Reklama

Reklama

V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz

  • USA The Conjuring: The Devil Made Me Do It (více)
Trailer 3

V zajetí démonů 3: Na ďáblův příkaz je mrazivým příběhem plným hrůzy, smrti a neznámého zla, které šokuje i zkušené výzkumníky paranormálních jevů Eda a Lorraine Warrenovi. Jeden z nejnapínavějších případů jejich skutečné kariéry začal bojem o duši malého chlapce a pokračoval způsobem, kterým si ani jeden z nich nedovedl představit – historicky první obhajobou v americké historii, kde se vrah odvolával na posednutí ďáblem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (388)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Z celkové řady již třetí stejnojmenný film a ze souvisejících filmů (Annabelle, Insidious, Sestra, La Llorona) už to musela být alespoň desítka. Vzhledem k počtu předchůdců, mne až zaráží, jak vysokou úroveň si bylo dílo schopno zachovat. Nejenže byl horor nápaditý a originální, ale také nadprůměrně strašidelný a toho si cením pokaždé. Nácházela se zde celá řada dobře zvolených lekaček, nepříjemného kroucení těla a do toho scény s neuvěřitelnou temnou atmosférou, která byla pozvolna v průběhu budována tak dobře, že jsem se v reakci na to strachy postupně rozpouštěl ve své posteli. Kromě strašidelných scén bych chtěl ještě velice pochválit herecké výkony všech zůčastněných a k tomu výborně zvolenou záporačku, jež představovala mocného protivníka. Na závěr, i když zde byl moc dobře vykreslený věčný souboj dobra a zla, tak scéna s ,,power of love" mi připadala malinko cheesy (syrová), ale nejedná se o nic, co by dramaticky ovlivnilo mé hodnocení. 90% PS: Nejenže toto pokračování vyrovnalo své předchůdce, ale ještě se zařadilo mozi mé nejoblíbenější. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

V porovnaní s množstvom nekvalitných hororov z posledných rokov je na tom Conjuring 3 stále dobre. Určite to nie je film, ktorý by známu sériu ponoril do bahna, z ktorého už niet úniku, ale z hlavnej trilógie ide zatiaľ o najslabší kúsok. Udeľujem mu šesť bodov z desiatich a dúfam, že sa prípadného pokračovania ujme nový režisér, alebo sa k sérii znova vráti James Wan. Viac v mojej recenzii. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tohle byla tak neskutečně debilní nálož, že jsem u toho málem 16x usnul. Pro pána boha nechte už tyhle duchařské horory napokoji, obzvláště pak Conjuring, protože tady se násilně ždíme motiv, který byl znásilněn a přeždímán už tolikrát, že by se člověk nedopočítal. Conjuring 3 je řekl bych “different story, same shit”, protože kulisy a detaily jsou trochu pozměněné, ale základní kostra je pořád to samé dokola, bez jakékoli inovace. Herecky mdlé (Farmiga vypadá na 70:D), příběhově katastrofální a nezáživné, atmosféra 0, jump scares taky 0 (!!!!!????) a ačkoliv mě ze začátku těšilo, že jde o “tak trochu jiného ducha” a kamera se neomezuje jen na jednu rodinu v jednom domě, časem mi tohle detektivní vyšetřování, obhajování démonické posedlosti před soudem a v závěru tak trochu home invasion začlo lézt neskutečně na nervy a objektivně můžu říct, že to je velmi špatný film. Pokud tohle diváci vyhajpujou do červených hvězdiček, tak už je to jen důkaz, že česká divácká nenáročnost nezná hranic… ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Úspěšná značka se po 5 letech vrací, bohužel bez Jamese Wana na režisérské stoličce, kterého vystřídal nepříliš zkušený režisér a je to znát. Nový díl se snaží zaujmout úplně novým pojetím a přináší do hororového příběhu, kriminální zápletku.  Změna se na první pohled může zdát jako dobrý nápad, stejně tak jako častější střídání lokací a hlavně exteriérů, takže divák celou dobu netráví jen v jednom domě. Bohužel ani tyto změny výslednou podobu nespasí a je vidět, že udělat kvalitní horor, není samozřejmostí a i v tomhle žánru potřebujete mít talent a nápady. Příběh tak moc nezaujme, hlavní hrdinové mi přišly až nepříjemně unavení a celé strašení je komponované tak, že je obří tmavá místnost, ve které většinou svítí jedna lampa. Je úplně jedno, jestli se scéna odehrává ve dne nebo v noci, je to vždy stejné a i při nočním vytírání vězeňské nemocnice, je rozsvícena jedna jediná lampa. A vzhledem k tomu, že přesně na tohle jsem se po nějakých 20 minutách zaměřil až do konce filmu, není to pro film dobrá vizitka. Třetí díl V Zajetí démonů, není úplný průšvih, ale na předchozí díly určitě nemá a dostal se takřka na úroveň desítek průměrných hororů, kterým už ani nedokážu přijít na jméno. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Dle očekávání bez Wanovy účasti slabší člen tohoto mikrovesmíru, ale pořád v pohodě. Atmosféra je po většinu času velice chytlavá a neskutečně to táhnou herci, které jsme si tak oblíbili v předchozích dvou dílech (já osobně žeru hlavně Patricka Wilsona). Hit je to opět velký, jen mě mrzelo, že je to na horor až moc dlouhé a ke konci jsem se už cítil malinko přehlcen. Nicméně, porovnávat to s předchozími díly jejím nakoukáním nechci, dojmy by byly zřejmě horší, kdybych je měl v živé paměti.   PS : John Noble má ten nejděsivější obličej na světě. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • Když ukazuje otec Kästner (John Noble) Warrenovým svou sbírku satanistických předmětů, zmíní, že „rád drží zbraně pryč z ulic,“ načež si manželé vymění překvapený pohled. Tu samou větu totiž řekl Ed Warren (Patrick Wilson) v prvním dílu reportérce při prohlídce jejich sbírky nadpřirozených předmětů. (NiWi)
  • Když jedou Warrenovi s policistou v autě, z rádia hraje píseň „Suspicious Minds“ od Elvise Presleyho. Na konci filmu pak zní „Brand New Day“ od Vana Morrisona. (Duoscop)

Související novinky

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (více)

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (více)

Premiéra Tenetu dočasně zrušena

Premiéra Tenetu dočasně zrušena

20.07.2020

Studio Warner Bros. dočasně zrušilo plánovanou premiéru nového snímku Christophera Nolana Tenet. Rozhodnutí padlo poté, co byl film již dvakrát odložen. Studio je stále rozhodnuto pustit film do kin… (více)

Reklama

Reklama