Reklama

Reklama

Papírový dům (Netflix verze)

(seriál)
  • Španělsko La casa de papel (Netflix version) (více)
Trailer
Akční / Krimi / Thriller / Mysteriózní
Španělsko, (2017–2021), 38 h 55 min (Minutáž: 41–76 min)

Tvůrci:

Álex Pina

Hrají:

Álvaro Morte, Úrsula Corberó, Alba Flores, Itziar Ituño, Jaime Lorente, Miguel Herrán, Darko Perić, Paco Tous, Esther Acebo, Pedro Alonso, María Pedraza (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(48)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (579)

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.SÉRIE „NEJLÉPE PLACENÁ PRÁCE V DĚJINÁCH....“ /// Bez nějakejch dlouhejch předeher… prostě jdou rycle na věc. A já čumím, jak je to všechno promakaný... jak ze sebou nenechávaj vyjebat, jak Profesor je o krok na před… Na druhou stranu, jestli si někdo myslí, že udělat banku v osmi (devíti) lidech bude prdel, tak nezná lidi. Právě oni jsou totiž tím faktorem, kterej i geniální plán může poslat do zlodějskýho propadliště. Takže jsme v napětí, protože situace se vyvíjí „venku“ i uvnitř. A je to DOKONALÁ šachová partie. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Kradu proto, abych se odrazil ode dna. 2.) Myslím si, že su genius. 3.) Thx za titule „Yusek“ a „Mejsy“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

První dvě série super. Promyšlené, překvapivé, milé. Začátek třetí série tu otěž pokračování úspěšného ještě držel v příjemné rovině, ano, muselo to být lepší, rozmáchlejší a překvapivější, to se dalo pochopit, ale to, co se seriálem předvedli ve čtvrté sérii mě takřka až znechutilo. To už byla prostě jen slátanina plná neustálých jakože nečekaných zvratů a překvapení. Takový maglajz, že budu zvažovat, zda se budu koukat dál. První (5), druhá (5), třetí (4), čtvrtá (2,5) ()

Reklama

Hismael 

všechny recenze uživatele

Námět na seriál o vykradení španělské královské mincovny nezní špatně, ale všechny ty negativní věci v samotném provedení se asi přehlížejí, protože jinak by Papírový dům nikdy nemohl mít tak vysoké hodnocení. Neustále se tam opakuje, že to není film, ale přesně tak to vypadá. Když divák při sledování zůstává jen na povrchu, dá se u toho dobře bavit. Jakmile se jde hlouběji, narazíte na nesmysly a divné chování postav, které by vyjmenovat znamenalo několikanásobně prodloužit tento komentář. Spousta věcí jen na efekt. Často zbytečné plýtvání časem. Snaha působit vážně a reálně zde moc nefunguje. Od vznikajících milostných vztahů, až po akční scény. Neustálé míření zbraní, kde všichni dopředu vědí, že nikdo na nikoho střílet nebude. Pak jsou tam ale naopak příšerně umělé scény, kde salvy kulek netrefí nic. Občas je ale potřeba někoho trefit. Je jedno z jaké zbraně a vzdálenosti se střílí a kam, scénáristé milují, když kulka zůstane v těle a musí se vyndat. Do toho postřelené nebo jinak zraněné osoby ovládne sexuální chtíč, lidé od policie včetně rukojmích přecházejí na stranu zločinců a dál budují kariéru zloděje. Nikoho nezajímá jak moc nevěrohodně to působí. Stejně tak nikoho nezajímá, jak bude působit, když třetí a hlavně čtvrtou sérii ovládne korektní gender svět a najednou už tam nejsou jen homosexuálové, ale rovnou i transsexuál a kampaň metoo. I přes to všechno není problém pustit další díl a vydržet až do konce. To je asi tak nejzásadnější pozitivní věc, kterou můžu zmínit. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Kto by to povedal, že Španieli natočia takýto už teraz legendárny seriálový nárez. Aj amerikánci môžu slepo závidieť, nuž Bella ciao. Prešpikované, prekvapivé, zábavné, herecky pútavé, občas troška zlomyselné, každým dielom to naberá grády. __klip Delia: Bella Ciao (Tribute to La Casa de Papel)__ /85%/ ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Návyková záležitost. Zažral jsem se do sledování s pocitem jako když tu byl před 15 lety Prison Break. Dlouho tu chyběla podobná žánrovka s geniálním mastemindem, který to má nalinkovaný se vším všudy. Pravda, realističnost značně pokulhává a ten španělský temperament a kultura tomu dávají trochu víc afektu a přehnanosti v některých momentech. Ale jako čistá zábava s dokonalým napětím mi Money Heist dokonale vyhovuje. 85% ()

Galerie (186)

Zajímavosti (78)

  • Ve 12. minutě můžeme v pozadí slyšet skladbu „Who Can It Be Now?“, která je pouštěna z gramofonu a je od australské kapely Men at Work z jejich debutového alba „Business as Usual“ z roku 1981. (Trajektt)
  • Přes 180 dní práce a více než 50 lidí, včetně stavitelů, sochařů, kovářů, designérů, tesařů a malířů, bylo vynaloženo na vybudování muzea zlata a kazetového stropu Španělské banky. Celá jejich práce byla viditelná v celkovém čase jedné minuty a 30 sekund a byla celá zničena ve scéně výbuchu na jeden záběr. (Taninaca)
  • V seriálu se objevuje speciální policejní jednotka GEO (Grupo Especial de Operaciones), které velí Suarez (Mario de la Rosa). Jedná se o španělskou elitní jednotku pro boj s terorismem. (George.26)

Související novinky

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama