Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezaměstnaný inženýr Stanley Hill (John Travolta) se stal svědkem vraždy své manželky, Vivian (Rebecca De Mornay), kterou napadl gang násilníků v podzemních garážích. Sužovaný vinou, že nedokázal zachránit ženu, kterou miloval, se Stanleymu stále vrací obraz Vivian umírající v jeho náručí. Když nejsou detektiv Gilmore (Sam Trammell) a další zkorumpovaní policisté schopni přinést vrahy před soud, obrátí se Stanley na svého starého přítele Dennise (Christopher Meloni) a rozhodne se vzít věci do vlastních rukou. Na cestě pomsty, Stanley odhalí spiknutí, která vede do horních řad vlády. Ti si brzy uvědomí, že Stanley a Dennis jsou mnohem nebezpečnější, než si kdy mohl představit... (TV Barrandov)

(více)

Recenze (117)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Travolta tu sice vypadá jak kdyby měl na palici přilepený tupé, a příběh je originální asi jako české pohádky, ale nakonec mě to i celkem bavilo. Pár hlášek jako například ,,vystřelte, nemyslím to doslova", pár fightu a přestřelek. Příběh zas o pomstě, ale film měl štěstí, že jsem na to měl fakt náladu. Travolto ohol si ty vlasy a nech si zase narůst plnovous. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Řadový film o pomstě. Jediné, co mě přilákalo, byl Travolta. Film je to koukatelný, ale má spousta děr v ději a není to celkově žádný zázrak. Námět o nájemném zabijákovi, který už z touto prací seknul, jsme tu měli už několikrát (třeba zrovna v Equalizeru, který jsem viděl o den dříve) a o pomstě ani nemluvě, to je v každém třetím filmu. 50% ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film sa zacne ako Hallmarkovsky dojak, ktory sa po chvili zvrhne v 257. kopiu revenge flicku Prianie smrti. Znenazdajky sa z nasho neschopneho hrdinu, ktory neubranil manzelku stane neznicitelna masina, ktora kántri jedneho parchanta za druhym v Seagalovskom style pri ktorom pouziva rychle odzbrojovacie rucne techniky. Bohuzial strih je na urovni sucasnych Seagaloviek, takze bitky prilis prehladne nie su. Ked nepocitam jedno vybuchnute auto, tak ina akcia tu nie je. Ako bonus tu je sokujuca pointa, ktora sa da odhalit behom prvych piatich minut. Vtipne je aspon zaverecne zuctovanie s jednym zaporakom, ktore pôsobi riadne prekombinovane. Takze vysledkom je film so scenarom, ktoremu sa vysmial aj Seagal so svojim vernym poskokom Waxmanom a radsej dali od toho ruky prec. Z nepochopitelneho dôvodu sa ho chytil Travolta s niekdajsim zrucnym remeselnikom Russellom. Lenze casy ich davnej slavy su prec a vysledok je totalna nuda obcas prerusovana trapnymi scenami. Jediny rozdiel oproti sucasnym Seagalovkam alebo Willisovkam je ten, ze Travolta sa evidentne este snazi hrat a nema ten ich klasicky mam vsetko v pici vyraz, ale iba neprirodzene vyzerajucu parochnu. 2/10. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, kam až se to John Travolta dostal. Od legendárního Pulp Fiction se postupem času dostal až k prachobyčejným nízkorozpočtovým akčním béčkům nevalné úrovně, ve kterých jen zbytečně plýtvá svým talentem, neboť kdyby místo něj obsadili jakéhokoliv "no name" herce, výsledek by byl takřka totožný. Z nezáživného tuctového akčňáku číší každým záběrem neuvěřitelná hloupost, připočteme-li k tomu zoufale tristní dialogy a mizerné herecké výkony, musí být všem hned jasné, že tento snímek se fakt nepovedl. Akčních scén je poskrovnu, popravdě nejsou ani nikterak kvalitně natočené. S velkým sebezapřením se Já, pomsta dá dokoukat, o žádný velký zážitek se však rozhodně nejedná. 1/10. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že je ten film lehce uondaný a unavený, ale zase na druhou stranu to pěkně sedí a odpovídá věku hlavního hrdiny. vždyť je mu šedesát, má až směšně neuvěřitelně plastikovou hubu a dvacet let je z formy. Zcela přímočará zápletka, odhadnutelná od prvních záběrů, ale kdo kdy hrál v akčňáku na hlubokou a pronikavou dějovou linii. Tohle je vlastně takový retropohled o dvacet let zpět. Moderní kombinační předělávka Těžko ho zabít a Přání smrti. Problém trochu je, že se mi to Travoltovi nechce věřit (na rozdíl od třeba Tváří v tvář), jeho kámošovi jo, tomu to žeru i s navijákem. Rebecca de Mornay potěšila. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Jednú z úloh si mal zahrať aj Nicolas Cage. Od natáčania však nakoniec odstúpil kvôli neustále sa posúvajúcemu termínu natáčania. (beso74)
  • Natáčalo sa v Columbuse v štáte Ohio. (beso74)

Reklama

Reklama