Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Profesor a jeho tým se znova setkávají, aby osvobodili Ria. Tentokrát míří do Španělské národní banky s odvážným a nebezpečným plánem. Rezistence pokračuje. (Netflix)

Recenze (98)

elpidio 

všechny recenze uživatele

Třetí série bohužel nedosahuje takových kvalit jako předchozí dvě. I přes to jde stále o dobrou akční podívanou, kde se občas musí prominout jasná předvídatelnost děje či úplné nesmysly (lokátor GPS fungující přes satelity na fretce hluboko pod zemí a pod.). Taky nám zde v zájmu politické korektnosti přibylo pár homosexuálů a nechybí i silná žena ve vedení Nezbývá než doufat, že čtvrtá série nebude úplnou parodií sebe sama a Profesora nenahradí černá lesba. ()

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První čtyři díly slabý a až otravný odvar předchozích dvou parádních sérií. Sice se vrací téměř všichni staří známí včetně mrtvého Berlina a je víc zapojena veřejnost, ta je ale zredukována jen na statující dav a postavy řeší celkem pitomosti. Navíc nové loupeži chybí chytrý výchozí nápad jako tomu bylo minule, kdy hrdinové v tiskárně peněz peníze nekradli, ale sami si je tiskli. Byť potápění se do zatopeného trezoru je dost sexy a zatím zdaleka to nejlepší, co v téhle sérii autory napadlo. A sere mě, jak jsou teď Profesor s Raquel z každého zvratu totálně vyplesklí. Celkově tomu chybí drajv a působí to dojmem, že tvůrci už podruhé neměli o čem vyprávět. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po těch dvou řadách jste buď natěšený fanda, nebo vám to stačilo k prozření, že Papírový dům s nepřichází s ničím novým, jen se v něm obratně míchá telenovela a krimi...v poměru asi 75:25. Opticky to ale vypadá 50:50, protože je to moc dobře zpracovaný seriál a postavy se člověku docela rychle zavrtají pod kůži. V této řadě se ničeho převratného nedočkáme. Opět ambiciózní plán spousta flashbacků, které sice své místo mají, ale občas "zdržují". A naštěstí se podařilo najít Profesorovi důstojného protivníka...opět žena. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„TOHO DNE NAPRŠELO NA MADRID 140 MILIONŮ EURO...“ /// Tahle vykutálená parta se vrátila zajímavým stylem. Nový postavy, hodně vztahů (nijak idilickejch) a geniální Profesor, kterej má geniálního protivníka. Jako vždycky mě serou…. třeba špatná matka Nairobi, nebo Tokio…, ale nakonec dokážu svoji nasranost přenýst na tu policejní svini. Je to horší než první a druhá série. Logicky – tenhle plán je nedomyšlenej a místo pohodový (v uvozovkách) jízdy se mi v kapse otevírá „vreckový“ nožík. Navíc selhává i Profesor… TOHLE UŽ NENÍ PŘEPADENÍ. ANI STŘET SE SYSTÉMEM. TOHLE JE VÁLKA! Inu, proč né! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju, když mě hlavní hrdinové serou. 2.) Kradu a chci se zlepšit. 3.) Thx za titule „Mejsy“ a „Yusek“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

FIAT 500 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí část LCDP by mohla vyučovat, jak z těžce průměrného začátku vykouzlit dost možná nejlepší seriálové finále za hodně, ale opravdu hodně dlouhou dobu. Přijde mi, že v úvodních čtyřech epizodách scénáristé trochu tápou, jak dát vlastně starou bandu dohromady a vymyslí trochu kostrbatý způsob, který dává heistu trochu jiný důvod než v prvních dvou částech, pořád je ale proveden prakticky stejně. Jen méně propracovaně, protože Profesor tentokrát neměl úplně čas všechno naplánovat. Některé dialogy jsou v úvodu navíc, dominuje druhá epizoda s označením Denvera za sexistu, protože měl strach o matku a její dítě, kdyby se jí nedejbože něco stalo. Smysl celé konverzace jsem tak úplně nepochopil, tím spíš, že LCDP nikdy nebyl nějaký koknzervativní seriál o tradičních hodnotách v domácnosti. Ale OK, asi to tam být musí. Vedle toho mi trochu vadilo nepředstavení nových postav, kterých je několik, ale skutečně velkou roli má ve třetí části jen jediná - která se navíc chová úplně stejně jako Berlin. Jakmile se ale banda zatracených dostane na místo určení, zase začíná koncert, který už byl sice viděn v prvních dvou částech, ale vlastně to ani nijak nevadí. Snad jen v tom, že se to prostě trochu opakuje (především jednání se "zajatci"). Ale děj, nahuštěný do méně epizod, postupně epicky graduje až do finálových dvou epizod a vy si u obrazovky říkáte, jak tohle mohli sakra zase vymyslet, navíc po tak rozporuplném úvodu. Finálová epizoda, tím spíš posledních 20 až 30 minut, je pak jak z jiného světa a opět dokazuje, proč třeba já mám ten seriál tolik rád. Je tam spousta nelogičností, jsou tam ideologicky zbytečné repliky, je tam stále otravná Tokio, ale za takové finále tohle všechno milionkrát odpustím. Navíc při pohledu na výraz Profesora v posledních minutách a jeho větu "Tohle není o loupeži nebo soupeření se systémem. Tohle je válka!" víte, že čtvrtá část bude naprosto velkolepá. Tím spíš, že Profesor dostal sobě hodného protivníka a porušil jediné pravidlo, které porušit neměl a nechtěl. Takže celkově slabší než části jedna a dva, ale v mém seriálovém vesmíru pořád něco neskutečně nadprůměrného. #BellaCiao ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Ústrednú pieseň seriálu "My Life Is Going On" od interpretky Cecilie Krull, hrajúcu počas úvodných titulkov, môžme počuť aj v prevedení Pedra Alonsa (Berlin) počas záverečných titulkov poslednej epizódy tretej série. (Makky)
  • Poprvé v seriálu se zde v malé roli mnicha objevuje fotbalista Neymar. (Zix.)
  • V této epizodě je několikrát zmíněna postava James Bond. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno