vcelku slušné děvče, které bych si dokázal i oblíbit. Hlavní záporačka ("Empress") působí také docela silně, tajemně a zvráceně a říkal jsem si, že kvůli tomu, abych se o ní dozvěděl víc, bych to mohl i dokoukat, jenže ono se to prostě nedá... Další "meče" jsou pro mě stále víc nesnesitelné a přísahám, že další japonskou Francouzštinu, bojujícího medvěda a především další ďábelský smích od té malé blondýny (Kyokyokyo), nebo kohokoli z její armády (Kokoko a Kekeke) prostě nedám! Navíc se to nikam neposouvá, jen náš hrdina bojuje ve stále absurdnějších soubojích (doprovázených stále podivnějšími tajnými údery a styly) s dalšími soupeři, sbírá razítka a v dáli se schyluje k odvetě s "Vládkyní". Takže koncept nemá už čím překvapit. Pro mě se tedy tohle anime po 5. díle vyčerpalo a sledovat další absurditu, hloupost a podivnosti už také nepovažuji za tak zajímavé jako ze začátku a tak s tím radši končím. Drop po 5. díle a 3/10 ()

Reklama

kirmakX6on 

všechny recenze uživatele

Anime je totálně bez děje, v podstatě arénovkou zasazenou do prostředí jakéhosi kampusu, jemuž vládne partaj pošahaných a meči vyzbrojených školaček. V každém díle se jedna z nich rozhodně preventivně "potrestat" hlavního hrdiny a po poměrně dost nudném boji ....který probíhá tak, že deset minut hlavní hrdina utíká a pak holce jednu vlepí, ta se do něj zamiluje (...čímž se tedy ukáže, že neuspěla), díl končí a v dalším se o potrestání pokusí další školačka, o něco zkušenější než ta první. Namluvení anime je otřesné, takže prvních několik dílů jsem především přepínal mezi angličtinou a japonštinou a rozhodoval se, co z toho je snesitelnější - alespoň nějakou zábavu jsem měl. Ke konci se to trochu zlepšilo... díly 9-12 jsou celkem ok (rozhodně ale furt podprůměr), ten zbytek je ale na prahu odpadu. Jedna pozitivní věc: o anime se dá říct, že je v zásadě uzavřené ...končí jedním návratem a jedním rozloučením, sezóna tedy nekončí žádným cliffhangerem nebo uprostřed ničeho, jak to rádi dělají jiní. Tohle je asi jediná věc, za kterou můžu fakt pochválit. No, pokud chcete zjistit, jak vypadá fakt blbé anime, např. abyste lépe ocenili ta dobrá, pak vřele doporučuji. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

[Shlédnuta 1. epizoda, drop] Po skončení Masamune-kun no Revenge studio Silver Link. představilo další školní vyprávění. Originalitou to rozhodně oplývat nebude; ba dokonce se ve stejný čas rozjelo tématicky téměř na vlas podobné anime (hlavní hrdina ve škole bojuje proti armádě nadpřirozeně nabouchaných slečinek - aby ho poté všechny možná poharémovsku milovaly, he?) Rokudenashi Majutsu Koushi to Akashic Records. Účinek mě stejným způsobem minul. Jistě, už jsem si zvykl, že kultura v japonském anime trangender chování velmi podporuje, ale i přesto nechápu logiku, proč by kluci chodili do školy, kde vás nutí si potírat obličej make-upem a nosit sáčka velikosti XXS? Proč chodit do školy, kde absentují učitelé, načež dostanete od elitní gardy lolitek nařezáno katanou (kdyby katanou, jedna tu má na řetězu nějakého medvěda + zase tu máme nesmyslný slow-motion scény, aby tvůrci měli čas trapně pojmenovávat jednotlivé triky či útoky. Spirit bullet - to jako vážně?), abyste pár minut po příchodu ze školy opět utíkali? To vše prostě protože, bezdůvodně. Třešničkou jest klasik završení "nechtěným" pádem hlavního hrdiny tak, aby přistál ústama na rty úhlavní rivalky (alespoň mu tím slíbila kastraci, konečně trochu originality!). Ne, nemám potřebu to sledovat dál: Animace je ošklivá, děj oplzlý. Vůbec, co je na tomhle vše machiavellistického? "Hou, hou, počkej, jdeš mi po hlavě nebo po bradavkách?" "Po tom druhém, to jako muž nepotřebuješ!" O.o. Slabé 2*, drop. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Znáte tu hlášku, ne? Je to tak zlé, až je to dobré. Bohužel to platí asi o 1-2 episodách. Po té to zkape na tom, že se v té škole všichni snaží všechny napravovat, pořádat sumo zápasy s medvědy, tvořit harém, postupně ze zamilovávat do jediného chlapa, který tam vypadá jak chlap a... Neskutečně idiotské, to se nedá sledovat. 4EP Drop 15 % ()

Galerie (381)

Reklama

Reklama