Reklama

Reklama

Valerian a město tisíce planet

  • Francie Valérian et la Cité des mille planètes (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit! (Bioscop)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (860)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Technicky naprostá špička. Kontrast mezi tím, jak dobře je to udělané a jaká je to vlastně sračka je ohromující. Přišlo mi, jako když koukám na brilatní úvodní filmeček k videohře, nebo na geniální videoklip, ale to co dělá film filmem naprosto selhává. Příběh, emoce a hlavně herci. Proč do prdele vybrali asi nejnesympatičtější dvojici vůbec? Ten kluk vypadá na sedmnáct, je vychrtlej, má debilní účes a snaží se prodat roli drsnýho hláškujícího vesmírnýho sukničkáře. WTF? To bych věřil Chrisi Prattovi, nebo Willu Smithovi, ale jak může někdo soudnej dát takovou roli tomuhle klukovi? Ta holka se zase furt jen tváří nasraně. Ale alespoň je hezká a často tam běhá v bikinách. Každopádně chemie mezi nima je nulová. Bohužel i ostatní herci jsou fakt špatně vybraní. A dost často mají hodně debilní kostýmy. Ale to není jedinej fail. Prostě tam fakt nefunguje nic, kromě občasnýho humoru. Třeba když tam umře docela dobrá postava a teď tam je dojemná scéna, tak to je tak sterilní až to bolí. Přijde mi, že se Besson zbláznil, že to dotáhl až dokonce. Takhle by asi vypadal Pátej Element, kdyby vyměnil ty áčkové herce za druhořadé ochotníky. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Prudké zklamání a jeden z nejhorších Bessonových filmů. Film má plusy pouze dva a to jest překrásná modelka/lesbička Cara Delevingne a vynikající 5 minutový performance Rihanny, což je trošku mimo když se jedná o nejdražší Evropské Sci-Fi. Efekty na můj vkus až moc barevné a pohádkové, akce je hodně málo a především je nezajímavá, tempo je neskutečně pomalé, ty dvě hodiny se mi v kině táhly neskutečně, někde v půlce filmu jsem se podíval na hodinky a plánoval jsem útěk, že další hodinu prostě nevydržím, no nakonec vydržel ,ale o nic jsem nepřišel. Tohle se prostě nepovedlo. Protrpené kino. 35% ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

A zlatou malinu si právem vysloužil... Ethan Hawke, přestože mu byl dán tak malý prostor. Vážněji, moc nechápu utratit spoustu prachů na velespektákl a dát do hlavních rolí takové nuly - takhle se přeci blockbustery nedělají, že, tvůrče Pátého elementu. Jinak místy dost správně rozeběhlá fantazie, kterou nebrzdily nedostatečné vizuální prostředky. I když se dalo jít dál... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi moc líbilo. Ano, rozpohybovaný comics. Francouzský. Paráda! Jistě, vizuálně jde o jakýsi klon StarWars v evropském kabátě. Millennium Falcon (no, ten je vlastně původně okopírovaný z Valeriana stejně, jako řada mimozemských ras a reálií), vesmírné bitvy, střílečky, město z 5. elementu...vlastně už z Metropolis, barvy, troška z Avatara, akce....a příběh o lásce. Sakra, jak někdo může říci, že chybí příběh? Nojo, není to americké po lopatě, ale evropské. A považte, někomu i vadí, že má hlavní dějová linie odbočky. No, tak nevím, jestli někdo oceňuje jen primitivní a jednoduché linky....smutné. A ano, hezké, co hezké, krásné obrázky, a proto jsem šel taky do kina. Výjimečně skvělé 3D! Co se týče volání po originálnosti, tak stačí připomenout, že všechny příběhy už byly dávno odvyprávěny v Bibli.....takže ne, nic nového už vymyslet nelze. Ale lze je podat jiným způsobem, což se stalo. Milé překvapení! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Luc Besson si splnil sen... no, spíš SEN, a natočil Pátý Element Na Třetí, přičemž ve fázi Na Druhou se mu tam nějak přimíchal Avatar;) Faktem je, že celá věc nemůže působit příliš originálně, když si různé prvky z letitého comicsu vypůjčovaly Star Wars, ale i zmíněný Pátý Element, ale stejně tak platí, že věci jako dimenzionální tržiště a honičku po něm, jste určitě ještě neviděli;) Je ale trochu matoucí, že se to celé chvílemi bere velmi (velmi) vážně, aby se najednou celé kino řezalo smíchy (přičemž skutečně bylo proč). Stejně tak je poněkud nevyjasněná persóna hlavního hrdiny, který je chvíli chladným profesionálem, chvíli nadrženým adolescentem, a setrvale vypadá na svůj věk po předchozí probdělé noci. Na svůj věk tu (naštěstí) vypadá i Cara Delevingne, jejíž obočí bylo umravněno a osobnost pomateřštěna, a kostýmy (a kamera) moudře voleny tak, aby se její vyhublé nožky objevily asi jen v jediném záběru, takže se jí daří budit dojem, že by si zasluhovala být objektem (nejen) Valeriánské touhy. Valerian by si zasloužil opravdu velkorozpočtový seriál - i když se to Besson snaží zakrýt jak může, epizodický charakter vyprávění je tu zcela evidentní a i když film má pořád spád, má to k dokonalosti ještě dost daleko, a navíc s postupem času přibývají taky okénka ve vnitřní logice, což dostoupí vrcholu v závěrečné multipřestřelce. Ta je natočena tak nějak ve stylu "hele už jsme na dvou hodinách deseti, tak to prostě musíme utnout". Takže ano, je to místy velmi zábavná letní jízda, která dokáže budit náznaky nějakého myšlení, a kterou rozhodně musíte vidět v kině (a možná bych se ani nebál 3D). Ale pokud bych si měl vybrat nějakou nenáročnou zábavu na téma "nejsilnější silou ve vesmíru je láska", podíval bych se znova asi posedmnácté na Mmmultipasss-Multipas Lidi Ahoj, tedy pardon, Pátý Element. Samozřejmě proto, že Korben Dallas byl větší frajer než Valerian, kterému věčně musí Laureline zachraňovat zadek - Milla Jovovich s tím pochopitelně nemá co dělat;) Ale abych to konečně uzavřel - Valerian si zaslouží poctivých 70%. ()

Galerie (214)

Zajímavosti (23)

  • Při průchodem Rajské uličky (Paradise Alley) narazí Valerian (Dane DeHaan) na zrzavou ženu v rudých šatech, která mu nabídne své služby. Valerian odvětí, že není správného druhu. Jedná se o odkaz na postavu Jessicy Rabbit z filmu Falešná hra s králíkem Rogerem (1988), kde byla vdaná za králíka Rogera. (KillHurt)
  • Celosvětová premiéra proběhla 17. července 2017 v Los Angeles. (Varan)
  • Zbraně vládních jednotek jsou často jen upravené zbraně řady AR-15. (UncleMorty)

Související novinky

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama