Reklama

Reklama

Jack Ryan

(seriál)
  • USA Jack Ryan (více)
Trailer 2
USA, (2018–2023), 25 h 20 min (Minutáž: 40–65 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

John Krasinski, Wendell Pierce, Michael Kelly, Abbie Cornish, Betty Gabriel, John Hoogenakker, Ali Suliman, Nina Hoss, Dina Shihabi, Jordi Mollà, James Cosmo (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(30)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (104)

cross 

všechny recenze uživatele

První série velmi dobrá, přehledná a skvěle vygradovaná, bohužel se spoustou slepých a zbytečným linek. Druhá série naopak velmi nepřehledná, hloupá, se spoustou nelogičností, ale ve výsledku pořád celkem slušná v ranku politických špionážních thrillerů. Celkově dosti nevyrovnané ale jako zábavný seriál na všední den to není špatné;) ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Seriál je skoro dokonalý. Až na pár výjimek. První série se víc zaměřuje na vedlejší postavy, než na hlavního hrdinu. Linka s obsluhou dronu má sice být moralistická a ukázat nějaké svědomí, ale ve finále je trochu nedotažená a celkově je úplně zbytečná. Někdy se postavy nechovají logicky. Druhá série, naháněčka na střechách... Zastavit, zamířit, trefit do zadku. Je po útěku. Ale jo, chápu, musí to udělat napínavý. Jinak nemám připomínek. Charaktery jsou opravdu charakterní, není to ploché a Krasinski je sympaťák a dobrý herec. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Studený čumák. Do jeho hlavy by ste chceli skočiť na návštevu, ale určite by ste v nej nechceli dlhodobo žiť. Po skvelej prvej sérii sa dočkal druhej, ktorá žiaľ bola o poznanie slabšia. Zato obsahovala úžasne absurdné akčné finále; Nobelovu cenu tomu ministrovi z amerického Ministerstva zahraničných vecí, ktorý TOTO vysvetlí verejnosti, médiám, svojim politickým oponentom atď. Michael Kelly druhej sezóne brutálne šéfuje (určite si ho pamätáte ako šéfa SBS-károv zo Snyderovho Úsvitu mŕtvych). Akcie je v oboch sériách málo, ale keď už, je zvládnutá na úrovni. Poteší exotická výprava (lokácia strieda lokáciu: púšte, džungľa...). Žiaľ, tretia séria dokázala, že je dobre, že ňou bol seriál ukončený. Paradoxne jej kožu sčasti zachránil šialený „česko-slovenský“ WTZF fíling: nemalá časť sa natáčala u nás a ešte väčšia je dejovo priamo situovaná do ČR v čele s odvážnou prezidentkou-otcovrahyňou (!). Tretia sezóna je plná šialeností (českú prezidentku chráni JEDEN skorumpovaný bodyguard, ktorý keď sa ju rozhodne zabiť, tak proste ostatným bodyguardom povie, aby za nimi nešli, odvezie ju na osamotené miesto a tam sa ju pokúsi zavraždiť) a nelogickostí (komandu v autoservise ani len nenapadne, že by sa osoba mohla ukrývať v montážnej jame). Krasinski a spol. to mysleli dobre a áno, Jack Ryan ani v Clancyho knihách určite nebol žiadnou tupou akčnou figúrkou, ale toto je ozaj nuda. Záverečná tvrtá séria bola kratšia o dve epizódy a samého ma zarazilo, že bola taká kvalitná, až som začal ľutovať, že piata zrejme nikdy nevznikne. Netvrdím síce, že finálna sezóna bola geniálna, ale bola fakt dosť dobrá, konzistentná, medzi postavami vládla skvelá chémia a nikto nás neotravoval za pačesy pritiahnutými česko-slovenskými chujovinami. Michael Peña tomu v závere veľa dal. ()

Mazarini 

všechny recenze uživatele

Musim to proste napsat. Proc je to vse tak pitomoucke? Divoke nahodicky, predvidatelne zvraty, iracionalni chovani skoro vsech postav, infantilni dialogy a milostna zapletka. Vsechno do sebe zapada neskutecne nerealne a jednoduse az to boli. Zbytecny, nekreativne klisovity snimek, ktery jsem si pustil jen diky Krasinskemu a na to asi tvurci i spolehali... ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Akoby to vyzeralo keby Jim nepracoval pre paper company, ale isiel k armade, odkial by sa po zraneni dostal do CIA kanclu? Presne takto. Serial v kazdej rovine v pohode. V ziadnej sa ale nejak neprekonava. Proste ok spionazny thriller s obcasnou solidnou akciou. Nic epicke. Nic prelomove. 75% a rad si pozriem 3 seriou. Ale nebudem zomierat nedockavostou. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (35)

  • Vyzvánění telefonu Tonyho (majitel nevěstince), je „Copacabana“ od Barryho Manilowa. (Duoscop)
  • Silnice u Nymburka, po které jede americká kolona, je ve skutečnosti slovenská dálnice D3 a tunel je Svrčinovec. (pocket22)
  • Zmiňovaná jaderná elektrárna Matoksa je smyšlená. V seriálu se zmiňuje, že je v Rusku a že její havárie nebyl Černobyl, ale ani tak to nebylo hezké. Autoři se nejspíš inspirováli právě Černobylem, protože žádná jiná havárie podobného rozsahu v jiné elektrárně v Rusku nenastala. (tom.nosek)

Související novinky

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (více)

Poslední řada Jacka Ryana dorazí už v létě

Poslední řada Jacka Ryana dorazí už v létě

10.05.2023

Amazon oznámil, že čtvrtá a zároveň poslední řada seriálu Jack Ryan dorazí na obrazovky oficiálně už 30. června. V rámci projektu se jedná o nejkratší mezeru mezi jednotlivými sériemi – mezi první a… (více)

Filmový Rainbow Six je na cestě

Filmový Rainbow Six je na cestě

17.01.2023

Studio Paramount čerstvě oznámilo novou adaptaci Toma Clancyho. Tentokrát se bude jednat o román Rainbow Six, jenž bude navazovat na snímek Tom Clancy: Bez výčitek a tudíž se v něm vrátí i Michael B.… (více)

Pokračování Planety opic má název i obsazení

Pokračování Planety opic má název i obsazení

29.09.2022

Pokračování Planety opic ponese oficiální název Kingdom of the Planet of the Apes, tedy Království Planety opic, přičemž studio 20th Century oznámilo, že začátek natáčení vypukne už za měsíc. V… (více)

Reklama

Reklama