Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Renee je běžná žena s lehkou kolísavou nadváhou a s těžce kolísavým sebevědomím. Má kámošky, má práci, občas i kluka, občas i na delší dobu, ale když se podívá do zrcadla, vidí jenom to nejhorší. Znáte to asi taky. Při jedné z jízd ve fitku, kde na rotopedu marně stíhá nižší váhu, spadne a praští se do hlavy. Pro jistotu hned dvakrát. Když se pak probere, zjistí, že kouzla a spravedlnost přeci jen existují. Stala se z ní totiž neodolatelná krasavice, najednou vypadá jako božská supermodelka. Celý život se od základu změní. Má to jen jeden háček. Ve skutečnosti se nic nezměnilo, špíčky jsou přesně tam, kde byly, a ona je jediná, kdo se jako luxusní kost vidí. Ale to vůbec nevadí, Renee se cítí sexy, je božská, a život dostává grády. A každý, kdo ji potká, se nestačí divit. Začíná flirtovat, chce novou práci, možná by mohla být i modelkou, kdyby byla povrchní. Nebojí se být lehce vyzývavá vůči šéfovi a vůbec, celý svět jí najednou leží u nohou. Nebojí se soutěže krásy v plavkách a to vůbec nejdůležitější – nebojí se zamilovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (252)

Handle 

všechny recenze uživatele

Jsem božská je primitivní oddychová blbůstka (dokonce i mnohokrát balancující na hranici s*ačky), kterou jsem si však díky charisma Amy Schumer svým způsobem užil. Oceňuji i občasný nadhled (až sebeparodii) a vlastně i závěrečné poselství (ačkoli to se "povedlo" předat typicky americky). Škoda, že snímek alespoň neměl trochu soudnosti co se týče stopáže a v závěru tak sklouzl ke zbytečnému žánrovému klišé. Pointa by byla přitom dostatečně chytrá a fungující i bez natahování. Souhlasím, že námět měl celkově potenciál rozhodně větší, ale myslím, že ani tahle jednohubka nebyla úplně marná. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Film má velice zajímavou psychologickou myšlenku. Ukazuje, co dokáže pouhé vysoké sebevědomí a jak se i z průměrně vypadajícího člověka, co se utápí v neustálé sebenejistotě, rázem stane naprostá hvězda, jejímuž šarmu propadne každý okolo. Bohužel tuto myšlenku špatně uchopuje a spojuje s typicky hloupou komedií. V první řadě už jen ten důvod hrdinčiny náhlé vnitřní proměny, že se uhodí do hlavy a od té chvíle se vnímá jinak, není úplně dobře vyobrazen. Nevím, jestli tím nechtěli urazit hlavní herečku, ale příběh nás nedostatečně sblížil s tím, co se děje v její hlavě - kdyby alespoň jeden odraz v zrcadle ukázal, že se skutečně vnímá jako jiný člověk, ale nebylo tomu tak. Vzpomínám si na kultovního Těžce zamilovaného, který se nebál na plná ústa ukázat kontrast mezi podprůměrností a nadprůměrností, a nijak se s tím navíc nekadil. Svým způsobem mi zrovna tento snímek přišel až moc feministický, snažící se cílit čistě na ženy a nejlépe prosazovat poslání, že vnitřní krása je to, na čem záleží především. Což je absolutní nesmysl, takhle to rozhodně nefunguje. Zbytek tvořil snahu o nějakou komediálnost, která vlastně vůbec vtipná nebyla; plytkou romanci, jež za cukající sval taky nechytala; a zkrátka typicky pojatý děj, který se snažil cílit na to, že ztráta soudnosti dokáže i uškodit a zabít to, co předtím fungovalo. Vše mi přišlo značně nedovařené. Do poloviny fajn, zajímavě uchopený nápad, od poloviny to, co jsme viděli už milionkrát. Škoda, protože samotné jádro mělo potenciál, snímek je hezky natočený a ani po herecké či hudební stránce bych si nestěžoval. Jen už jsem jaksi rozmazlený lépe zpracovanými filmy, které jdou víc do hloubky a hlavně se striktně nezaměřují jen na problematiku jednoho pohlaví. I chlap se může cítit hnusný a nehodný čehokoliv dobrého. Jeden takový zrovna píše tuto recenzi a film mu tak byl aspoň minimálně sympatický. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Možná je to tím, že jsem se před tímto filmem podíval na další českou "komedii", ale Amy Schumer mě 3/4 filmu skvěle bavila (u jejího tance na bikini contestu jsem si málem natrhl bránici a ukáplo mi i pár slz) a dlouho to vypadalo na plnou palbu, pak ale přišel příšerný závěr s brutální propagandou a nadšeným potleskem davů a má dlouhodobá alergie na takovéto záležitosti snímek připravila o hvězdičku a druhá ji málem následovala. Je fakt škoda, že se Američanům musí každá myšlenka naservírovat až pod nos, a aby ji nepropásli, musí být doprovázena vyjící sirénou a ohňostrojem. Dokud nedošlo na tyto hrůzy, parádně jsem si film užíval. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Hrdinka se domnívá, že je krásná, a tím pádem konečně šťastná, aby v závěru vyzdvihla, jak důležité je přijímat se takoví, jací jsme a to, když zrovna dojímavě mluví ke snobskému publiku při oslavě nové kosmetické řady …. No, nazdar._____ Poselství o tom, jak jsme všichni úžasní a krásní, ať už máme jakékoliv tvary, je zasazené do světa módní branže, kterou ale film ani náznakem nezobrazuje ironicky. Takže snímek vyzdvihuje ojedinělost a sebevědomí prostřednictvím stádnosti a povrchnosti. Byl by to zábavný protiklad, kdyby s tím film nějak pracoval. Bohužel se zdá, že to myslí naprosto vážně a tahle schizofrenie mu ani nedochází. _____ Scénář se nevyhnul předpubertálnímu humoru ve formě vyměšování a zvracení, naštěstí je ale ukazuje jen v náznaku a v dialozích. ____ Přes tyhle výhrady dávám průměr, protože jsem se neskutečně bavila při Amynu sexy tanci v baru, a to ne proto, že by mi připadal směšný, ale protože byl legrační a skutečně sexy zároveň. Navíc mě potěšila její volba přítele, protože to nebyl žádný manekýn, ale sympaťák od vedle. A ten nápad taky nebyl k zahození, kdyby ho při rozepisování nezahodili sami scenáristi. SHRNUTÍ: Drzé čelo je lepší než poplužní dvůr. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Komedie jako Jsem božská mají jednu výhodu, diváka ve většině případů nemohou zklamat. Když už si někdo něco podobného pustí, přesně ví, o čem to bude a jak to skončí. Na druhou stranu, až na pár výjimek, ani nepřekvapí a nepřináší nic, co už by nebylo použité. I Feel Pretty je typickou romantickou komedií, která zapadá do průměrnosti a používá 100x viděné téma (v tomto případě až moc kopírované Ďábel nosí Pradu, ale kvalitou se nijak nepřibližující). Přesto, co jsem čekal, to jsem i dostal a tudíž dvě hvězdy jsou zcela zasloužené. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (9)

  • Plakát na akci během závěrečného projevu Renee (Amy Schumer) nese název „Oslava 50 let krásy“. Je na něm vyobrazena slavná fotografie Lauren Hutton (která hraje Lilly Leclair) z roku 1974. (LUKICKK)
  • V 40. minúte prichádza na recepciu dáma, ktorej Renee (Amy Schumer) podáva fľašu s vodou a dáva do nej slamku. V ďalšom zábere slamka vo fľaši chýba a v nasledujúcom je opäť späť. (Johnny.ARN)
  • V květnu 2017 získala společnost STX Entertainment na filmovém festivalu v Cannes práva na britskou a domácí distribuci za přibližně 15 milionů amerických dolarů. (griph)

Reklama

Reklama