Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví neuvěřitelný příběh pařížského kasaře Henriho „Motýlka“ Charriera (Charlie Hunnam), který je falešně obviněn z vraždy a odsouzen na doživotí. Trest si odpykává v nechvalně známé trestanecké kolonii na Ďábelském ostrově u Francouzské Guayany. Motýlek je odhodlaný dostat se na svobodu, a tak nečekaně spojuje síly se spoluvězněm Louisem Degou (Rami Malek), usvědčeným padělatelem, který mu výměnou za ochranu nebezpečný útěk financuje. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (231)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že původní verzi "Motýlka" považuji za herecky výborný, ale jinak neuvěřitelně utahaný film. Remake mě nijak nelákal a popravdě ani nevím, proč má někdo tendenci v dnešní době natáčet nové verze zrovna takových filmů, ale budiž. Každopádně se jedná o překvapivě vydařený film, který má i přijatelnější a svižnější tempo a ve výsledku tak docela překvapil. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ukázka, jakými změnami kinematografie za ty roky prošla. Novodobý remake se zbavuje všech zbytečných scén, které předchozí dílo jen natahovaly a soustředěnou režií se zaměřuje na to podstatné a rozvíjí nejdůležitější momenty a scény příběhu. S úctou k originálu, ale tento remake je z dnešního nostalgií nepřikrášleného pohledu daleko kvalitnější podívaná. Experimentálnější, napínavější a vizuálně prakticky bezchybná. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Motýlik je výborný film, pravda tých 133 min. je prepálených, ale videl som ho minimálne 3x a stále slušne funguje. Pôvodný snímok veľmi rád nemám, ale tu to zle nedopadlo. Herci veľmi dobrí, hlavne ústredné dvojka, napätia i znázornený zmar, smrť, násilie a ďalšie veci v kolónii, to funguje. Film sa ale občas vlečie a chvilkama je pocitovo dlhý. Vždy si u takých filmov hovorím, či tieto nápravné kolónie, neboli potupou ľudskej dôstojnosti, hoci je potrebné vidieť, ktorí ľudia tam skončili. Bolo by toto poreba dnes? Je to správne sa takto správať k väzňom? Aj toto môže človeka nútiť premýšľať, po pozrení na film. Môžem ho rozhodne komukoľvek odporučiť. Tento snímok je jeden z najlepších roku 2017. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že kdo viděl verzi z roku 1973, bude asi říkat, že tenhle film je zbytečný. Já to částečně říkám taky. Zbytečnost je to hlavně tím, že to nepřináší skoro nic nového, kromě pár scén/změněných nápadů. Ale naopak tam taky několik věcí nedali. Zpracování prostředí a doby docela dobré, až na Charlieho Hunnama. Bohužel hned od začátku chodí, ksichtí se a chová jak z moderní doby (úplně jsem ho viděl jak v Zákonu gangu). A taky mi nešlo do hlavy to jeho háro, co vždy vypadalo dobře, střižené asi strojkem, i když ho na samotce brali nůžkama na živej plot... Nebudu srovnávat herecké výkony, protože Charlie Hunnam i Rami Malek byli stejně dobří, jak Steve McQueen a Dustin Hoffman, akorát prostě jinak. Takže závěr je, že zbytečnost z tohoto filmu cítit trochu je, ale beznaděj více čišela z té starší verze. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Musím dát 5*, tohle je naprosto skvěle natočené životopisné drama. Naprosto strhující příběh, který mě bavil od první do poslední minuty, od filmu jsem se nemohl odtrhnout. Musím ocenit především naprosto brilantní herecké výkony Charlieho Hunnama a Ramiho Maleka, kteří film pozvedli na tu nejvyšší úroveň. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (11)

  • Při volání jmen vězňů zazní také jméno Hoffman, což je očividně odkaz na Dustina Hoffmana, který hrál postavu Louise Degy v původním filmu Motýlek z roku 1973. (NiWi)
  • Písnička, která hraje na začátku filmu, je „Bei Mir Bist Du Schoen“ od The Hot Sardines. (Duoscop)
  • Pri jedinej poprave väzňa gilotínou nie je pri pohľade na čepeľ noža vidieť žiadnu krvavú stopu. (Van_der_Ovec)

Reklama

Reklama