Reklama

Reklama

Hvězdná brána: Třetí říše

(seriál)
  • USA Stargate Origins
Trailer

Hvězdná brána se otevírá, aby jí poprvé prošel člověk. Když profesor Langford se svou dcerou Catherine po několikaletém bádání stále nemohou přijít na to, jakou funkci brána má. Vstupuje na scénu šílený nacista Brücke, který profesorovi ukáže, jak bránu zprovoznit a jako znalce starých jazyků ho donutí cestovat na druhou stranu, do říše boha Raa. Jeho dcera Catherine, kterou s sebou nevezmou se ale vypraví otce zachránit na vlastní pěst. Brücke na druhé straně přesvědčí vládkyni Aset, aby si podrobila poslušný národ a udělala z něj vystrašené otroky, které použije v boji o moc. Brücke má ale velké oči, jeho šílené představy o tom, že je bůh brzy narazí a nakonec se profesoru Langfordovi podaří Brückeho odstranit. Ještě ale nemá vyhráno. I když se s Catherine najdou a podaří se bránu znovu otevřít, pronásledují je bojovníci věrní bohu Raa... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Jako, je to Stargate a není to Stargate. Na jednu stranu musíme být rádi, že je vůbec něco z tohoto světa na světě, ale bohužel ne takhle. Takhle je to špatně. Debilní postavy, chovající se ještě více debilněji. A i když tvůrci tvrdili, že budou ctít kánon seriálu i filmu, zatím ho bezmezně porušují... Vždyť Catherine v Emerichově filmu vůbec netušila, jak se brána otevírá, na což musel přijít Daniel Jackson... Levné CGI dodávají celému seriálu punc low budgetu... Pranic se mi to nelíbí... 45% ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Zbytečnost a zrůdnost. Série dějově předchází filmu, ale půjčuje si aspekty ze seriálu. Nemá smysl stěžovat na to, jak lacině a uboze to vypadá. Spíše bych zdůraznil odfláknutý děj, popírající a dehonestující film. Celá dějová linka byla silně naivní, prostoduchá a nezajímavá. Tohle si Stargate nezasloužila. Musím říct, že zakončení tomu nasadilo korunu společně s "hodnou" Aset. ()

Reklama

LeniRo 

všechny recenze uživatele

Mno... Co k tomu říct... Neočekávala jsem příliš, ale i tak to bylo velké zklamání... První polovina série nezáživná, spíše sitcomově dělaná, kdyby to od začátku zachovali ve vážnějším duchu, možná by udělali lépe. Od nulového počtu hvězd to zachraňují tři poslední epizody, ve kterých se tvůrci vzpamatovali či co a točilo se ve vážnějším stylu a hned to bylo snáze koukatelné, hlavně byly vynechány rádoby vtipné scény :) ()

Packal13 

všechny recenze uživatele

Už v momentě, co jsem zjistil, že Origins bude mít webovej formát o 10x10 minutách mi bylo jasný, že je konec. Takový formát přiklepnete jenom tomu, čemu nepřejete úspěch. Miniaturní budget je vidět všude, od efektů, přes herecké výkony až po dialogy, to by se dalo přejít, ale šlapání na fundamentální "lore" prvky celýho universa, a jejich všemožný upravování a přetáčení, to už se přejít nedá. Série, která mohla znova rozvířit vody kolem stargate, ať už by to bylo dokončení příběhu stargate atlantis nebo nový film byli tímto opět pohřbeny minimálně na 5-10 let. ()

Dvorka96 

všechny recenze uživatele

Pokud se mě někdo zeptá, jaký je nejhorší seriál ze světa Hvězdné brány, bez rozmýšlení mu odpovím, že tento. Po oznámení seriálu a shlédnutí traileru, jsem byl na větvi z toho, že po skoro deseti letech výjde nový seriál. Pak ale přišlo zklamání v podobě prvních pár epizod, které úplně zničily logiku daného univerza, která byla budována přes dvacet let. Vykoupením pro tento webseriál je to, že poslední tři epizody spravily to co sedm předchozích způsobilo, a dočkali jsme se i relativně smysluplného závěru a navázání na původní film a seriál. Bohužel vypadá jako fanmade, protože rozpočet je strašně zkrouhlý, tvůrci tím dosáhli toho, že původní Hvězdná brána vypadá lépe než toto i po dvaceti letech, a to radši nebudu zmiňovat zvukové efekty, protože když ani hvězdná brána nezní tak, jak by měla, tak je něco špatně. Nezbývá jen doufat, že další iterace seriálu z tohoto vesmíru dostane výrazně větší rozpočet a nějaké ty herce co umí trochu hrát. ()

Galerie (67)

Reklama

Reklama