Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku Strážci galaxie: Volume 3 od Marvel Studios se oblíbená parta vesmírných ztroskotanců zabydluje na Kdovíkde. Jejich spokojený život však brzy naruší ozvěny Rocketovy bouřlivé minulosti. Peter Quill, který se stále trápí ztrátou milované Gamory, musí vypravit svůj tým na nebezpečnou misi s cílem zachránit Rocketův život, přičemž nezdar v této misi může znamenat konec Strážců tak, jak je známe. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 6

Recenze (814)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[90%] Viděno v kině ve 3D. Bez nějakého dlouhého okecávání, je to solidní marvelovka, kterých se už poslední dobou moc netočí. Třeba loňský Black Panther, to je výjimka, ten mě bavil též hodně. No, co se týče téhle série, tak první díl mě bavil, druhý šel totálně mimo mě, nevím, asi jsem měl špatnou náladu, ale ani podruhé mě nechytl. Účinkování strážců ve filmech Avengers, Thor apod – tam jsem tuto partu vždycky rád uviděl. No a tento očekávaný třetí film? Bavil mě od začátku do konce. AKCE je super, přehledná, ale beru jí jako nutný, příjemný doplněk. Snímek má totiž mnohem výraznější aspekty jako je cit k postavám (zejména k Rocketovi), solidní a přiměřený humor, velké tempo na to, že to má 150 min apod. Potěší i pár dobrých songů. Opravdu mě poslední dobou už nebaví se extra rozepisovat. Od filmu jsem neočekával tolik a já dostal víc (nic zásadního vytknout nemohu), oproti nudné dvojce mě tato trojka docela chytla za srdce. Trojrozměrný pohled nebyl špatný, ale obešel bych se i bez toho; dabing byl ok. Takže pecka! Podobně jako nedávný druhý Black Panther mě tahle MCU záležitost zabavila a nadchla. Těším se na další vidění. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ještě, že ten Marvel měl rozum a vrátil Jamese Gunna na režisérskou stolici. Vytvořil, a teď už to můžu říct nahlas, nejlepší Marvelovskou partičku z toho nejlepšího vesmíru, jakou si Marvel kdy vůbec mohl vysnít. James Gunn je totiž jeden z mála těch režisérů, co točí pro Marvel, který když už něco točí, tak nad tím přemýšlí a točí to tak, aby tomu dal i nějakou přidanou hodnotu. A Strážci galaxie je to nejlepší, co ho mohlo potkat. Skvělé postavy, krásné prostředí a hlavně kopa nápadů, které si za rámeček dát rozhodně může. Nemá smysl to všechno tady do detailu rozebírat. Třetí díl Strážců galaxie je jeden z nejlepších Marvel filmů a myslím si, že teď už to Marvel může spíš zabalit vzhledem k tomu, jak té značce poslední dobou dává na prdel. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Guardians of Galaxy 3 je nejlepší Marvelovka od Civil War. Dnes, ve chvíli kdy skoro všechny jejich nové filmy už jenom hrozně bolí, je to velmi příjemná labutí píseň toho studia.  Pořád je to tak trochu parodie na Star Wars, spousta divných mimozemšťanů a cheesy humoru... ale tak nějak smysluplným způsobem, ten příběh funguje, baví i dojímá, a není to jen dělání si srandy z celého univerza (což dělal Doctor Strange a bavilo mě to u něj... ale chápu proč většinu asi ne) Je velmi fajn že u těch mimozemských světů opravdu někdo zapojil fantazii a jsou originální a zajímavé (na rozdíl od extrémní nudy Ant Mana), a ten humor není nesoudně přepálený a tupý (jako u posledního Thora). A je to celé velmi pěkně natočené, opravdu to vypadá jako velkofilm od talentovaného kameramana, s akcí na které si autoři dali záležet, a viditelnou snahou o používání reálných kulis a rekvizit kde to jde a ne jen všudypřítomné a laciné CGI (je hodně divné že tyhle věci vypichuju jako pochvalu a ne něco samozřejmého... ale po mnoha filmech z poslední doby bohužel musím) Btw u ukázek z nových Transformers jsem si říkal jestli na tohle prostě jen nejsem už moc starý a morousovitý, že nedokážu přijmout příběh s mechanickou megaopicí a roboautem prostě jen proto, že je to z racionálního pohledu strašlivá píčovina. Že jestli to není nějak jen moje vlastní chyba že už takový film nedokážu přijmout... Ale ne, evidentně ne, protože tady jsou principiálně obdobné hovadiny, ale odvyprávěné tak schopně, že bez problémů chytnou za srdíčko - scény s mrožem na kolečkách, králíkem s pavoučíma nohama a s cyborg-vydrou jsou na poměry filmů pro děti ty nejdojemnější jaké jsem za hodně dlouhou viděl. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Po těch všech odkladech a zbytečném (naštěstí dočasném) vyhazovu režiséra jsem už ani nedoufal, že by Strážci mohli naposled přijít ve stejné formě a vše hezky uzavřít. Nakonec to pro mě byla rozlučka maličko vychtěná, jelikož se zkrátka musela uzavřít trilogie a mnoho lidí jde nyní od válu, ale stejně jsem ocenil, že to nakonec dopadlo jak to dopadlo. Jen od prvního filmu uteklo 9 let a za tu dobu se i trošku vyprofiloval můj filmový vkus a už to zkrátka na mě nepůsobí tolik jako dřív. Cgi je tu na poměry Marvelu (zvlášť v posledních letech) pečlivě vypulírované, akce obstojná (nejvíce mě bavila ta v úzkém koridoru), každá z postav dostala svůj prostor a vše tak nějak zapadlo do sebe. Jen to zkrátka už je malinko okoukané a překvapuje mě zdejší možná až trošku přepálené hodnocení. Emoce se ale na povrch vyderou, ne že ne. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Marvel ve svých filmech a seriálech, prezentoval tři představitele záporáků, dobyvatele, mesiáše a zabijáka. Občas se těch záporáků kombinoval mesiáš se zabijákem, ale až v tomhle filmu máme nový typ záporáka. Je to sadista s mesiášským komplexem a zrovna k The High Evolutionary, sem cítil čistou nenávist a zlobu. Je to záporák, který podle mně dostal docela rychlou smrt, je tedy škoda že umřel jenom jednou. Chukwudi Iwuji ztvárnil The High Evolutionary tak dobře, že sem skoro zapomněl jak sem si ho v Peacemakerovi oblíbil. On je tady ještě Adam Warlock, ale ten neni záporák v klasickém slova smyslu, spíš je to mamánek. A byť příběh, je jedna velká honička, tak se mi líbil vývoj těch postav. Líbilo se mi, jak Mantis dospěla, jak se dokázala postavit sama za sebe a být svým vlastním pánem. Líbilo se mi, jak Drax začínal jako ničitel, ale zde našel svůj pravý důvod existence. Líbilo se mi, jak Star-Lord byl psychicky úplně v prdeli, ale potom instatně šel do sebe a přepnul do beast modu. Líbilo se mi, jak se Nebula dokázala odprostit od nenávisti, kterou chovala ke Gamoře a snažila se ji být dobrou sestrou. Líbilo se mi, jak Gamora získala svobodu a přestože neni tou Gamorou, jako by Peter chtěl, tak oba našli určité řešení své nešťastné situace. Líbilo se mi, že si Rocket našel nové přátelé. Strážci to neměli lehký, museli hodně zakusit a některé zlé věci, v nich zůstanou na dobro, ale jejich cesta byla tou nejlepší, co sem kdy viděl. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (73)

  • Tento film vytvoril rekord pre najviac použitých make-upových pomôcok v jednom filme, pričom sa použilo viac ako 23 000 protéz na viac ako 1 000 hercov. (Pat.Ko)
  • James Gunn sa na vytvorenie Veľkého evolucionára a jeho planétu Counter-Earth inšpiroval temnou sci-fi rozprávkou od H.G. Wellsa - "The Island of Dr Moreau". James Gunn je veľkým fanúšikom filmovej adaptácie tejto knihy - Island of Lost Souls (1932). (Pat.Ko)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama