Reklama

Reklama

Neporazitelný: Návrat krále

  • USA Boyka: Undisputed IV (více)
Trailer 1

Ve čtvrtém filmu série Undisputed se Scott Adkins znovu vrací jako Yuri Boyka. Jde od souboje k souboji  a snaží se dostat na turnaj evropské ligy bojových umění. Avšak nešťastná náhoda a smrt v ringu ho přinutí zamyslet se, jestli to, čemu věnoval celý svůj život, stojí vůbec za zmínku. Když zjistí, že manželka muže, kterého nešťastnou náhodou usmrtil, je v problémech, rozhodne se bojovat v sérii nevyhratelných zápasů, aby ji zachránil... Bojovou choreografii připravil Tim Man, který spolupracoval se Scottem Adkinsem i ve filmu Ninja 2: Pomsta. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (185)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Prostě Boyka!!!! Kdo přistoupí na pravidla, kde příběh je tuctový a sepsaný za jeden den, ale bitky jsou fajn, tak bude spokojený. Boje samotné mají opět parádní choreografii a kamera zabírá fakt všechno. Každý protivník měl něco do sebe, takže jsem osobně spoko. Komu se líbila trojka, tomu se bude líbit i tohle. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Co Vám mám vykládat? Vlastně si už vůbec nepamatuju, o čem byly předchozí díly a čím vším si Boyka v Rusku prošel. Vím jen, že to neměl jednoduchý, a že se musel přes řadu těžkých chvil vysloveně probojovat, což udělal a dopadlo to dobře. I díky tomu vlastně tvůrci natočili čtvrtý díl. A příběhově? Mně to přijde ok. Nejedná se o vůbec nic složitého, ale to jsem ani při začátku u loga produkce Nu Image vůbec neočekával. Naopak jsem se těšil, že si odpočinu a akční scény mi v tomto případě opravdu dopomohly. Tak dobře natočená akce se totiž jen tak nevidí. Je to jenom o bojích a ty boje nemají chybu. Scott Adkins je pořez a je vidět, že si na své postavě dává hodně záležet. Ze začátku jsem si myslel, že je vraždící stroj, ale po chvíli jsem zjistil, že má i emoce. A ty emoce s ním sdílel. Kdo to u béčkového akčňáku dneska má? Plus k tomu dobré akční scény a máte zaděláno o solidní akční nářez, kterých se v jednom roce jen tak nedočkáte. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Boyka je po šesti let opět tady - a je to až překvapivě povedený návrat! Příběh je tu samozřejmě zase spíš jen z nutnosti, ale konečně se podařilo titulního hrdinu alespoň maličko polidštit. Do příchodu čtyřky to bylo vlastně jen strašně cool "zvíře", kdežto tentokrát otevřeně zpytuje svědomí a své protivníky nekompromisně posílá k zemi pouze z donucení a pod záštitou "vznešených" cílů. Nejdůležitější ale je, že kvalita (a i množství) soubojů je v podstatě na úplně stejné úrovni jako posledně! Cokoliv, co zde jakkoliv souvisí s jejich choreografií a způsobem snímání, je i na současné poměry akčních filmů naprosto, ale opravdu naprosto špičkové! Čtvrtý Neporazitelný podle očekávání nabízí fantasticky promakaná bojová komba (a rozhodně nejen v podání Adkinse!), která je pro velké fandy béčkových mlátiček vskutku značná potěcha sledovat. Rozmanitost soupeřů je sice skromnější než minule (hodně chybí někdo se specifickým bojovým stylem, jako byl Lateef Crowder), na druhou stranu tu máme např. menší ozvláštnění v podobě bitky "2 proti 1". A finální rival, jímž je děsivý dvoumetrový obr (popravdě mi o něco trefnější přijde slovo "obluda"), to je opravdu něco. Někoho takového bych si vážně nechtěl znepřátelit. ;-) 70 % ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Stále baví a Boyka to tam pořád krájí. Chudší rozpočet byl sice trochu vidět, ale mě to vůbec nevadilo. Stejně tak mi nevadila změna režiséra, kdy sice Isaac Florentine je na souboje v ringu a choreografie machr, ale nový režisér se rozhodně nemá za co stydět a jeho práce je také velmi dobrá. Ta dramatická část s ženou Almou byla spíše příjemným rozptýlením. Přece jen sledovat 90 minut pouze a jen souboje, to by mohlo začít nudit. Takhle to bylo správně vyváženo a Boykova motivace proč pomoc Almě, nebyla na křeč a ani to nepůsobilo lacině či trapně. Jednoznačná spokojenost! 80% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Bojka potkal Ježíše, prozřel, už to není surový ruský mukl ani to animální hovado, co chtělo zmlátit pozérského otyloně Míšu Jé Bílého, nýbrž krutopřísný pyjonýr, ochránce vdov a sirotků a charitativní dodavatel Biblí do svého pravoslavného kostelíčku. Z jeho nově nabyté křesťanské rovnováhy ho vyvede až fuj fuj hnusná ruská mafie, dopouštějící se ukrutných příkoří na škaredé pizdě, které Jirka uboxoval manžela, z čehož má mohutný morální mindrák a potácí se mezi vypatlanou lopatou a Bohem. A tak udělá strašlivé vrrrr, a i s natřikrát přeraženou páteří, subdurálním hematomem místo mozku a průstřelem břicha dá v sérií trojitých odpíchnutých Tulupů, dvojitých Rytbergrů a čtverných Salchofů zase úplně všem na piču. Ale nevadí! I navzdory nesmírné filosofické hloubce a naprosto geniální originalitě scénáře, bulharské produkci, režisérovi, kterého měli po jeho minulých počinech oslepit a uvěznit v Guantanámu za mimořádně bestiální audiovizuální terorismus, a létajícímu teplouši Asskinsovi, jenž když se snaží vyformovat si na xichtě nekompromisně hustý až vražedný škleb, připomíná afektovanou vílu Amálku při sraní, se jedná o překvapivě slušně natočenou, solidně choreograficky vybaletěnou, dialogově hlavopatoidní a standardně zábavnou žánkládovitou arénovku. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Vo filme si mal pôvodne zahrať Nathan Jones, no nabitý pracovný rozvrh mu to nedovolil. Nahradil ho Martyn Ford. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama