Reklama

Reklama

Mamma Mia! Here We Go Again

  • USA Mamma Mia! Here We Go Again (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je to přesně deset let, co muzikál Mamma Mia! zboural kina po celém světě. Jen u nás se na tom „ničení“ podílelo skoro 750 tisíc diváků, kteří od té doby sní věčný sen o pokračování. Sice to trvalo relativně dlouho, zato v pokračování Mamma Mia! Here We Go Again dostanete hned dva příběhy v jednom! S tím prvním se vrátíme do časů, kdy byla Donna (Meryl Streep a Lily James) čerstvou absolventkou univerzity, chtěla poznávat svět a netušila, že brzy narazí na tři civilizované mladíky a jeden necivilizovaný řecký ostrov a totálně se jí změní život. Druhý příběh se odehrává přesně deset let po událostech prvního dílu, kdy zcestovalejší a moudřejší Sophie (Amanda Seyfried) plánuje velkolepé znovuotevření rodinného hotelu na Kalokairi, na které se samozřejmě sjedou všichni „obvyklí podezřelí“, včetně trojice jejích charismatických tatínků (Pierce Brosnan, Colin Firth a Stellan Skarsgård). Oba příběhy se rafinovaně proplétají a propojují písničkami švédského hudebního zázraku jménem ABBA, ať už novými aranžemi kousků, které zazněly už v minulém díle, nebo hity, na něž se předtím nedostalo. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (333)

malylada 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se více než u prvního dílu. Flashbacky pěkně do příběhu zapadají a tvůrci si s choreografií dali více zaležet. Nic jsem od toho nečekal a dostal jsem příjemně zpívající postavy v klišovitém ději. Až na natahovaný závěr, propletající zbytečné scény, včetně nadbytečné Cher je dvojka za mě OK......5/10 ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Předem upozorňuji, že tohle píšu jak člověk, který je milovník ABBY a prvnímu dílu dal s radostí 4 hvězdičky, to aby si někdo nemyslel, že si zase "nějakej chlap tupě stěžuje na ženský biják." Mamma Mia 2 v podstatě využívá podobnou strategii, kterou použil i La La Land, tedy překrývá divákovi zrak barevnou páskou, obsahující atraktivní a sympatický herce, parádní písničky a choreografie, která má zakrýt vážnější nedostatky filmu. Na rozdíl od La La Landu si ale Mamma Mia alespoň uvědomuje, jakým druhem filmu vlastně chce být. Snímek se navíc rozhodl pro pěkně odvážný krok, tedy že z popředí odstraní svůj nejsilnější článek z prvního dílu, což byla Meryl Streep. Fešanda Lily James však její mladší verzi ztvárnila poměrně dost obstojně. Bohužel to film příliš nezachraňuje od faktu, že až moc nostalgicky přičichuje ke "starým dobrým" časům prvního dílů, přičemž si zapomíná pěstovat vlastní osobnost. V rámci toho je děj takový... nijaký. Ano, krásně zpívají, jsou to sympaťáci, plus je to i docela vtipný, ale jen pár minut po zhlédnutí si člověk začne říkat, že to vlastně možná bylo i zbytečný. Ale musím uznat, že to ani zdaleka nebylo tak hrozné, jak jsem si myslel. (Btw, ta mladší verze Christine Baranski byla sakra kus!) Průměrné (ale víc inklinující k té lepší straně) 3* ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Prvý film zaznamenal úspech svojou rozmarnosťou a sviežosťou, druhý bude navždy prenasledovať ťažkopádnosť v scenári a profitovanie z jednotky. Druhá Mamma Mia! ťaží zo spomienok hlavnej predstaviteľky jednotky (Meryl Streep ) a to je príliš málo aj na muzikál. Herecké obsadenie však nadmieru potešilo. ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Na ty třpytky, žárovičky, hotýlky, vodní vlnky a překrásné přírodní prostředí (nedivím se, že se v Řecku hlavní hrdince tolik líbilo), se překrásně vizuálně koukalo. Jinak je to příšerný nereálný kýč se slabým dějem. Neustálé odkazy k "úžasné, adorované" mamce Meryl mi vadily, tuto herečku nemám v oblibě a čeho je moc, toho je příliš. Ale což. Je to muzikál a kdo od tohoto kousku čekal kdo ví co, ať se nediví, že bude za svojí naivitu potrestán nestoprocentním zážitkem.:-) Navíc ona i jednička "Mamma Mia" nestála za moc, (skoro za nic),tak co čekat od pokračování...? Veliká škoda, že jsem to neviděla v kině, protože na to moře a hotýlek by se mi moc dobře koukalo ve 3D. Bohužel jsem na muzikál nestihla jít. Je to zkrátka příšerná blbost, ale pastva pro oči...!:-) No, třeba jednou k tomu pěknému moři dotočí dokonce i hezký film. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Nejprve mě překvapilo, že má být vůbec druhý díl. Byla jsem k tomu ze začátku skeptická, ale když jsem četla synopsi, viděla trailer a slyšela písničky, tak mě napadlo, že si uděláme dámskou jízdu. A za to jsem ráda. Líbilo se mi to víc než první díl. Skvělé písně a taneční kreace. Alterega herců byla opravdu skvěle vybrána. Zvlašť se mi líbila alterega Donny (Lily James) a Sama (Jeremy Irvine). Amanda Seyfriend mi teď co by Sophie docela vadila a také zpěv Skye, který tam naštětí moc obsažen nebyl. Scéna s Harrym a Billem a' la Titanic byla vtipná. Nápadité bylo obsažení Cher, co by babičky Sophie, která písně svým hlasem ještě obohatila. Celé to bylo vtipné a milé. Doporučuji. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (28)

  • Na móle môžeme vidieť loďku s nápisom "Chiquitita". Tak sa volá aj jedna z piesní Abby. (Astonko)
  • V tomto filmu se objevila Donnina matka (Cher). V prvním díle Mamma Mia! (2008) však říkali, že už je mrtvá. (JT19)

Související novinky

Další Mamma Mia! na cestě

Další Mamma Mia! na cestě

22.06.2020

Ať už to měla být výhružka, zbožné přání, nebo prostě jen oznámení, producentka původního muzikálu i obou filmových adaptací Mamma Mia! Judy Craymer se nechala slyšet, že třetí díl je na cestě. Plány… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Reklama

Reklama