Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v Zapovězeném lese žije zlý čaroděj Kruciatus (Josef Abrhám). Ten se před sto lety pokusil zničit království, kterému dnes vládne král Alexandr (Jaromír Hanzlík), jenž má dva syny – následníka trůnu Jana (Patrik Děrgel) a mladšího prince Karla (Kryštof Hádek). Karel se však nechce s rolí druhého v pořadí za žádnou cenu smířit. S pomocí svého sluhy Pakosty (Pavel Kříž) se na hradě vloupá do zakázané komnaty, získá kouzelné rekvizity, které tu po zlém čaroději zůstaly, a hodlá svého bratra zničit. Princ Jan tak vypije kouzelný lektvar, který mu jeho povedený bratr naservíruje, a ten mu vmžiku vymaže paměť. Jan se poté bezhlavě vydává na cestu do Zapovězeného lesa, ve kterém každý, kdo tam kdy vkročil, beze stopy zmizel. Od tohoto okamžiku se začíná odvíjet řetězec dramatických, ale především často komických situací. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (494)

klerik 

všechny recenze uživatele

50%. Na rozdiel od (horšieho) ZÁZRAČNÉHO NOSA, ma tu zamrzelo, že táto rozprávka až tak nevyšla. Bol tu totiž značný potenciál. Lenže už ten kreslený úvod (sám o sebe solídny) totálne narúša celý koncept príbehu. Abrahám v halloweenskom kostýme totiž nemá s démonickým čarodejníkom nič spoločné. Celkovo veľa scén pôsobí hrozné odfláknuto a lacno. Je normálne, aby princ putoval sám s jedným poskokom? Je normálne, aby kráľ a kráľovná vítali hostí na stojáka na nádvorí? A princezná chodiaca všade sama a pešo? Škoda. Hlavne preto, že scéna s drakom bola fajn a dokonca aj turnaj. Aj pár humorných scénok sa vydarilo. Možnože stačilo vyhodiť tie kraviny okolo čarovnej palice a tajomného lesa a mohlo to byť fajn... Trošku lepšie ako JOHANKINO TAJOMSTVO... ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Karel Janák příjemně překvapil - štedrovečerní premiéra jeho nové pohádky mě hodně bavila. Snad s výjimkou Abrháma, kterého moc nemusím, mi všichni herci přišli naprosto skvělí. Především Kryštof Hádek mě po všech těch rolích slušňáků vyloženě sednul v nové záporné poloze, a myslím, že si natáčení užil minimálně stejně tak, jako mě bavilo na něj koukat. Líbila se mi i má oblíbená Eva Josefíková v roli princezny, byť ten hrozný účes (nebo paruka nebo co to bylo) jí hodně ubral na kráse (a navíc jsem měl dojem, že v tom filmu byla předabovaná někým jiným, protože mi její hlas zněl nějak cize - jsem jediný, kdo měl ten dojem?). Zmínil bych ještě pochvalu ke krásným kostýmům všech postav, super trikům (toto je snad první česká pohádka, kde drak nerovná se naprostý trapas) a skvělé kameře - celkově za mě velká spokojenost, nasmál jsem se dost a dost, a věřím, že si k tomuto filmu při jeho dalších televizních reprízách najde cestu více lidí - aktuálních 64% se mi zatím zdá jako hodně podhodnocených. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pohádková Bourne Identity aneb jak Blbý a blbější ke štěstí přišli. Metafora o tom, že informace jsou zlo a štěstí mají jenom vygumovanci pochopena. Prázdný výraz Patrika Děrgela funguje celý film (kromě úvodních momentů, kdy má paměť) a Abrhámův Gandalf černý je jistota. Závěrečný twist a napasování posledního dílku puzzle působivé. Na moderní českou pohádku, výborné. Já nevím. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ne, že bych neměl rád Janáka, ale žánr české filmové pohádky (kolikrát už to píšu nebo čtu jinde) je opravdu pomalu vyčerpán, takže pokud tvůrci nepřijdou s něčím opravdu výjimečným, klasické postupy už mě nudí. Ze začátku to vypadalo na lepší průměr (slušný děj, kamera, výprava, herci - obzvlášť Hádek se odvázal, ale mohl být na obrazovce déle), pak mě ale vše začalo nudit a bylo mi celkem jedno, kam se to vyvine. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv to ze začátku vypadalo na další přiblbou pohádku na úrovni Troškovin, nabralo to během chvilky velmi příjemné svěží tempo. Často jsem se smál nahlas a myslím si že to má i onu správnou pohádkovou jiskru a všechno co v mnoha dnešních pohádkách chybí a to v první řadě: pořádné záporáky, líbeznou princeznu charismatického prince, nějáký hezký přiběh a laskavý scénář. Takhle má vypadat správná vánoční pohádka která zaujme celou rodinu. Páni tvůrci, tleskám vám... ()

Galerie (151)

Zajímavosti (10)

  • Princ Jan (Patrik Děrgel) při závěrečném souboji prohlásil, že prince Jana také chvíli hledal, ale marně. To by si ale díky nápoji zapomnění neměl pamatovat, když zapomněl i boj s drakem, který se odehrál až později. (Nick321)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama