Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v Zapovězeném lese žije zlý čaroděj Kruciatus (Josef Abrhám). Ten se před sto lety pokusil zničit království, kterému dnes vládne král Alexandr (Jaromír Hanzlík), jenž má dva syny – následníka trůnu Jana (Patrik Děrgel) a mladšího prince Karla (Kryštof Hádek). Karel se však nechce s rolí druhého v pořadí za žádnou cenu smířit. S pomocí svého sluhy Pakosty (Pavel Kříž) se na hradě vloupá do zakázané komnaty, získá kouzelné rekvizity, které tu po zlém čaroději zůstaly, a hodlá svého bratra zničit. Princ Jan tak vypije kouzelný lektvar, který mu jeho povedený bratr naservíruje, a ten mu vmžiku vymaže paměť. Jan se poté bezhlavě vydává na cestu do Zapovězeného lesa, ve kterém každý, kdo tam kdy vkročil, beze stopy zmizel. Od tohoto okamžiku se začíná odvíjet řetězec dramatických, ale především často komických situací. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (494)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně bych hodnotil třemi hvězdičkami, protože to žádná pecka nebyla, i když příběh byl jasně srozumitelný, herecké výkony na úrovni (Kryštof Hádek hrál pěkného hada), drak nebyl z nejhorších a díkykomukoli, nikdo nezpíval. Pro čtvrtý kousek jsem se rozhodl, protože jsem se výborně bavil, tolik kvalitního humoru jsem nečekal ani omylem. Pochechtával jsem se od samého začátku, ale turnaj tomu nasadil korunu (roztleskávačky, postupový pavouk). Spokojenost. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ještě o fous lepší, než pohádka Princezna a písař z minulého roku. Pan Janák evidentně opustil některé rádoby moderní vsuvky, kterých se u předchozí pohádky nevyvaroval a pro tento příběh se výrazně poučil. Četl jsem tady, že někomu pořád přijde pohádka hodně moderní, ale mně to takhle přijde naprosto parádní. Příběh byl moc hezký, prostředí super, princezna Eva Josefíková nádherná, sem tam jsem se i od srdce zasmál a vydařené rytířské souboje se v pohádce také jen tak nevidí. Co víc chtít? Dokonce z filmu bylo vidět i to, že na place byla super parta. Děrgel, Hádek, Kříž, Abrhám (Gandalf styl na úrovni) nebo Plesl předvedli parádní postavy. Stejně tak ale musím poděkovat i všem ostatním. Lidsky tahle pohádka neměla chybu a já si tak mohl užít Štědrý večer u hezké pohádky tak, jak se sluší a patří. ()

Reklama

rt12 

všechny recenze uživatele

K obrazovce jsem usedala s vědomím, že klasickou pohádku dnes někdo těžko zplodí (pokud ano, stane se zázrak), s náladou přijmout nadsázku a s dobrou Whisky v ruce. Tyto tři aspekty (především ta třetí) sehráli svou roli a u pohádky jsem se nenudila. Dvojice Kryštof Hádek – Pavel Kříž byla skvělá a vtipná. Kříž jsem jen udělala jen nad přiblblou hudbou na turnaji, roztleskávačkami a divným drakem. Nevím jak děti, ale mne jako dospěláka výsledek uspokojil. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Karel Janák příjemně překvapil - štedrovečerní premiéra jeho nové pohádky mě hodně bavila. Snad s výjimkou Abrháma, kterého moc nemusím, mi všichni herci přišli naprosto skvělí. Především Kryštof Hádek mě po všech těch rolích slušňáků vyloženě sednul v nové záporné poloze, a myslím, že si natáčení užil minimálně stejně tak, jako mě bavilo na něj koukat. Líbila se mi i má oblíbená Eva Josefíková v roli princezny, byť ten hrozný účes (nebo paruka nebo co to bylo) jí hodně ubral na kráse (a navíc jsem měl dojem, že v tom filmu byla předabovaná někým jiným, protože mi její hlas zněl nějak cize - jsem jediný, kdo měl ten dojem?). Zmínil bych ještě pochvalu ke krásným kostýmům všech postav, super trikům (toto je snad první česká pohádka, kde drak nerovná se naprostý trapas) a skvělé kameře - celkově za mě velká spokojenost, nasmál jsem se dost a dost, a věřím, že si k tomuto filmu při jeho dalších televizních reprízách najde cestu více lidí - aktuálních 64% se mi zatím zdá jako hodně podhodnocených. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Po ohlasech na nedávné štědrodenní pohádky (které jsem ovšem neviděl) jsem čekal víceméně katastrofu, ale výsledek mě ani nenadchl, ani neurazil a nejspíš už to nikdy neuvidím. Nejsem si jistý, jestli je nutné točit české pohádky v hollywoodském stylu (trojnásobný Wilhelm scream byl dost bizarní). (1 096.) ()

Galerie (151)

Zajímavosti (10)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama