Reklama

Reklama

Valerian a město tisíce planet

  • Francie Valérian et la Cité des mille planètes (více)
Trailer 13

Obsahy(1)

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit! (Bioscop)

(více)

Videa (23)

Trailer 13

Recenze (860)

Tyler 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky by asi byly "objektivnější", ale když si vzpomenu nejen na "Pátý element" ale i ostatní Bessonovy klasiky mimo sci-fi žánr, jsem s prominutím nasraný, znechucený a víc jak jednu nedám... Totálně přeplácané, nudné, rozkouskované, bez sympatických herců, se záporákem-nezáporákem, předvídatelnými scénami... Dvě a čtvrt hodiny barviček za 200 milionů euro. Kriste, přitom tenhle chlap uměl. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Komiksového Valeriana kdysi vykradl jakýsi George Lucas a nyní se kruh uzavírá. Očekávání snížena na minimum a najednou to funguje. V každé recenzi se člověk dočte, že Valerian je skvost, co se týče vizuálu, ovšem příběhově je až moc vidět, že prim hraje jeho rozvětvení do několikadílné mnohosérie. Což je samozřejmě pravda, ale musím uznat, že jsem se od skvělého začátku do příběhu naladil poměrně snadno a ačkoliv se mi to celé zdálo ještě o pár desítek minut delší, než ve skutečnosti je, pocit nervózního koukání na hodinky naštěstí nedorazil. Stále se je na co koukat, stále je co obdivovat, všechny mimozemské entity jsou krásně nadesignované a některé scény vyloženě strhující (úprk s kamerou za zády, jimž tak krásně lahodil druhý trailer). Dane DeHaan a Cara Delevingne je perfektně oháklá dvojka, která do filmu sedí dle mých představ, ačkoliv nikterak nevybočují ze zvých zaběhnutých hereckých póz a svými výkony nijak zvlášť nepřekvapí. To ovšem Luc Besson úplně nepotřeboval, ten si chtěl prostě natočit svoje oblíbené dílo, chtěl vdechnout život světům, které v jeho domovině ovlivnily celou jednu generaci a myslím si, že on sám může být spokojený. Až na to, že na zkompletování jeho vize zřejmě nikdy nedojde, bohužel. PS : Úvodní titulky spoilerují dvě vedlejší postavy, přitom by mnohem lépe fungovaly jako překvapující cameo. Minimálně tedy ta mužského pohlaví...7.5/10 ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No tak já teda nevím, ale dva pánové režiséři kterých příjmení začínají na B to jest Bay a Besson letos potvrdili, že v žánru výplachová zábava jsou pořád dobří a i když už jenom vesměs vykrádají sami sebe, tak pořád mají divákovi co nabídnout točí prostě pořád ty stejné filmy jako kdysi a to se holt v dnešní době různých rádoby cool osvěžujících blbostí z takzvané nové vlny neodpouští i proto po nich hateři v jednom kuse jdou a jejich filmy mají předplacenou modrou barvu a Valerian je zářným důkazem jasně, že je to blbost intergalaktických rozměrů, ale při vypnutém mozku zjistíte, že mimo ukolíbání pěkným vizuálem a zábavnou akcí starý kolo pořád dobře jede a kdo řemeslo uměl kdysi ho umí pořád, ale to už si musí každej přebrat sám...75% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu si se zdejšími hodnoceními prostě sednu. Luc Besson se rozhodl natočit epické sci-fi, což se mu po vizuální stránce naprosto dokonale povedlo. Ale po straně herecké a příběhové je to naprostý debakl. Sice je znát, že původní pohádku má v úctě a vymyslet veškeré prostředí digitálně také zřejmě muselo stát poměrně dost úsilí, ale co je mu to platný, když mu hlavní role hrajou herci, kteří jsou plastičtí jak Barbie a Ken. Hotové dokonalé zpodobnění člověka v té nejblýskavější podobě. Plus k tomu přidejte příběh nepříběh, který spíš nudí, než baví a tak nezbývá nic jiného, než si užívat alespoň ty barevné obrázky, protože na barvách tu tvůrci digitálních efektů opravdu nešetřili. Škoda ale, že na digitálu mi většinou vadí právě samotný digitál, i když zde překračuje veškeré existující hranice. Asi jsem už ze staré školy. A tak to bez větších výhrad v rámci sci-fi od Luca Bessona vyhrává Pátý element, který je prostě někde úplně jinde. Říkal jsem to už víckrát, ale akční herci jako byl v devadesátých letech Bruce Willis se dnes už nerodí. A nebo se pro ně nerodí dostatečně dobré scénáře. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Pátý prvek vlastnil superzeleného Bruce a tehdy excelující Jovo, u kterého člověk netušil, zda jej více rajcuje, nebo dojímá svou roztomilostí. Zbytek filmu pak byl barevný, překvapivý, vyvážený a kurevsky zábavný. Valerian je oproti tomu filmem relativně zábavným, docela překvapivým, dramaticky nevyváženým a ještě více barevným. Ku svému předchůdci a vzoru se samozřejmě mohl! přiblížit, ovšem to by nesmělo dojít k obsazování hlavních rolí někde v Bruselu pod kuratelou Evropského úřadu pro vyvyšování blbečků bez charisma a prosazování otravných namyšlených hnusek s gibonními xichty. ()

Galerie (214)

Zajímavosti (23)

  • Celosvětová premiéra proběhla 17. července 2017 v Los Angeles. (Varan)
  • Ve filmu je hned několik odkazů na jiné filmy. Tvar lodi, která dopadla na planetu Mül, vypadá podobně jako loď Romulanů z filmu Star Trek (2009). Na začátku filmu, kdy se setkávají rasy na Alfě, můžeme vidět i rasu Mondoshawanů z Pátého Elementu (1997). (UncleMorty)
  • Na tvorbě digitálních triků se podílely 3 společnosti: Weta (planeta Mül a jeho obyvatelstvo), ILM (Velký trh) a Rodeo (město Alfa a bitva nad planetou Mül). (Charpy)

Související novinky

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama