Reklama

Reklama

Hvězdná brána: Třetí říše

(seriál)
  • USA Stargate Origins
Trailer

Hvězdná brána se otevírá, aby jí poprvé prošel člověk. Když profesor Langford se svou dcerou Catherine po několikaletém bádání stále nemohou přijít na to, jakou funkci brána má. Vstupuje na scénu šílený nacista Brücke, který profesorovi ukáže, jak bránu zprovoznit a jako znalce starých jazyků ho donutí cestovat na druhou stranu, do říše boha Raa. Jeho dcera Catherine, kterou s sebou nevezmou se ale vypraví otce zachránit na vlastní pěst. Brücke na druhé straně přesvědčí vládkyni Aset, aby si podrobila poslušný národ a udělala z něj vystrašené otroky, které použije v boji o moc. Brücke má ale velké oči, jeho šílené představy o tom, že je bůh brzy narazí a nakonec se profesoru Langfordovi podaří Brückeho odstranit. Ještě ale nemá vyhráno. I když se s Catherine najdou a podaří se bránu znovu otevřít, pronásledují je bojovníci věrní bohu Raa... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

svadlenaX 

všechny recenze uživatele

Ty tři hvězdy dávám jen pouze díky tomu, že jsem oddaný fanoušek Stargate a moc si přeji její pokračování. Toto pokračování je bohužel průšvihem roku. Lowcost je v tom opravdu hodně cítit, na druhou stranu ale věřím, že by to šlo udělat lépe. Kostýmy jak z karnevalu, v místnostech kde se děj odehrává bych dostal pomalu klaustrofobii a herci naprostá katastrofa. Humoru tam bylo zbytečně moc, plno rozhovorů o ničem a nechápu proč používali původní bránu, když stejně tak tvůrci čerpali informace z televizního seriálu (Harsesis, DHD v Berlíně...). A to že je Aset nechala jít je divné stejně tak jako to že ozbrojenou rukou někomu vymazala paměť. O tom, že byla hodná a ještě brečela, když musela ublížit svým poddaným raději nemluvím. Pochopil bych, kdyby to byla královna Egeria. ()

Dvorka96 

všechny recenze uživatele

Pokud se mě někdo zeptá, jaký je nejhorší seriál ze světa Hvězdné brány, bez rozmýšlení mu odpovím, že tento. Po oznámení seriálu a shlédnutí traileru, jsem byl na větvi z toho, že po skoro deseti letech výjde nový seriál. Pak ale přišlo zklamání v podobě prvních pár epizod, které úplně zničily logiku daného univerza, která byla budována přes dvacet let. Vykoupením pro tento webseriál je to, že poslední tři epizody spravily to co sedm předchozích způsobilo, a dočkali jsme se i relativně smysluplného závěru a navázání na původní film a seriál. Bohužel vypadá jako fanmade, protože rozpočet je strašně zkrouhlý, tvůrci tím dosáhli toho, že původní Hvězdná brána vypadá lépe než toto i po dvaceti letech, a to radši nebudu zmiňovat zvukové efekty, protože když ani hvězdná brána nezní tak, jak by měla, tak je něco špatně. Nezbývá jen doufat, že další iterace seriálu z tohoto vesmíru dostane výrazně větší rozpočet a nějaké ty herce co umí trochu hrát. ()

Reklama

Praxis 

všechny recenze uživatele

Jako, je to Stargate a není to Stargate. Na jednu stranu musíme být rádi, že je vůbec něco z tohoto světa na světě, ale bohužel ne takhle. Takhle je to špatně. Debilní postavy, chovající se ještě více debilněji. A i když tvůrci tvrdili, že budou ctít kánon seriálu i filmu, zatím ho bezmezně porušují... Vždyť Catherine v Emerichově filmu vůbec netušila, jak se brána otevírá, na což musel přijít Daniel Jackson... Levné CGI dodávají celému seriálu punc low budgetu... Pranic se mi to nelíbí... 45% ()

Knifovich 

všechny recenze uživatele

Dejme tomu, že je to fanmade minisérie s nízkým rozpočtem, ale formát 10x10 minut mi přijde naprosto k ničemu. Nesmyslně dlouho čekáte na něco, co vám ve výsledku ani nic neřekne. Tvůrci se snaží nacpat poměrně rozsáhlý začátek celého světa StarGate do kuličky, hodit ji do alternativního vesmíru a čekají, že to bude mít dobré ohlasy, tudy cesta opravdu nevede. Jsem zastánce toho, že celý tento projekt měl vzniknout jako jeden kratší film, než to co z toho vzniklo nakonec. Možná na mé kritické hodnocení má vliv 8 let čekání na další dílo ze světa StarGate, na konci kterého jsem si představoval důstojné pokračování, reboot, cokoliv. Ale teď už k samotnému obsahu a seriálu celkově. Příběh je naprosto předvídatelný i pro člověka co o StarGate slyšel jen z vlaku už po prvním "dílu". Efekty špatné určitě nejsou ba naopak by mi vůbec nevadilo, kdyby rozpočet pro ně snížili a peníze radši nacpali ať už do formátu a nebo do úplně čehokoli jiného, protože vizuální stránka samotná sic je na průměru, je ten nejlepší zážitek, který si ze seriálu odnesete. Je to i trochu smutné. Závěrem bych chtěl tvůrce politovat, protože kdyby se na začátku rozhodli, investovat do tématu s nižším prahem očekávání od fanoušků a nebo dokonce do svého originálního tématu, ohlasy by určitě byli minimálně o půlku lepší než jsou teď. ()

LeniRo 

všechny recenze uživatele

Mno... Co k tomu říct... Neočekávala jsem příliš, ale i tak to bylo velké zklamání... První polovina série nezáživná, spíše sitcomově dělaná, kdyby to od začátku zachovali ve vážnějším duchu, možná by udělali lépe. Od nulového počtu hvězd to zachraňují tři poslední epizody, ve kterých se tvůrci vzpamatovali či co a točilo se ve vážnějším stylu a hned to bylo snáze koukatelné, hlavně byly vynechány rádoby vtipné scény :) ()

Galerie (67)

Reklama

Reklama