Reklama

Reklama

Epizody(11)

Obsahy(1)

Ichirou Inuyashiki neprožívá zrovna šťastný život. I když mu je teprve 58 let, vzhledem připomíná člověka ještě o 20 let staršího. Jeho rodina se k němu otočila zády i přesto, že jí byl nápomocný, kdykoliv se octla v nouzi. Aby toho nebylo málo, lékaři mu diagnostikovali pokročilé stádium rakoviny a vypadá to, že Ichirův čas se povážlivě krátí. Když už se zdá, že horší už to být nemůže, jedné noci zasáhne Ichira mohutný světelný paprsek. Po probuzení nemá pocit, že se mu něco stalo, ale přeci jen něco na něm se změnilo. Ichirou vycítí, že přesně tato událost mu přihrála příležitost jak změnit svůj osud a stát se tak respektovaným mužem, kterým si vždy přál být. (Scalpelexis)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (11)

Modular 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek mangy Gantz jsem se rozhodl vyhledat si další díla stejného autora a narazil jsem na tento snímek. Po zjištění, že na něm dělalo studio MAPPA, tak jsem usoudil, že bych se na to mohl podívat. Toto rozhodnutí jsem učinil velmi pozdě večer a moje očekávání byla docela nízká. Nakonec se z toho ale vyklubalo dosti zajímavé anime se zajímavou akcí, situacemi a vtipnými referencemi na různé anime a mangu. OST je poslouchatelné a postavy humorné, příběh ucházející pro šílený setting, ale... CGI. Inujašiki je velmi specifické tím, že hojně používá CGI. To může zprvu znít špatně, ale MAPPA CGI používat umí. Teda, až na pár chvil, kdy to prostě vypadá naprosto příšerně. Především boje jsou chaotické a je to jako sledovat PS2 animaci, což opravdu není kompliment. Opravdu to zklame. Tak jako tak se jedná o ucházející snímek hodný vaší pozornosti. Určitě lepší, než anime adaptace Gantz... 7/10. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Zvoliť hlavného hrdinu starého dedka bol zaujímavý nápad. OK beriem zvoliť hlavného kladného hrdinu dedka bol... Hlavný hrdina starší pán je doslova človek, ktorý sa len ľutuje a vlastne nakoniec preskočí na najdôležitejšieho hrdinu, ktorý zachraňuje svet a zostáva sám sebou a to je trocha klišé? Ťažko povedať, lebo Inuyashiki funguje ako 11 dielna jednohubka, ktorú dokážete veľmi rýchlo zjesť a potom máte vo svojej podstate pokoj. Dôležitá súčasť tohto anime sú zaujímavé až dá sa povedať divné dve hlavné postavy, ale čo naozaj poteší je extrémna gradácia deja. Anime si neberie servítku čo sa týka krutosti a niekedy je psychológia postáv naozaj na hrane toho čo sa dá považovať za uveriteľné a čo nie. Animácia je veľmi pekná a v tejto sfére nemám čo by som vytkol. Ak chcete niečo čo má 11 dielov a nevyšumí Vám z hlavy na druhý deň pre svoju komplexnosť, ale zas nebudete na to myslieť rok tak tento počin odporúčam. ()

Reklama

yenn

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem četl o dvojici sériových vrahů, kteří řádili v roce 2007 na Ukrajině a jeden ze svých činů zaznamenali na video (nezapomeňte je ohodnotit na CSFD). Pohled na zhola zbytečnou krutost vyvolá ve většině osob děs, zlost, znechucení apod., dělá to však z prostého záznamu takové události hodnotné dílo? Tvůrci Inujašiki si to asi myslí. Nesmyslné násilí páchané sociopaty v prvních dvou epizodách neobsahuje žádný náznak toho, že by mělo jiný cíl než podnítit výše popsané negativní emoce. Jistě, časem může nastat změna, jestliže však po ní není ani stopy v prvních 40 minutách, a navíc prvoplánovost kouká i z jiných scén, připadá mi to velice nepravděpodobné a nehodlám se seriálem více ztrácet čas. 2/10 ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím říci, že jak to slabě startovalo, tak to slabě skončilo. Pokud bych to vzal jako porovnání v této sezóně, patří to na špičku. Pokud jako porovnání se všemi anime, co jsem kdy viděl, ... "Nah, další zapomenutelné anime". Jediné, co mi v paměti zůstalo, byly chladnokrevné vraždy hlavního "záporáka", při kterých mne prazilo po celém těle. A to se stává málokdy. Krom této postavy je tu však druhá, věčně v slzách a fňukání, a poté pár dalších, které jen dotváření atmosféru. Není zde nijaká hlubší dějová linka, zapamatovatelné souboje či skutky, nic to ve mně neprobudilo. Možná moc kárám, ale nehodlám srovnávat a dávat dobrá hodnocení jen proto, že je to nejlepší z této sezóny. Globálně je to tak slabý střed. Neurazí, ale nijak ani nepřekvapí. Bohužel. Nenechte se strhnout dobrým hodnocením, zas tak eňo ňuňo to nebylo. Jak po stránce hudby (vůbec neoslovila, v porovnání s .Hack//Sign, Tsubasa Chronicle, Tengen Toppa Gurren Lagann je naprosto neviditelná), vývoj charakterů = 0, grafika - polovina v nepovedeném CGI (které zas "tak" nevadilo, ale bylo občas velmi očividné), nápad - dobrý, zpracovaní - "meh"... Doporučit? Ani moc ne. Nenechá ve vás ani údiv, ani smích, poslední episoda skončila naprosto laxně bez jakéhokoli rozuzlení věcí, prakticky to skončilo tak, jak to začalo (oproti jednomu z největšího efektu na svět u Code Geass). Nic moc, ale neurazí 55 % ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Je to už nějaká doba, co jsem si byl schopen pustit anime, kde mi díly utíkaly jako nic, já chtěl vědět stále víc a dokázal díky tomu dát celou sérii v kuse. Nejsem fanouškem superhrdinů, naopak mě toto téma běžně spíš odpuzuje, ale zde si troufnu říct, že co udělala Madoka s tématem mahou shoujo, tady udělalo Inuyashiki právě se superhrdiny. Potěšilo mě, jak byl do detailu a s citem prokreslen psychopatický charakter záporáka a jak anime obecně stavělo na tom, že každé jednání má své následky a někdy i přes dobrou víru nedopadá úplně tak, jak bylo zamýšleno. Krutost mi obecně nedělá dobře a zde se mi rozhodně nezavděčil druhý díl, který mi zanechal menší pachuť na jazyku a paradoxně ho považuju za asi ten nejbrutálnější, navzdory pozdějším masovým vraždám. Ale jak říkám - smysl pro odvetu a spravedlnost udělal své a v jejich čele samozřejmě hrdina - dědula, který vzhledem k svému duševnímu věku nicméně nad svým soupeřem lehce zaostával a neměl to občas s hrdinskými činy úplně nejlehčí. Jsem plný dojmů, potřebuju si vše nejprve urovnat v hlavě, ale byl to pro mě každopádně velice silný zážitek a kolotoč mnoha emocí, jaké jsem u anime už dlouho nezažil. ()

Galerie (306)

Reklama

Reklama