Reklama

Reklama

Papírový dům (Netflix verze)

(seriál)
  • Španělsko La casa de papel (Netflix version) (více)
Trailer
Akční / Krimi / Thriller / Mysteriózní
Španělsko, (2017–2021), 38 h 55 min (Minutáž: 41–76 min)

Tvůrci:

Álex Pina

Hrají:

Úrsula Corberó, Álvaro Morte, Itziar Ituño, Miguel Herrán, Jaime Lorente, Pedro Alonso, Esther Acebo, Darko Perić, Alba Flores, Enrique Arce (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(48)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (580)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Idealistická, na Jánošíkovskom princípe vyskladaná, za vlasy pritiahnutá rozprávka pre všetky vekové kategórie, ktorá má asi toľko spoločného s logikou, ako Matovič s celou svojou bandou pojebaných úžerníkov s inteligenciou a pokorou. Kým však človeka z pohľadu na týchto idiotov doslova “napína”, na tento počin sa veru zle nepozerá. Mám to komplet za sebou, prvé dve série s hodnotením nad “milión” % bavili paradoxne najmenej, a tak chvála Bohu za štvrtú a poslednú v poradí, ktoré vďaka “kúzelníckym variáciám” konečne naplnili očakávania. Rozmýšľal som, ako to celé ohodnotiť. Prvé tri sezóny to schytali po “trojke”, štvrtá štyri, piata Jackpot. No a i keď je priemer kadejaký a nevychádza to, čert to ber, Ja tu piatu udelím, lebo “La Casa De Papel” si to práve kvôli námetu, ktorý mňa osobne nijak nebaví, no presto všetko si ma dokázal plnohodnotne získať, určite zaslúži. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Seriál mě hned od prvního dílu i přes milión flashbacků, které moc nemusím hned vtáhl do děje. Napětí se střídá občas s nezáživnými místy, ale jako celek to funguje jako Prison Break. Mojí nejoblíbenější postavou je profesor, ale rád mám všechny i toho s přiblblým smíchem. prostě parádní seriál  na který jsem od dob Prison Breaku a Perníkového táty čekal. Co ještě musím vychválit je naprosto skvělý český dabing, který předčí originál. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klobouky dolů a kalhotky taky, tohle je klenot, který třeba uložit, zpečetit a archívovat! Španělé servírují v 17 hodinách nejlépe promyšlený money heist a vyjednávací Thriller zároveň, při kterém si napětím budete kousat nehty, trhat vlasy, polykat prášky, pít redbull, měnit si prostěradlo a zapomenete jít do práce. Budete svědky největší loupeže v historii, kde mozek celé operace vymýšlel plán půl svého života, díky čemuž je před policii pokaždé o 5 kroků napřed. Každá proměnná a každý krok je promyšlen na milimetr přesně. Skvěle napsané postavy ( Profesor, Berlín, Tokyo a hlavní inspektorka si všechny scény kradou pro sebe), scénař je tak nápaditý, kreativní a promyšlený, že se zdá až neuvěřitelné, že tohle někdo zvládnul vymyslet. Hlavní bandu zlodějů budete milovat a postupně některé i nenávidět. Skvělá je i gradující hudba, která když je podpořena náporem zvratů, máte pocit, že sledujete finále Saw. Tolik zvratů v 17 hodinách Španělé nenaservírovali za celou svou kinematografii!! Samozřejmě dojde i na Stockholmský syndrom, díky kterému uvidíte i sex v trezoru a nespočet mouder a hlášek, které servíruje vynikající Berlín ( Historka o vzpurných pannách a jaderných hlavicích vycházející z ženské dělohy nemá chybu) Neskutečný zážitek, který jsem musel zhlédnout za pouhé dva dny, protože La Casa de Papel je droga, na které začnete být závislí už po prvním díle. Takže bacha! Španělé v nejlepší formě! Doporučuje 10 phoenixů z 10! ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Námět na seriál o vykradení španělské královské mincovny nezní špatně, ale všechny ty negativní věci v samotném provedení se asi přehlížejí, protože jinak by Papírový dům nikdy nemohl mít tak vysoké hodnocení. Neustále se tam opakuje, že to není film, ale přesně tak to vypadá. Když divák při sledování zůstává jen na povrchu, dá se u toho dobře bavit. Jakmile se jde hlouběji, narazíte na nesmysly a divné chování postav, které by vyjmenovat znamenalo několikanásobně prodloužit tento komentář. Spousta věcí jen na efekt. Často zbytečné plýtvání časem. Snaha působit vážně a reálně zde moc nefunguje. Od vznikajících milostných vztahů, až po akční scény. Neustálé míření zbraní, kde všichni dopředu vědí, že nikdo na nikoho střílet nebude. Pak jsou tam ale naopak příšerně umělé scény, kde salvy kulek netrefí nic. Občas je ale potřeba někoho trefit. Je jedno z jaké zbraně a vzdálenosti se střílí a kam, scénáristé milují, když kulka zůstane v těle a musí se vyndat. Do toho postřelené nebo jinak zraněné osoby ovládne sexuální chtíč, lidé od policie včetně rukojmích přecházejí na stranu zločinců a dál budují kariéru zloděje. Nikoho nezajímá jak moc nevěrohodně to působí. Stejně tak nikoho nezajímá, jak bude působit, když třetí a hlavně čtvrtou sérii ovládne korektní gender svět a najednou už tam nejsou jen homosexuálové, ale rovnou i transsexuál a kampaň metoo. I přes to všechno není problém pustit další díl a vydržet až do konce. To je asi tak nejzásadnější pozitivní věc, kterou můžu zmínit. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Precizně vysoustružený seriálový klenot ze Španělska, který Vás od první vteřiny vtáhne přímo doprostřed dění a už nepustí. Tak asi nějak takto lze velmi stručně popsat seriál La casa de papel, který mimoto zaujme také vrstevnatým komplexním scénářem, barvitými charaktery (Nairobi, Denver, Helsinki) či třeba úderným ikonickým soundtrackem. Tvůrci ze všech těchto ingrediencí vytváří chytrý a neuvěřitelně vtahující seriálový koktejl, u něhož budete po většinu času v němém úžasu nad propracovaným plánem loupeže v režii geniálního Profesora. Celý seriál je navíc koncipován tak, že si po skončení dílu zkrátka MUSÍTE pustit díl další, takže se mi mnohdy stalo, že jsem začal sledovat po obědě a končil až ve čtyři ráno. Ale nelituji, jelikož La casa de papel je na seriálovém poli neotřelým a dominantním hráčem, kterému byste měli věnovat svou pozornost. Vážně za to totiž stojí. Výborná práce! (Netflix) „Bella Ciao!” ()

Galerie (191)

Zajímavosti (78)

  • Filmaři nejprve chtěli seriál natáčet v reálných prostorách banky, k tomu ale nedostali povolení. (ČSFD)
  • V souvislosti se vstupem lupičů do banky v přestrojení za španělské vojáky se v jedné scéně objevuje zkratka BRIPAC (Brigada paracaidista), což v překladu ze španělštiny znamená „výsadková brigáda“. (George.26)
  • Původně nebylo zamýšleno, že vypravěčkou seriálu bude Tokyo (Úrsula Corberó). Scenáristé se zpočátku rozmýšleli mezi profesorem (Álvaro Morte) a Moskvou (Paco Tous), ale vzhledem k tomu, že měli obsazení, ve kterém dominovali muži, rozhodli se pro ženský hlas. (Taninaca)

Související novinky

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama