Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Trochu bláznivá, trochu fantastická komedie pro děti: Působením blesku a dalších záhadných okolností se nadaný žák šesté třídy začne objevovat v dalších mutacích, které se od sebe charakterově liší... (oficiální text distributora)

Recenze (105)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Prvý krát som snímok "Kam doskáče ranní ptáče" videl v roku 1987. Mal som desať rokov. Vtedy sa mi to dosť hodne páčilo. Zapôsobilo to na mňa. Keď sa teraz tak nad tým zamyslím, môžem skonštatovať, že tento nenápadný, dnes už takmer zabudnutý, český film vo mne prebudil, či skôr posilnil záujem o sci-fi tvorbu. Celkom rád by som si to znova pozrel a zhodnotil to z uhla pohľadu dospelého diváka. No už len z toho dôvodu, že si dodnes sponímam na príbeh žiaka šiestej triedy Pavla Musila, ktorý si vytvorí svoje vlastné klony, musím dať tomuto titulu štyri nostalgické hviezdičky. **** ()

valmet 

všechny recenze uživatele

Po novém shlédnutí před dvěma dny musím přidat na plný počet. Samo že tu funguje nostalgie, ale film bez problémů obstojí i ve srovnání s dnešní produkcí pro mládež. Scénář je nápaditý, vtipný, originální a dobře jsem se bavil i po letech. Koukala na to se mnou i dcera a docela se jí to líbilo, takže dobrý. :) ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

"Musil, ještěs málo zkusil..." Nejznámější hláška z jednoho z těch lepších dětských filmů, jakých koncem 80. let vznikly. Nejdříve byla želatina, pak se párkrát zablesklo a začali se dít věci. Vznikla identická postava, takový přesný klon toho, kdo byl nablízku. A byl to Musil a naklonoval se dokonce dvakrát a pokaždé s jiným charakterem. Dvojčata Pavel a Luboš Divišovi předvedli obdivuhodný výkon, který se jen tak nevidí. Potěší i Miloslav Šimek v roli ředitele školy. Sci-fi příběh plný hlášek, které ve své době zlidověli a které se už pozapomněli, protože televize nějak nemají zájem tento vynikající snímek vysílat. A je to ohromná škoda. Takové filmy se dnes už netočí. Snímek má spád a jedinkrát neškobrtne. I dramatický nástup tří výrostků stojí za to. I s těmi si Musil (klon) hravě poradí. "Čundrlíci, dejte ty pazoury pryč, nebo na vás hupnu!" Nezapomenutelné. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

"Čunderlíci! Vraťte ty kola nebo na vás hupnu!" Je fajn, že se u nás někdo pokusil takhle oživit žánr filmů pro mládež. Ať už v rámci žánru komedie, rodinný nebo sci-fi se jedná o výborný film. Hajzlíci Čunderlíci, sci-fi zápletka a skvělý Miloslav Šimek v roli ředitele: "Obelstil jsi se do komory?" ()

Masai 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina je sice hlasitej a přehrává až hrůza (však to taky není žádný herec), ale jinak je to celkem příjemný dětský filmeček. A mám hodně ráda scénu kdy si rodiče výrostků přijdou paní Musilové stěžovat aby si srovnala ty své chuligány a když zjistí, že je ztřískal "jeden" malej kluk, ještě těm svým harantům přidají :o) Za mě slabší trojka. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • V závěrečných titulcích je chybně uvedeno jméno herce Miloslava Šimka jako Miroslav Šimek. (milad80)
  • Scény z koupaliště byly natočeny na koupališti Lhotka na Praze 4. (lofa)
  • Když přibližně ve 45. minutě "originální" Pavel Musil (Pavel Diviš) sleduje televizi, zatímco jeho dvojníci uklízejí, na obrazovce běží český kriminální film Muž na drátě (1985), konkrétně scéna, kdy Jarda (Boris Rösner) v šatně z legrace přiloží Evženovi (Jiří Bartoška) k zádům maketu revolveru a řekne mu: "Ruce za hlavu," což Evžena velmi vyděsí. (8smdesat)

Reklama

Reklama