Reklama

Reklama

Kingsman: Zlatý kruh

  • Velká Británie Kingsman: The Golden Circle (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Svět Kingsmanů se poprvé představil ve filmu Kingsman: Tajná služba jako nezávislá, mezinárodní, špionážní agentura pracující v hlubokém utajení a jejímž cílem je bezpečný svět. V dalším pokračování Kingsman: Zlatý kruh čelí naši hrdinové novým výzvám. Centrála Kingsmanů je zničena a celý svět se stává rukojmím. Kingsmany čekají nové úkoly i překážky. Spojí se se spřátelenou americkou špionážní organizací Statesman. Obě dvě agentury musí společnými silami porazit nebezpečného nepřítele a zachránit tak svět. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (868)

lamps 

všechny recenze uživatele

Ne, že by šlo o špatný film - ten Vaughn pořád ještě natočit neumí. Je na tom ale strašně vidět, že jde o sequel, který sice dokáže bavit, ale použité cedí filtrem s obřími otvory a navrch přihazuje skoro stejně bezduché kvantity jako Rychle a zběsile. Pořád je to výborně zrežírováno i zahráno, akční pasáže mají bezpochyby gulervoucí timing a originalitu a zasazení na americký jih a s tím spojený národnostní kontrast jsou zkrátka moc fajn, ale přesto toho film za dlouhých 140 minut nabídne překvapivě málo a některé prvky v čele se záporákem a bohužel i Firthem spadají do škatulky parodie mnohem násilněji než vkusně zesměšňované motivy v jedničce. S odstupem času mi v paměti nejvíce zakotví Mark Strong stojící na mině a zpívající Take My Home od Johna Denvera - přesně to jsou momenty, kterých případný třetí díl (jemuž se vůbec nebráním) potřebuje více... 70% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

První film byl hodně zábavný, divák musel přistoupit na přehnanou akci a humor na hraně, ale autoři se mu odvděčili třaskavě barevnou zábavou. Pár scén mi po letech zůstalo v paměti (kostel, mekáč, hlavy, princezna...), přesto jsem vývoj/trailery na druhý díl sledoval minimálně. Jako bych pokračování nepotřeboval. Po konci druhého dílu jsem v kině pochopil proč. Všeho je klasicky více (snad až na akci a dobrý humor) a Vaughn jako již mnoho režisérů před ním ztratil odstup od látky a chtěl do filmu dát všechno. Tento postup bohužel nefunguje, mnoho postav, podivný příběh (hitech špioni nemají detektor cizích předmětů v úkrytu ani jejich aktivitu?) a stejnou akci jako minule, jen v menším množství. Nepomáhá tomu ani délka 141 minut, z které by minimálně půl hodina dialogů měla jít do bonusů na BD. Přesto ta stylovost filmu má své kouzlo, přehnanost tomu jen dodává, vždyť v kterém jiném filmu bojuje záporák s robotickou rukou v mokasínách? Nebo kde je víc PP na whisky a skotskou? Stačí to někomu? Všiml si toho někdo vůbec? :) PS: Přes všechny po druhém shlédnutí je vidět kvalita materiálu a kromě délky (a těžkopádného konce) funguje vše perfektně. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vaughn se poprvé zadrhnul. Kingsman dva je hrozně moc zbytečný díl. Věřím že navázat na suprovou jedničku se dalo určitě lépe. Navíc nechápu notně přestřelenou délku. Scény samy o sobě nejsou zase tak špatné a hlavně zpočátku Mat stále sype napády kdykoliv si vzpomene. Akce vypadá skvěle. Jen prostě ta zápletka není nějak vončo. Tarona jsem možná přejezenej, Firth šokoval už minule a nikdo nový nepřibyl. Spíše naopak. Záporáci byli minule zajímavější. Tady máme masokombinátní Můru a druhý záporák se odkryje až úplně na konci. Malinký krok zpátky druhý díl určitě je. Ale při druhé projekci mě dvojka přijde docela v pohodě. 80% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Som trošku sklamaný. V prvom Kingsmanovi nám Vaughn ukázal ultra špičkový, akčný a štýlový film, kde všetko fungovalo tak ako malo. Tu v Zlatom kruhu ma to už toľko nebavilo. Mal som pocit, ako keby sa to viac snažili tlačiť na vtipnejšiu notu a celý film oproti predošlému trochu odľahčiť a to mi tak celkom nesadlo. Napríklad tie robo-psy a Elton ma vôbec nebavili a navyše ani Colin Firth nie je tak výrazný a ostatný zas toľko priestoru nemajú aby zaujali. V dvojke je toho rozhodne viac, úvodná naháňačka či finále je super, nechýbajú zaujímavé a bláznivé scény, tak isto znova aj hudobná stránka zapôsobí, ale jednotka položila latku dosť vysoko a aj keď herecké obsadenie je znova luxusné a akčná stránka brilantná, nebavilo ma to toľko. No napriek tomu dodal Matthew Vaughn štýlový agentský film. Eggsy is Back, No Time for Emotion, Not In Vain. 80% - 4* ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Zápletka na houby, nové postavy na houby, humoru pomálu, akce skoro žádná. Druzí Kingsmani jsou po našlápnuté jedničce málem tragédií, i když v nich Vaughn drží jakýs takýs řemeslný standard. Režisér, který se dlouhé roky vyhýbal sequelům, měl poslechnout své mladší já. Jeho novinka totiž dělá skoro všechno špatně a nejbolestivější je na ní koukat s vědomím, že si Vaughn očividně myslel, že točí strašně odvážný a originální film. Chápu, že to mělo být těžce přepálené, ale tady prostě neexistují výmluvy. Doteď jsem nepobral, proč záporačka dělala to, co dělala, a jak se z ní vlastně stala miliardářka se superraketami, malou armádou a psími roboty. Proč jsou tu tajní bratránci Kingsmanů, když většina slavných tváří film prosedí? Proč se po úvodu čeká asi hodinu a půl na pořádnou akci? A proč je s hrdiny jedničky tak nešetrně zametáno? Ano, Egerton se Strongem jsou pořád fajn a Colin Firth je o tři úrovně lepší než všichni ostatní (kdyby tu nebyl, šel by film do kopru úplně). Těch 141 minut je ale v každém případě obří zklamání, protože náboj jedničky zmizel a pár hezkých dialogů s Firthem prostě akční blockbuster nespasí. (5/10) ()

Galerie (91)

Zajímavosti (28)

  • Severoamerické tržby byly 100,2 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 410,9 mil. (NIRO)
  • Lanovkové scény se natáčely na otočné lanovce Skyway Monte Bianco, která byla otevřena v roce 2015 a vede ze stanice ve středisku Courmayeur (1 370 m) na horu Pointe Helbronner (3 462 m) na italské straně Mont Blancu. (maseer2)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. září 2017 v Londýně. (BMW12)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Kolik dalších Kingsmanů nás čeká?

Kolik dalších Kingsmanů nás čeká?

08.12.2020

Zpátky v roce 2014 diváky v kinech mile překvapil nenápadný snímek režiséra Matthew Vaughna Kingsman: Tajná služba. Následně se tvůrce upsal taky jeho pokračování s podtitulem Zlatý kruh, které už… (více)

Kingsman 3 má datum premiéry

Kingsman 3 má datum premiéry

23.09.2018

Eggsy a spol. se oficiálně dočkají své třetí mise. Studio 20th Century Fox potvrdilo, že trojka Kingsmanů dorazí do kin v listopadu v roce 2019, režie se pak ujme otec série Matthew Vaughn (Kick-Ass,… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

Reklama

Reklama