Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Luboš Cafourek je svérázný instalatér z vesnice Tuchlovice u Prahy. Je zručný a poctivý, se vším si poradí, žádné práce se nikdy nezalekne. Nemá auto, za zákazníky jezdí na kole, nebo autobusem, nebo se nechá vozit. Mobil nepoužívá, telefonáty za něj vyřizuje jeho matka, která mu také vaří, nakupuje, pere, dělá účetnictví a řídí chod celé domácnosti. Luboš má vždy na všechno nečekanou a vtipnou odpověď, ale praktický a společenský život mu uniká mezi prsty. Za práci si nedokáže říct pořádné peníze, kamarádům opravuje zadarmo a to, co vydělá, hned utratí za jídlo pro toulavé kočky, nebo prosází. Luboš všechno nepříjemné odsouvá na „později", nebo na „uvidíme". Všechny jeho pokusy o kontakt se ženami končí fiaskem, mamka se marně snaží, aby syn konečně získal partnerku... Vesnická komedie Instalatér z Tuchlovic je o muži, který všem všechno opraví, ale vlastní život spravovat nedokáže. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (468)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Aktuální hodnocení v průměrnejch modrejch barvách je krutej výsměch, a já Lubošovi přeju, ať to na ČSFD postupem času dotáhne aspoň na tu sedmdesátku. Musí to vidět co nejvíc lidí, tohle promakaný hořkosladký drama si prostě ignoraci nezaslouží. Dlouho sem z filmu neměl takovou (vlasteneckou) radost, aby mi z něj zároveň bylo (tak nějak hezky) smutno. Velký doporučení, odhoďte předsudky a užijte si to! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou se nám s vesnickými komediemi roztrhl pytel. Nevím co režiséry na tom tématu toliko zajímá, snad jakási lacinost. Lacinost a zdánlivá jednoduchost v tvorbě jakýchsi karikatur lidiček z venkova, pachtících se se svými osudy. Jenže to je chyba lávky a proto také nejedna z komedií tvrdě pohořela. Samozřejmě se bavím o hodnotitelném typu filmů, nikoliv o Babovřeskách a spol... Vorel když něco točí, tak ví o čem točí. Nemá potřebu zesměšňovat a i když jsem se u filmu nad tím vesnickým prostředím občas musel upřímně usmát, hlavní hrdina mi k smíchu nepřipadal ani na chviličku. A tady asi začíná to nízké hodnocení tohoto filmu. Když tam hraje Jakub Kohák, známý to ( a většinou i velmi vtipný a pohotový) srandista, musí být přeci film pěkná prča, řekl si asi někdo. A ejhle. Ona není. Vorel šel na látku jinak a já měl chvilku pocit, že vlastně koukám na takovou českou verzi románu Na plechárně. Vorel až Steinbeckovsky se stejným zaujetím a sympatiemi vykresluje hlavního hrdinu takovým jakým je (ač je to looser a pod hrdinou si představíme hnedle někoho jiného) a i když tomuto hrdinovi osud nerozdal zrovna ty nejlepší karty, získá mu Tomáš Vorel u diváka nakonec sympatie a respekt. A to se v našich vodách nevídá, natočit něco takhle čistě civilně je totiž strašně těžké a já tohle počítám! Sice to není na úplně čisté 4, ale za to nízké hodnocení a nepochopení musím filmu krapet pomoci. Žánrově bych to také neřadil mezi čistokrevné komedie (což samo o sobě filmu škodí) a přidal bych tam - drama. Jakub Kohák stejně jako v Teorii tygra podal s přehledem skvělý herecký výkon, byť by se někomu mohlo zdát, že moc nehrál. Dávám tedy za 4 sifony a jsem moc rád, že ještě někdo umí filmy z vesnice točit. * * * * ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Vyobrazení venkova zde není naivní radobyhumorné, jak z jiného světa, ale docela realistické úměrné současné době. Film je to vlastně jinak poměrně smutný. Posledních 20 minut je pěkně emotivních. Akorát spousta věcí a témat jaksi vyzní do ztracena. Snad i kvůli absenci nějakého jasného  žánru a kratší stopáži. Je to škoda. Obvzlášť, když zde Kohák není za Koháka, co hraje charakterní roli jako v Teorii tygra, ale už je to Kohák, který charakterně hraje. A  tady mi byl náhodou  sympatický. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ filmu, který kdyby nikdy nevznikl, nic by se nestalo. Nic nesděluje, zabývá se banalitami, nijak neuráží. Leda snad že tuchlovické vidláky podává podstatně sympatičtěji, než jsou - i ten Budařův rasistickej dělňas nevypadá jako zavrženíhodná kreatura. To je hloupý, protože postavy jako on hloupý jsou. A ostatní mu přitakávají - takže v tom jedou s ním. Kupodivu mi ani nevadil Kohák, což je snad jednou jedinkrát za celou jeho zbytečnou kariéru, a dokonce jsem určité zalíbení našel ve Čtvrtníčkově postavě, což se mi teda s jeho rolemi moc často nestává (a navíc ve filmu píchá Báru Polákovou, která i těhotná v plavkách vypadá nádherně). Daleko horší je karikatura matky v nereálném poddání Evy Holubové (říkám to pořád, Holubová není dobrá herečka, fakt ne, jen má občas štěstí na postavy, ale sama o sobě hraje mizerně) a dalších vedlejších postav, ze kterých se scénář, jinak dialogově zajímavý, byť na dramatické scény banální, snaží dělat tak obyčejné lidi, až jsou neobyčejně neexistující. Zase to pitomý tlačení na pilu. Skrz sociální apel diváka napadne Díra u Hanušovic, skrz hlavního hrdinu zase Václav, ale obojí jsou pdstatně lepší filmy. O trapasech, jak se o osudu dvou vedlejších postav referuje (Ty to nevíš? No přece on/ona...), se radši nezmiňuju, nebo hodnocení ještě srazím, tenhle typ berličky fakt nesnesu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

ZACPANÉ POTRUBÍ PRUŽINOU PROČISTÍM. ZÁVITY REZAVÉ KOUDELÍ UTĚSNÍM … /// Tak konečně tady máme možnost podívat se do Tuchlovic. Všichni, co se slzou v oku vzpomínaj na Hanušovice, ji můžou zamáčknout, sezvat známý a uspořádat grilovačku. Prdel světa má svýho instalatéra! Soráč Vorel, já na tyhle panoptický exhibice, kde jde vo hovno, moc nejsem. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mazel byl moc vodvážnej a Fusi zase lůzr. 2.) Miluju když věci v koupelně dělaj správný zvuky. 3.) Miluju Koháka. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (42)

Zajímavosti (24)

  • Než jde Luboš (Jakub Kohák) tancovat, hraje píseň „Šrouby a matice“ od Mandrage. (SONY_)
  • Jelikož se natáčelo v suchém a parném létě 2015 a bylo potřeba záběrů v dešti, povolali filmaři jednotku dobrovolných hasičů ze sousední vesnice Žiliny, která déšť vytvořila. (Krata21)
  • „Všechno jsem dělal, jak nejlíp jsem uměl a jak jsem si myslel, že to má být. Pan režisér to korigoval, něco se opakovalo, něco šlo z první. Byl to tvůrčí proces. Ale pokud se něco nepovedlo, byla to jeho vina,“ řekl o natáčení Jakub Kohák. [Zdroj: ahaonline.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama