Reklama

Reklama

Hvězdná brána: Třetí říše

(seriál)
  • USA Stargate Origins
Trailer

Hvězdná brána se otevírá, aby jí poprvé prošel člověk. Když profesor Langford se svou dcerou Catherine po několikaletém bádání stále nemohou přijít na to, jakou funkci brána má. Vstupuje na scénu šílený nacista Brücke, který profesorovi ukáže, jak bránu zprovoznit a jako znalce starých jazyků ho donutí cestovat na druhou stranu, do říše boha Raa. Jeho dcera Catherine, kterou s sebou nevezmou se ale vypraví otce zachránit na vlastní pěst. Brücke na druhé straně přesvědčí vládkyni Aset, aby si podrobila poslušný národ a udělala z něj vystrašené otroky, které použije v boji o moc. Brücke má ale velké oči, jeho šílené představy o tom, že je bůh brzy narazí a nakonec se profesoru Langfordovi podaří Brückeho odstranit. Ještě ale nemá vyhráno. I když se s Catherine najdou a podaří se bránu znovu otevřít, pronásledují je bojovníci věrní bohu Raa... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

novoten 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem v důstojný prequel, ale od chvíle, kdy dorazila bizarní skvadra z nacistického Německa, bylo jasné, že se ho s přeťapanými herci a šišlavým přízvukem nedočkám. Hlavní hrdinka v podání extra roztomilé Ellie Gall sice dělá, co může, ale s banálními dialogy a špatně maskovaným mizivým rozpočtem nemohla udělat nic. Tím spíš, když jí záda kryje zaměnitelná parta přihrávačů a dvoří se jí louda James. Když byla SGO oznámena, vážně jsem nečekal ukoktaný fanmade projekt. Pár infantilních vtípků, jakkoli dobře načasovaných, na lepší hodnocení vážně nestačí. ()

Clara_Oswin odpad!

všechny recenze uživatele

Ne. Prostě ne. Hodně jsem se snažila najít cokoli, kvůli čemu bych mohla dát alespoň jednu hvězdu, ale marně. Příšerné a do očí bijící efekty by se daly přejít, přeci jenom budget je budget a s tím se asi nic moc nadělat nedá... Ale herecké výkony, které by snad byly lepší, kdyby do hlavních rolí obsadili loutky (přeci jenom by to ve Stargate nebylo poprvé, že) a scénář jako od dítěte, co se sotva naučilo rozeznávat písmenka, to fakt ne. Trapné vtipy (a vlastně skoro nic jiného), neskutečně stupidní vystupování postav (náckové otevřou bránu, projdou na jinou planetu a unesou Langforda, tak co uděláme? Půjdeme za nimi a budeme řvát jak na lesy a celou dobu se hádat o tom, jak kdo umí střílet a kdo kde našel kýbl s vodou... jako vážně?), naprosté vykašlání se i na detaily (jednu vteřinu okno otevřené a za ním tři měsíce a výhled, na dalším snímku jsou zatažené závěsy--- ne, fakt si nemyslím, že ohlídat si alespoň tohle by jim mělo zruinovat rozpočet), i naprosté nesmysly (Pozemský Měsíc vychází na cizí planetě? Really? ) a to ani zatím nezmiňuji dost drsné nabourávání SG-1, vzhledem k tomu, že tvůrci stále tvrdí, že to vyjasní. Jestli to vyjasnění bude dávat smysl podobně jako současných pět dílů SGO, tak potěš koště. Zkazili Star Wars, dobře, to přežiju. Zkazili Star Trek, to mi vadí dost. Ale že mi zkazí i Stargate, to jsem nečekala a to tvůrcům vážně neodpustím. Ne vždycky je lepší něco než nic, a než SGO, to měli celou SG radši nechat důstojně skončit. Možná je čas začít tvořit nové příběhy a vesmíry, než kazit a degradovat ty staré, ne? ()

Reklama

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Po třech dílech tomu stále dávám šanci, ale na filmu je vidět že připomíná první díly SG-1 ale bez rozpočtu a charismatických postav. Stále je tu šance na zajímavý příběh, ale tak trochu tomu nevěřím. Osobně si myslím, že by SG mělo jít buď cestou nového jiného Atlantis nebo formou animovaných příběhů stylu Animatrix nebo Clone Wars. No uvidíme... ()

blazma 

všechny recenze uživatele

Trochu to vypadá jako kdyby se parta nadšených fanoušku rozhodla někde získat prachy a natočit tento seriál. I přesto že to vypadá jednoduše a pro většinu díky tomu i příšerně, rozhodně to není nejhorší. Celkově myšlenka, že už před SGC bránu zpustili není špatná, přeci jen už se jim to jednou povedlo.. Co je tady přitažené za hlavu je prostě to, že tam zatáhli Němčoury co chtějí ovládnout svět. Což je asi v pořádku vzhledem k té době ve které se to odehrává. Nic méně zakončení kde jim vymazali paměť a vnukli jim myšlenku sestavení týmů, které by s goauldy bojovalo je prostě docela srandovní a až moc přitažená za hlavu. Pustili se do vod, kde museli udělat šíleně nereálný konec, nebo se vůbec nehlásit k seriálu či filmu. zvolili první variantu. Závěrem, jako fanda této série Stargate, musím i přesto uznat, že jsem se do určité míry bavil a až takový odpad to nebylo. ()

hwnd 

všechny recenze uživatele

Tak bylo příjemné si SG připomenout, už je to nějaký rok, co jsem na tom bezbřeze ujel. Ovšem tento projekt je opravdu slabý. Ani by tak nevadilo, že je to lowcost. To přece neznamená, že to bude špatné. Ikdyž desetiminutové epizody zrovna přehršel akce neslibují. Toto ale špatné je a hodně. Co mě dostalo hned v prvních minutách, tak to bylo herectví. Jako na Káču se dá opravdu pěkně koukat, ale to je tak všechno. Postavy neuvěřitelně přehrávají a dialogy tak jakoby divadelně deklamují. Čili provedení docela hrozné, tak teď už by to zachránil jen ten děj a super scénář. Jenže nad vlastním dějem jsem si mohl hlavu ukroutit, když už v druhém díle brána vesele bublá, co by na to asi řekl Daniel Jackson, no lepší se neptat. Prostě tady si se sedmým symbolem nikdo hlavu neláme. Co je ale nehorší, tak děj jako takový je prostě v naprosté většině neuvěřitelně debilní, to se prostě jinak nedá napsat. A bohužel se to nedá ani moc popsat, to se musí vidět, ale kdo to neuvidí, tak o nic nepřijde. Efekty? Tak to byl výsměch. Čtvrt století od původního filmu se tohle dílo tomu filmu nepřiblížilo ani vzdáleně. Zpětně musím tehdejším tvůrcům zatleskat. Tohle dílko je kvalitou převálcováno i pohádkami z brněnského studia a to jsem nemyslel, že někdy do hodnocení napíšu. Snad jediné trochu povedené je hudba, ale to zas tak nepřekvapí, když je to vykrádačka a splácávačka původních soundtracků. 20% dávám taknějak z té nostalgie, protože tam je ta brána a jako pochvalu, že tuhle amatéřinu alespoň doválčili tak, že to dějově je prequel, což většinu času rozhodně nevypadalo. A vlastně i za to, že to ve mě vyvolalo pocit si zas něco z toho pustit a spravit si náladu. ()

Galerie (67)

Reklama

Reklama