Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pavel je typický konzumně žijící teenager, sleduje béčkové akční filmy, poslouchá Michala Davida a zbožňuje McDonalds. Jeho život se změní, když při cestě do videopůjčovny vyruší seanci tajemných intelektuálů. Nastává hororová scéna, kdy intelektuálové útočí na hlavního hrdinu. Ten se sice ubrání, ale je pokousán hlavním představitelem těchto mystických stvoření. I když se zdá být Pavel v pořádku, začíná se nenápadně měnit. Z ničeho nic si klade dosud nezodpovězené otázky lidské existence, zajímá se o Hegela, Kanta nebo Nietzscheho… A jeho „symptomy“ se stále zhoršují. Jeho dívka Eva se ho však snaží zachránit…

Tento snímek je krátkometrážní komedií, která paroduje hororové nízkorozpočtové filmy. Místo tradičních hororových monster zde nastupují intelektuálové, zuřiví, fanatičtí, zákeřní a tolik vzdálení běžnému člověku závislém na standardizovaném produktu masové kultury. (janespie)

(více)

Recenze (271)

Peytl 

všechny recenze uživatele

Společně já a slabomyslný vojín Čilpan, který mi napovídá "uáuáublumbúúú", chceme v tomto narychlo stvořeném konsorciu vytvořit kvalitní, úderné a vševypovídající heslo pro nastávající revoluční dobu. Dobu, která již klepe na dveře a může být části zdejší populace mnohem nebezpečnější a zároveň k nim nepopsatelně zákeřnější, než například ozubený Kafka či duchaplná Krafka. Zatím nemáme ještě finální a vybroušenou verzi pro široká masa ni vegany, spokojte se, prosím, s pracovní verzí (nebo spíše primární tezí a ideou)... takže, pazóór, hrajeme. Horrori, Poklopi,Fokuméééé, chcem Bestlamu na Volné!!! Uznávám, není to jistě zdaleka brilantní, ale pokud to nechápeš, voe, pak jsi mladistvý intoš, bejku, a didovoleprdele, sráči...navíc mě pokousal jen sousedovic zablešenej pudl HOMO. No já se bavil, děti, že jsem se plácal do stehen, muhehe. Díky reakcím na můj zhulený odstavec, chci vše uvést na pravou míru, respektive jen naznačit, že kdo nechápe, pak je minimálně Michal David. Už je to lepší? Ano? Jste tedy nebezpečný intelektuál. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Tento film je radikálně uchopený příběh, intelektuálně pojatý scénickou nevraživostí a probádá lidskou mysl nepříznivou sofistikovaností, spektakulózností a vzájemnou interaktivitou, přičemž eventuálně neztrácí komplexitu a zádumčivost. Pro toho, kdo nechápe, co to tady kecám, pusťte si tenhle filmeček a pochopíte. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

zábava to je dobrá i nápad s parodií, ale když vidím jak je to amatérsky splácané a přitom se do toho investovalo nemálo prostředků, tak nemůžu dát ani 3 hvězdičky - spíš bych dal ještě míň. Škoda přeškoda, ale Česká televize se stále nelepší. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 0 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

zábavné, chytré a citující známé horory. Se skvělými hostujícími herci a... intelektuály. Nic strašnějšího neexistuje, pamatujte si! A závěrečné cameo a pointa jsou bezchybné. No na plný počet to stejně nemá. To by to muselo být ještě trochu vtipnější. (i když uznávám, často jsem si připadal, jako bych potřeboval titulky) ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Úžasná intelektuální komedie s dokonalou myšlenkou střetu intelektuálního a mainstreemového světa v perfektním scénáři, kde na první pohled nahodilý výběr citací velkých filozofů doplňuje, či možná lépe vytváří samotný příběh. Všechno se totiž liší od nic jen tím, že má bytí nebo je jsoucno. Něco, co by se vůbec netýkalo bytí, tedy by se žádným způsobem nejevilo jako jsoucno, by nebylo něčím, nýbrž právě ničím. - Do prdele. Intelektuálové. Vše je pak zakončeno geniálním nezapomenutelným závěrem. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Česká pobočka Warner Bros. pomohla financovat přepis filmu na 35mm formát, načež ho uvedla jako předfilm před několika svými celovečerními snímky (např. Celebrity, 1998) (PenelopaW)
  • Restaurace McDonald's v závěru snímku se nachází v pražských Modřanech. Prošla ale radikální úpravou, stejně jako benzínka v pozadí. (Šéfik)

Reklama

Reklama