Reklama

Reklama

Neporazitelný: Návrat krále

  • USA Boyka: Undisputed IV (více)
Trailer 1

Ve čtvrtém filmu série Undisputed se Scott Adkins znovu vrací jako Yuri Boyka. Jde od souboje k souboji  a snaží se dostat na turnaj evropské ligy bojových umění. Avšak nešťastná náhoda a smrt v ringu ho přinutí zamyslet se, jestli to, čemu věnoval celý svůj život, stojí vůbec za zmínku. Když zjistí, že manželka muže, kterého nešťastnou náhodou usmrtil, je v problémech, rozhodne se bojovat v sérii nevyhratelných zápasů, aby ji zachránil... Bojovou choreografii připravil Tim Man, který spolupracoval se Scottem Adkinsem i ve filmu Ninja 2: Pomsta. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (185)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno co k tomu psát? Vypadalo to, že to snad nikdy nevyjde, tak se dal očekávat buď velký sukces nebo velký průser a nakonec to není ani jedno z toho, spíš se jedná o typicky lehce nadprůměrný Boykovský příběh. To jest povedenené fighty plus maximální dějová retardace aneb miliarda a jedno klišé které je pravda zabalené do svižné bojové omáčky, ale i tak, kdo kurwa píše Florentinovi ty retardovaný scénáře?! A chyba není v Adkinsovi ten tu i mimo ring uhrál co se dalo, ale imbecilní děj mu dává K.O. Takže klasika nic víc nic míň.60% ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Já už jsem asi unavenej z těch všech mnoha salt s pěti vruty bez lyží, rozjezdové rychlosti, skokanského můstku a dopadu do svahu. A to nemluvím o tom, že ti borci by měli býti spÍše v Avengers než v ruským lochu protože ty kopance,háky, direkty a zvedáky by vydržel mimo nich jen kapitán Amerika Prostě unavenej. Za mě 45% ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Trojkou došel Boyka pětihvězdičkového Vykoupení. Vznik čtyřky byl technicky velmi náročný a vzhledem k průtahům s uvedením si lze vyvodit, že jeho realizace byla otázkou spíše vyšší moci než schopnostmi tvůrců. Jenže prostě když něco děláte srdcem, všechno ostatní včetně rozumu jde do prdele. Takže jo, příběh čtyřky zrovna nezabral sto áčtyřek, ale koukám-li z druhé strany: na co jsme čekali, že to tvůrci navlečou?? Ano, sedělo mi víc prostředí ze třetího dílu, včetně dalších fighterů, tady prostě nabíhají osvalenci do ringu vlastně bez jakýchkoliv expozic a opouští jej ve stavu rozsypaného čaje. I přes jednostránkový scénář se mi ale postava Boyky mimo ring líbila. Stejně jako Alma. Příběh uzavírám jako tu nejtenčí nit, na kterou realizační tým Chapkanov, Florentine, Man navlékl naprosto špičkové bojové korálky. Adkins v mezidobí mezi třetím a čtvrtým dílem absolvoval krasobruslařský kurs u Pljuščenka a okořenil ho svými nárty, patami, lokty, přičemž vznikl nový bojový styl Boykadó. To, co se tu děje v ringu, má samozřejmě v prvé řadě vypadat super, ale ono to jednoduše JE super, protože Adkins, Man, Achabbkahe a další jsou srdcaři a totální šrotovací mašiny, které znají snad jen jednoručky, strečink, gymnastiku a nulovou gravitaci. Mám štěstí, že stárnu, ale vidět tato arénová komba v nějakých patnácti šestnácti letech, bezmyšlenkovitě bych svolil k odjezdu do džungle, běhal bych s kilem hovězího u zadku se smečkou hyen za sebou a nechal si na rectus abdominis pouštět tykve klidně ze stometrové sekvoje. Prostě rozklad na buněčné úrovni, fantazie, euforie, obdivuje tenhle skill maximálně. Navíc je super, že vše krásně vidíme, že funguje kamera, střih, nasvícení... a jen ta hudba pokulhává. Alan Gold a jeho Can´t Stop Me je fajnová, i znovu ta Bring It On, ale jinak vlastně nic. Pátý díl nejspíš uvidím ve věku 40+ (a Adkins 46+), takže své nadšení krotím, ale teď jsem si to užil ještě opět skvěle. Díky za to! ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|95%| BOYKA IS BAAAAAACK! Kurňa, na tenhle počin jsem se opravdu těšil. Adkinsova nejlepší role a asi nikdy nebude překonaná. Už ať vznikne pátý film (věřím, že do tří let tu je). Možná je třetí Undisputed kvalitnější na příběhu, ale myslím, že velké rozdíly tu nejsou. Příběh je jak už snad předvídal každý děsně přímočarý. Prostě nastavený tak, aby se Boyka vyřádil. Žádné hluché dějové místo však nevidím. Takže i ten banální děj mě zaujal a bavil. Co se týče choreografie, kamery a celkové nasnímání bitek – jsem královsky spokojen a i trochu překvapen. Je vidět, že se na tomto projektu podílel i Florentine. Režii přenechal Chapkanovi, ale stejně si myslím, že mu radil jak fighty natočit. Což je dobře, protože výsledek je opravdu úchvatný. Bylo to drsné, realistické, mělo to náboj! Boyka tu má 6 arénových zápasů. První dva jsou legální, ten druhý je právě ten nešťastný, kdy v zápase zabije svého protivníka. 3 – 6 zápas je už ilegální. Boyka zápasí, aby splatil dluhy ženy protivníka, kterého Boyka zabil. Těžko říci, který zápas mě bavil víc. Fight, kdy Boyka má proti sobě dva protivníky byl naprosto skvělý. Tuhla mi krev v žilách, kdy Boykovi poranili záda. Předposlední arénovka byla rovněž skvělá. Finální bitva s vězeňským monstrem byla samozřejmě skvělá. K tomu netřeba nic dodávat. Dále mě moc potěšilo, že tu náš hrdina měl pár bitek i mimo ring. Scéna, kdy jednoduše zlikviduje 5 bodygardů před clubem byla skvělá. Nebo jedním kopem zneškodnění hlídače u komplexu oné manželky mrtvého protivníka Boyky – to mě pobavilo, jak ho kopl a hlídač se sesul na židli. Poté se Boyka z objektu vracel a opět strážného skolil zpět na jeho židli. :D Po finálním zápase Boyka vyřídil ještě pár svými chvaty hrstku protivníků a i se tu trochu zastřílelo. Úplné finále mě trochu překvapilo, poněvadž !!! POZOR MENŠÍ S P O I L E R !!! Boyka se vrátil zpět do vězení (takže pětka je opravdu jistá? ). Ale rozum to dává, takže v pohodě. !!! KONEC MENŠÍHO S P O I L E R U !!! No, ještě raz. Jsem totálně nadšený. Boyka tu má skvělou postavu, at už v minulosti udělal cokoliv, ukazuje zde své dobré já. Konečně pořádné artové béčko! Skvělé zápasy, solidní děj, slušná hudba, není co dodávat. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Yuri Boyka (Scott Adkins) při kvalifikaci na evropské mistrovství pošle svého soupeře Viktora Gregova k zemi. Viktor je převezen ve vážném stavu do nemocnice a umírá. Yuri o sobě začíná pochybovat. Vdova se po manželově smrti dostává do problémů, protože dluží Zourabovi peníze, které pomáhají dětem v centru. Alma proto musí dělat servírku v jeho klubu. Boyka chce pomoci a proto nastupuje do ringu... Snímek nabídl velmi slušný příběh a pro diváka atraktivní souboje. Trochu se dalo čekat to, že Martyn Ford (Koshmar) nedostane tolik prostoru a bude ve filmu hlavně kvůli finále. Koordinátora soubojů (Fight Coordinator) dělal Tim Man a v ringu ho bylo možné spatřit jako zápasníka Ozerova (z dvojice bratrů to byl ten menší). Borislav Iliev má kredit jako koordinátor kaskadérů / Stunt Coordinator. Isaac Florentine snímek produkoval. Veselin Troyanov má v závěrečných titulcích kredit Mr. Adkins Stunt Double. Film je věnovaný památce Danny Lerner / DEDICATED TO THE MEMORY OF DANNY LERNER ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Trayan Milenov (Boris Tarsov) si zahral vo všetkých troch pokračovaniach série Undisputed. V každej časti mal súboj so Scottom Adkinsom (Yuri Boyka), no vždy stvárňoval iného súpera. (m.a.t.o.)
  • Na hraničním přechodu, kde je Yuri Boyka (Scott Adkins) kontrolován ruským vojákem, je závora s cedulí STOP. Text stop je napsán v latince, ale měl by být v azbuce. (Matej.Mirejo)

Reklama

Reklama