Reklama

Reklama

Papírový dům (Netflix verze)

(seriál)
  • Španělsko La casa de papel (Netflix version) (více)
Trailer
Akční / Krimi / Thriller / Mysteriózní
Španělsko, (2017–2021), 38 h 55 min (Minutáž: 41–76 min)

Tvůrci:

Álex Pina

Hrají:

Úrsula Corberó, Álvaro Morte, Itziar Ituño, Miguel Herrán, Jaime Lorente, Pedro Alonso, Esther Acebo, Darko Perić, Alba Flores, Enrique Arce (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(48)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (580)

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Jestli je něco fakt opravdu dobrý, tak je to tento seriál! Jako opravdu, tohle je fakt mazec!! A to z mnoha důvodů. Jednak že to je Španělsko, tak to má ten jinej, exotickej "feeling". Pak je to děj, scénář, postavy a ... a hlavně postavy. Který si prostě zamilujete každej díl víc a víc.Takový "anti-hrdinové", v podstatě životní ztroskotanci jako třeba já, vy, ty, ty támhle, a v podstatě my všichni... To jak jsou zahraný, sexy, jak je jejich plán a akce víc a víc tmelí dohromady. Celej ten scénář je supr, ano nejdřív zahoďte takový to, jestli by se to mohlo stát nebo nemohlo. No nemohlo !!! Samozřejmě nemohlo ... ale stejně je to strašně dobře vymyšlený a vyšroubovaný dějově do tolika centrifugů, že nechápete, že to ještě vůbec nějak dopadne. Napínavýto je, furt se něco děje, atd. atd. Plus hudba!! Strašně super hudba tam je, v důležitejch scénách graduje, je víc slyšet, úplně si tak jednotlivý scény podpořený hudebně namotávaj diváka jak zkušená mladistvá insta-kurva obstaršího pupkatýho zazobance ... Fakt nádhernej, našlapanej, emocionální seriál!! Viděl sem první dvě série a pak si pustil trailer na sérii třetí ... a rozplakal se... štěstím. Dvakrát ... Jestli chcete seriál, tak opravdu tohle. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Skutečné, reálné, pohlcující. Tento seriál se vám slije v jeden dlouhý celovečerní film. Co je ale důležité - ani sekundu nenudí. Herecké výkony, režie, scénář, kamera... vše naprosto na nejvyšší úrovni. Jestli je impresionismus o pocitu, dojmu, který se skládá z maličkostí, tak tento seriál jej zcela naplňuje. Užila jsem si velkou "ránu", která byla důležitá asi pro každou z postav, které byli tak lidské, jak jen mohou být. Odnáším si je sebou, s úsměvem na tváři a pocitem, že nejsem sama. ()

Reklama

jerry12 

všechny recenze uživatele

100%. Jeden z těch seriálů, u kterých od prvního záběru víte, že budou výjimečné, a hltáte je do poslední klapky a bez kompromisů. Dlouhodobá show může divákovi nabídnout něco, co se sebelepšímu filmu nikdy nemůže podařit - nepovrchní emocionální vztah k postavám. Neuvěřitelně pestrá směsice sofistikovaných sociálních archetypů v La Casa De Papel je ale něco zcela mimořádného i na seriálové poměry, scénář fantasticky interaguje s divákovou pozorností a nutí zapojit se do příběhu, což vede k ještě hutnějším emocím vedoucím až k nekontrolovanému vzteku, radosti či pláči. Málokterému seriálu se daří tak bezchybně pracovat s divákem nejen směrem ven, ale i opačně. Věřím, že stejně jako si z loupeží vzalo příklad mnoho skutečných zlodějů, vezme si mnoho scenáristů příklad z La Casa De Papel a na formátu evropského seriálu (!) začnou měnit globální seriálový trh znovu blíž a blíž k ideálu revoluční přímé interakce. A tento seriál je v tom zatím největším mistrem. Často se to nestává, ale Španělé porážejí tradiční hollywoodskou tvorbu a budují novou linii seriálových očekávání, které budu moc rád součástí. Kromě toho, když se k perfekcionisticky vystavěnému i vykreslenému ději přidá třetí rozměr v podobě filozofického rozporu mezi našimi dvěma Já, může se i z "obyčejného" (ba geniálního) seriálu stát médium, které má daleký přesah za hranice audiovizuální stopy (jako třeba V for Vendetta). Zaslouženě jeden z největších fenoménů moderní tvorby a dle mého jeden z nejsilnějších a nejsebevědomějších projektů v historii. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Přeplácaná blbost, jejíž hodnocení zde na CSFD je nepochopitelné. Námět je sice slibný, ale bohužel scenáristi ve snaze, aby se furt furt něco dělo, vytvořili nelogický, za vlasy přitažený, i když místy zábavný, nekonečný řetězec podrazů, náhod a demencí. Oproti velmi podobnému a méně známému Vis a vis (od stejných tvůrců) je zde ale více hluchých míst. Ty se týkají hlavně scén uvnitř mincovny, protože únosci jsou všichni psychicky labilní retardi, kteří by v realitě nevyloupili ani večerku. Takže vše, co se děje uvnitř, nemá na děj moc vliv a je to jen náhodný řetězec scén, aby se seriál udržel v chodu. Seriál jsem vydržel koukat jen kvůli druhé hlavní dějové lince, a sice Profesor vs vyšetřovatelka. Ale jen jako guilty pleasure. Profesor, mozek celé loupeže, je tak geniální, že má všechno do puntíku naplánované, hraje si s policajtama jako kočka s myší, a ještě u toho stihne pod druhou identitou sbalit hlavní vyšetřovatelku. A když se něco pokazí, okamžitě vše "geniální" improvizací dá do pořádku (třeba mu stačí vyvěsit falešný plakát na casting na klauny, a už za pár hodin (?!) se na místo (do nemocnice) dostaví desítky lidí v kostýmech klaunů, kteří mu poslouží jako odvedení pozornosti. Prostě wtf). Ale koukal jsem hlavně ze zvědavosti, kdy ho poněkud natvrdlá vyšetřovatelka konečně prokoukne (pokud se vám už nechce koukat a chcete přeskočit na příslušný díl: stane se tak v díle [odmocnina z 42025] (číslo kvůli spoileru nepíšu přímo, kdyby se chtěl někdo nechat překvapit)). A když ho konečně odhalila (v chvilkovém záblesku geniality, díky vlasu na jeho saku(!)), bylo to stejně k ničemu, protože ho hned zas nechala utéct (aby seriál nemohl hned skončit jeho zavřením za mříže, samozřejmě). ________ Dokoukal jsem teda se sebezapřením první sezonu (netflixí druhou *) a dál už fakt nechci. ______ * to je důležité zmínit, Netflix z jakéhosi důvodu rozpůlil první sezonu ze španělské televize v random momentu na sezony dvě. Takže uzavřený konec má až druhá netflixí sezona, pozor na to!!!! ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem začínala s první sezónou, byla jsem fakt nadšená. To provedení, scénář, postavy, a celej heist byl tak skvěle udělanej. Druhá série to samý, neříkám, že tam nebyly kraviny, ty se tam samozřejmě našly, ale pořád to bylo uvěřitelný a podle mě si tvůrci dost zakládali na realističnosti. Ale potom přišel Netflix, a jak už to má ve zvyku, musí posrat všechno, na co sáhne, protože proč nezkazit seriál, kterej by za pár let mohla bejt kultovka pro pár doláčů na víc? ¯\_(ツ)_/¯ A tak bylo La Casa de Papel obnoveno na další sérii a kvalita šla tak rychle mezi půlky, že jsem myslela, že to ani není možný. S každou další sezónou to bylo čím dál horší. Nevím, jestli tvůrci fakt nevěděli, jak dál, tak si pro inspiraci dali trochu do nosu a psali to pod parou.. Každopádně jsem ráda, že to konečně skončilo a mám od toho pokoj, poslední tři díly se scénář konečně trochu vylepšil a byla tam cítit atmosféra prvních dvou sezón. Hodnocení: koukněte na první dvě sezóny a běžte od toho, věřte mi/10 ()

Galerie (191)

Zajímavosti (78)

  • Velkým fanouškem seriálu je brazilský fotbalista Neymar. (morgos)
  • V sérii si v pár epizodách malou roli mnicha jménem João zahrál známý fotbalista Neymar. Avšak v době, kdy na Netflixu vycházela třetí série, byl Neymar obviněn ze znásilnění. Z toho důvodu se tvůrci rozhodli scény s ním vystříhat. Znovu byly do seriálu přidány potom, co se případ odložil pro nedostatek důkazů. Z toho důvodu viděla první vlna diváků verzi bez Neymara. (Baltazzar)
  • Ve 12. minutě můžeme v pozadí slyšet skladbu „Who Can It Be Now?“, která je pouštěna z gramofonu a je od australské kapely Men at Work z jejich debutového alba „Business as Usual“ z roku 1981. (Trajektt)

Související novinky

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama