Reklama

Reklama

Brian Barnes se jednoho dne probudí zraněný v poušti, aniž by si na cokoliv pamatoval, nebo tušil, proč kolem něj leží osm těl a proč tu jsou čtyři miliony v hotovosti a dodávka plná kokainu. Sleduje ho nejen nechvalně proslulý drogový boss Danny Perez , který chce zpět své peníze, ale i agent Rooker a zkorumpovaný šerif Olson , který se v touze po bohatství nezastaví před ničím. Na útěku si Brian uvědomí, že čím víc si pamatuje, tím méně chce vědět, kým doopravdy je. (Filmbox)

(více)

Diskuze

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Lacike

Achjo, mne nejde o to aby to bylo na stejný úrovni, mne stačí kvalita, úplně čistá kvalita... jsem na civilní choreografii, nějaký to odzbrojování a podobně, nepotřebuju Adkinse a podobně. Korejci si taky vystačí s pouhejma rukama a jsem úplně happy!

Raidovky, Ong Bakové a podobný magořiny mají svojí laťku,ale mne stačí i choreografie na úrovni POI :)

na příspěvěk reagoval Lacike

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Ouwen

Problém je v tom, že dneska se nikdo nechce zapotit ani zranit. každej nastoupí na scénu a s všechnomámvpíči výrazem si odehraje to svoje a hurááá jdeme točit další direct to dvd srágoru na běžícím pásu (čest výjimkám)

na příspěvěk reagoval Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Lacike

Nedosáhnou té úrovně? A co bitky v Person of interest? Tam i herci, kterej nemá skills s krav magou, dovolili čarovat.. sice s pomocí střihů, ale kupu chvatů zvládl úplně sám, do toho tam míchá Wing Chun. V Banshee je to kontaktní, památná scéna jak Antony Starr prochází bez střihu casínem a 5 minut v kuse se řeže s poldama...

ten Voják 4 měl suprové fighty, kontakt a dynamika, choreografie + přehlednost. Tak kde je problém? Já to porovnávat můžu, klidně ať si najmou kaskadéry, je mi to jedno.

na příspěvěk reagoval Wacoslav1, Lacike

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

Ouwen , Ouwen

Zase porovnavas neporovnatelne. Suboje v USA nikdy nedosiahnu uroven azijskych filmov pretoze to nedovolia USA poistovne.

Ked prisiel Jackie do USA, tak mu hned zatrhli kopu kaskaderskych kuskov lebo boli nebezpecne.

A FF7 ma neprehladne suboje lebo to je bohuzial dnes v mode. FF6 ich malo prehladne.

na příspěvěk reagoval Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Lacike

Tys moc nepochopil co chci říct.

Hele, polož si otázku proč například FF7 co mělo rozpočet 250 mega (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) má úplně průměrnou akci a dokonce obyčejný souboje jsou nepřehledný (a jaké bojové plemena tam jsou!) když Raid 1 (1 mega) má o třídu lepší akci. O třídu (?????)

 

O tohle jde, to, že tvůrci mají rozpočet sta milionů neznamená, že z filmu udělají kvalitu. "Kvalitní/dokonalej/" příklad je T5 :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

na příspěvěk reagoval Lacike, Lacike

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

Ouwen

Raid by som ako podfinancovany nikdy neoznacil. Prave naopak. 4 mega v Indonezii kde ludia robia za stravu a noclah je ako 40 mega v USA.

To je akokeby si tvrdil, ze Tmavomodry svet bol podfinancovany film, pritom to bol najdrahsi CZ film v tej dobe.

na příspěvěk reagoval Ouwen, Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Wacoslav1 , vegetol.mp , Lacike

Hodně zajímavá debata. Ovšem, já si dovolim zmínit, že když je nějaký film podfinancovaný, nemusí to bejt automaticky sračka. Například pokračování Raidovky, stálo to asi 4 mega!!!!! 4 mega a jakej to mělo vizuál, interiéry/exteriéry, hudbu a kvalitní akci. Anebo dva amatérský kraťasy Modern Warfare, natočený během dvou dnů od fanoušků her, oba díly stály okolo tisícovky doláčů a má to vynikající vizuál i akci.

To vůbec není přece o tom, kolik kdo má prachů. Jde o to jak se tvůrci přizpůsobí. Evans věděl, že si může dovolit honičku autem a v jedničce si mohl dovolit jen střílečky a bitky, ale vytěžil z toho maximum. Je to především o přístupu, pokud si tvůrci rozpočet uvědomí a přijdou na to, co si dovolit můžou, z filmu si divák může odnést kus kvality. Ještě si dovolim zmínit béčko Hříšnici a svatí, které má vypiplanou a realistickou akcičku, vizuál i herecké složení a posledního vojáka, kterej je tvořen z neustálejch přestřelek, vynikajícíma bitkama, dobrým hrdinou, odehrává se v pěkným lese a má to vynikající vizuál. A kolik stál? Pouhé dva melouny.

I asiati natočí vynikající filmy na několik žánrů za ani né poloviční rozpočty než Hollywood. Je to o přístupu. Lacike, No Tears stál někde 10 mega a Ajeossi ještě méně :))

na příspěvěk reagoval Lacike

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

A o co je Wills lepsi ako Lambert?

Lambert bol dakedy davno tiez kinohiezda, ktora hrala hlavne ulohy v drahych filmoch a potom jeho kariera isla do hajzla ako Willisova v poslednych rokoch.

na příspěvěk reagoval Ouwen, vegetol.mp

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Lacike

Ale tak to úplně není. I tehdy mohli točit kreativní direct to video konverzační dramata. Jen to nedělali. Ani známí herci ve video filmech příliš nehráli. A to i přesto, když jejich kariéra stagnovala. Čest vyjímkám jako Burt Reynolds a jeho Havran:)

na příspěvěk reagoval Lacike

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Filmy zalozene iba na dialogoch sa daju dnes natocit lacnejsie ako dakedy lebo digitechnika vsetko zlacnela.

To je dost nefer porovnavat.

Aj porno v HD vyzera ovela lepsie ako tie stare hnusy v SD. Napriek tomu je menej vypravne. Dnes je vsetko tocene v jednej miestnosti. Dakedy sapokusali aj o regulerny dej. :)

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Dal si mi priklad filmov ktore maju minimum akcie akurat sa odohravaju v peknom prostredi a kamera nema ziadne nedostatky. To je u mna ovela menej ako PM videobecka plne roznych nahanacek a buraciek.

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Kedze sa bavime hlavne o akcnom zanri tak ide o to kolko toho v tomto smere videobecko ponukne. Pokial sa film odohrava v jednej miestnosti kde sa dvaja ludia rozpravaju, tak mi je na hovno, ze to je natocene pekne. To uz nie je akcne videobecko ale festivalovy film.

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Lacike

Ale nejde přeci jen o akci. Ty filmy prostě vypadají líp dobře. Nemíchej do toho subjektviní dojmy, jak se ti co líbí. Po stránce kamery, výpravy atd. vypadají ty filmy solidně. Ne jako levný digi sračky natočený v Bulharsku. A to je prostě fakt. A jako sorry, ale např. Street Kings 2 je určitě po herecký, scenáristický  i režijní stránce mnohem lepší, než co kdy spíchli kluci od PM.

na příspěvěk reagoval Lacike

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Vsetko co si spomenul su totalne sracky ktore vela nestali a nic nakladne v nich nie je. Akcie minimum.

Pokial tou krajsou vizualnou strankou myslis kameru, tak holt digikamera je dnes natolko dostupna, ze aj podfinancovane sracky vyzeraju solidne, pokial maju aspon trochu sikovneho kameramana.

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Lacike

"20+ mega dnes nikto do filmu urceneho priamo na DVD neda. To su filmy ktore sa nepodaria a idu rovna na DVD rovnako ako Slyov megaprepadak D-Tox."

 

Ale podle téhle logiky by těch nepovedených filmů bylo příliš. Ty filmy prostě sázejí na to, že se zaplatí z prodeje práv a do kina nikdy nepůjdou. Minimálně ne v USA. Jsou tu super levný filmy, levný i dražší. A každej si vybere. Možná že u filmů jako je Stone čekali nadšený festivalový ohlasy. Pochybuju ale, že filmy jako Elephant White, Setup, Street Kings 2, The Entitled nebo Freelancers byly zamýšlený jako kino nebo festivalový tituly. Přesto po vizuální stránce vypadají solidně. Mnohem líp, než video filmy kdy vypadaly.

na příspěvěk reagoval Lacike

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Sezóna zabíjení vyzera dobre na to, ze sa to tocilo v jednom hnusnom lese. Ale to nepokladam za film,ktory bol toceny na uvedenie priamo na DVD. Skôr to bol festivalovy film od ktoreho po dobrych ohlasoch ocakavali, ze pojde naplno do kin.

Ale ohlasy dobre neboli, limitovane nasadenie v kinach si tiez dobre neviedlo, tak to radsej dali v USA rovno na DVD aby nemuseli zbytocne liat dalsie prachy do reklamy a kinodistribucie.

Ale u nas a v dalsich krajinach to  islo aj v kinach. Takze to nie je dobry priklad.

Stone je rovnaky pripad.

20+ mega dnes nikto do filmu urceneho priamo na DVD neda. To su filmy ktore sa nepodaria a idu rovna na DVD rovnako ako Slyov megaprepadak D-Tox.

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Lacike

"Fire with Fire a Vice su jedny z mala ktore vyzraju k svetu. Ale to su vynimky."

To si nemyslím. Můžu ti tu napsat kilometr dlouhej seznam filmů, který vyšly jen na videu a po stránce výpravy a zpracování nejde o béčkový tituly. The Factory s Cusackem, Stone a Sezóna zabíjení s De Nirem nebo Experiment. Nemusí se ti ty filmy líbit, ale po stránce prachů, který do nich byly investovaný, vypadají jako reálný filmy. Ne jako podfinancovaný levný sračky. Film jako Sezóna zabíjení by s podobným rozpočtem šel před 20 lety do kina, dneska jde rovnou na dvd.  A nikomu to nepřijde divný. Na video putuje plno filmů. Ale rozhodně bych netvrdil, že všechny vypadají jako filmy od Seagala. Těch filmů je plno a jsou různých žánrů a úrovní. A proto si myslím, že je situace lepší než před tím. Vybere si naprosto každej.

na příspěvěk reagoval Lacike

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Lacike , Lacike

Musím bez výhrady souhlasit. Dneska se do filmů nacpe akorát kopa známých ksichtů, každej má 5 minut. Dohromady nikdo nic nepředvede. Všechno je digitální zmizeli kvalitní kaskadérský výkony a skutečný výbuchy spíš to vypadá, že z budgetu každýho filmu padne polovina na honoráře, polovina na chlastačku pro štáb a to nula nulo hovno co zbyde za to je pak natočen film. Najdou se samozřejmě i výjimky (Skin Trade, Marine 4, Close range) ale je jich čím dál tím míň a míň.

na příspěvěk reagoval Ouwen

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Fire with Fire a Vice su jedny z mala ktore vyzraju k svetu. Ale to su vynimky. Bezny sucasny standard je to co toci Seagal alebo Van Damme a ich filmy vyzeraju hnusne.

Tie lepsie filmy od PM vyzerali fakt bohovsky. Kludne by tromfli napriklad takeho Johna Wicka.

na příspěvěk reagoval Wacoslav1, vegetol.mp

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Lacike

Tak to není úplně pravda. Třeba Freeman nebo Fishburne to střídají a hrají jak v kinofilmech tak videofilmech. Protože jsou to lehký prachy. Výpravněšjší? A který? Filmy jako Fire with Fire nebo Vice by se daly v pohodě promítat v kinech. Naproti tomu akce ve filmech od PM bylo dost, ale vybuchovaly 30 let starý kamiony. Bylo to solidně natočený, ale bylo to béčko.

na příspěvěk reagoval Lacike

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Ja si myslim presny opak. Videobecka z 90tych rokov vyzerali ovela vypravnejsie ako tie sucasne podfinancovane sracky v ktorych mas väcsinou 2 bitky, 1 prestrelku a 1 vybuch auta z autobazaru.

A ze dnes vo videofilmoch hraju exhviezdy typu Travolta, Willis, Cage? To len dokazuje, ze sa ich kariera prepadla do hajzla.

na příspěvěk reagoval vegetol.mp, Wacoslav1

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Wáca: Jasně, teď jsou dražší a často i lepší. Některý vypadají jako kinofilmy. V půlce 90. produkovali akční béčka maximálně PM, Nu Image a Stu Seagal. A lepší low budget kousky Trimark Pictures. S nástupem blurayů a velkých televizí se dneska vyrábějí docela drahý filmy se solidním obsazením. Před pár lety bylo nemyslitelný, že by ve videofilmu hrál třeba Morgan Freeman, Travolta nebo Willis. A dneska je to normální. Takže vůbec netuším, co myslíš tím "dvd filmy nejsou co bejvali." V porovnání s čím dvd filmy nejsou co bejvali? Nebo snad byl před 20 lety ve video filmech někdo jako Scott Adkins?

na příspěvěk reagoval Lacike

Uživatel vegetol.mp smazal svůj příspěvek.

Reklama

Reklama