Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V polovině 20. století Amerika přemýšlela o své budoucnosti – a vzhlížela k nebi. Správná posádka natočená podle knihy Toma Wolfa je příběh o tom, jak začala budoucnost. Vypráví o neohroženém testovacím pilotu Chuckovi Yeagerovi a sedmi průkopnických astronautech vesmírného programu Projekt Merkur. Philip Kaufman napsal scénář a režíroval svou filmařskou bravurou výcvik, hrdinství... a náhlou slávu, pro níž žádný výcvik neexistuje. Ed Harris, Barbara Hershey, Sam Shepard, Dennis Quaid a Fred Ward tvoří obsazení filmu, který získal 4 ceny Akademie. Vzhůru k nebesům, chlapci! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

193 minut a já u toho filmu seděl jak betonovej sloup u plotu. Správná posádka je opravdu správná, a kromě velice zajímavých informací o vesmíru a sedmi astronautech jsem si užil kupu narážek na Ameriku, Rusko a vesmír jako takovej tak, jako snad nikdy. Přemýšlím, že si to pustím ještě jednou a změním na pět hvězd. Zvláštní, že tenhle film není tak známej, podle mě fakt nemá chybu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Film: Vynikající tříhodinová sága o milnících amerického letectví – od prolomení zvukové bariéry po Mercury 7 podle románu Toma Wolfa. DVD: První disk nabízí jen seznam cen, až druhý disk je plně vyhrazen bonusům: vybrané scény s komentáři herců a s komentáři tvůrců, 3 dokumenty o natáčení, vystřižené scény, interaktivní časová osa (od roku 1961 do 2012!) s původními dokumenty, dokument o Johnu Glennovi, trailer. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

190 minut koncentrované nudy, je to vůbec možné? Takový příběhový potenciál a nakonec z toho byl jen divný sestřih medailonků několika osob bez nějakého skutečného příběhu. Začátek ještě jde, ale od chvíle, kdy se chlapci v šatně domluví, že musí táhnout za jeden provaz to působí jak nějaká nesestříhaná pracovní verze filmu, ve které plno scén přebývá a další hromada ještě nebyla natočena - a pak to někdo vzal, udělal z dostupného materiálu skrumáž a vydal to jako hotový film. Pokud bych to porovnal s Gagarinem, kterého jsem viděl nedávno (film na stejné téma z ruského pohledu), tak bych tomuhle prostě tři a více hvězdiček s klidným srdcem dát prostě nemohl - ten ruský film má totiž hlavu a patu. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Příběh takzvaných "Mercury Seven", legendární první party amerických astronautů, je sice pojatý trošku zdlouhavě (věřím, že se celá první hodina mohla značně useknout), jinak ale příjemně, se srdcem a humorně. Z velké části díky hercům - baví zejména Quiad, Harris a Glenn. THE RIGHT STUFF je pěknou chlapáckou poctou nejen zmíněné sedmičce, ale i s tím související tradici testovacích pilotů; tehdejším střelcům v boření všech vzdušných limitů. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

No bucks, no Buck Rogers... Překonávání rychlostních rekordů. Dobývání vesmíru... Síla tohoto filmu spočívá mimo jiné v nevídané historické hodnověrnosti. Když má dojít k pokusu o překonání zvukové bariéry, divák vidí skutečnou X-1 a skutečnou B-29. Ne nějaké náhražky, ne špatné digitální modely. (Ostatně zarážející je neuvěřitelná podoba Eda Harrise a skutečného pilota Johna Glenna - F-86 Mig Mad Marine)O to více pak zamrzí, když se mluví o Scottu Crossfieldovi, kterak se snaží se Skyrocketem D.558 překonat hranici Mach 2, ale na plátně je ukázán Hawker Hunter :) díky bohu za dobové záběry, které to vynahrazují. No a z jiného soudku. Může se tenhle film líbit i holkám-divačkám?:D Ono je tu něco málo i pro ně, každou chvíli něco, třeba neskutečně vtipný Jeff Goldblum, který hledá piloty, kteří by se mohli stát astronauty, pak zase šimpanz-astronaut, ačkoliv to je vlastně trochu děsivý... Ale stejně celé dílo působí jako testosteronová macho injekce. Odvážní muži na létajících strojích, kteří denodenně riskují své životy, a pro co...? Být nejrychlejším člověkem na planetě? Má to cenu? Takové chlapské záležitosti:D Režie Philipa Kaufmana je výborná. Snímek je v podstatě průvodce historií překonávání rychlostí/dobývání vesmíru, ale soupeření pilotů mezi sebou, i jejich rodinné problémy nepůsobí vůbec nudně. A navíc je film nabitý hláškama, třeba Naši němci jsou lepší než jejich němci:D a celkově je ve filmu překvapivě dobře vyvážen poměr závažných scén s těmi spíš komickými. A samozřejmě nelze nezmínit hvězdné obsazení. _____ Letadla, která jsou zde k vidění: P-80 Shooting Star, X-1, X-1A, B-29, A-4 Skyhawk, Hawker Hunter, D.558 Skyrocket, Hercules, F-106, F-86, F-104. A škoda, že zde nebyly zastoupeny takový kusy jako B-58 Hustler nebo XB-70 Valkyrie. Co bych za to dal, vidět je v hraném filmu!:) ____ Podobný film: Projekt Arrow (1997). ()

Galerie (62)

Zajímavosti (38)

  • Při letu Mercury-Friendship 7 s Johnem Glennem na palubě nebyl komunikačním důstojníkem Alan Shepard jako filmu, nýbrž Scott Carpenter. (Chegi)
  • Ken Wahl si měl původně zahrát Gordona Coopera. Nahradil jej Dennis Quaid, který se tak vzdal natáčení filmu The Outsiders (1983). (HellFire)
  • Role Annie Glenn byla první filmovou rolí pro Mary Jo Deschanel, ženu kameramana Caleba Deschanela. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Fred Ward

Zemřel herec Fred Ward

13.05.2022

Dnešní květnový pátek třináctého bohužel přináší jednu smutnou zprávu pro svět filmu, ve věku devětasedmdesáti let totiž odešel americký herec Fred Ward, známý z filmů jako Chvění, Sedm neohrožených… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno