Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V posledních měsících války nachází mladý svobodník Willi Herold na útěku kapitánskou uniformu. Bez přemýšlení na sebe bere šaty vysoké šarže i roli s nimi spojenou. Brzy se kolem něj začínají sbírat vojáci rozptýlení po okolí - vděční, že nachází někoho, kdo jim bude velet. V obavách z prozrazení vklouzává Herold do role bezskrupulózního kapitána a propadá rauši z moci. (Das Filmfest)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (109)

Flego 

všechny recenze uživatele

O tom, ako moc dokáže zmeniť človeka. Der Hauptmann je šialený film o besnení človeka, ktorý prepadol moci a jeho zvlčilosť má stupňujúcu tendenciu lebo môže... Čiernobiely formát je dokonalou voľbou a filmu presvedčivo dodáva punc vierohodnosti. Ku koncu sa snímok síce nevyhne skratkovitosti, pokojne mohli tvorcovia pridať pár minút, aby divákovi zavŕšili osud hlavnej postavy. ()

Endavour 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý příběh, jenž je dokonce založen na skutečných událostech u sklonku druhé světové války. Film je velmi silný, s některými scény v lágru jsem měl problém-ano, i prostých vojáků wehrmachtu bojujících na straně zla mi bylo líto, když se tváří v tvář setkali s sadistickým mladým "kapitánem", kterému divák přeje na konci filmu spravedlivý osud. Film kazí velice nevhodně dobraná hudba a některé zpomalené "bullet-timy", proto nedávám plný počet. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Od černobílého vizuálu jsem čekala více, takhle je to mrhání možnostmi tohoto stále úžasného materiálu. Výborný scénář, naprosto odzbrojující hudba, vynikající herecké výkony. Vše výborně funguje, až na samotný závěr, který náhle ztrácí na dechu a ze závodního automobilu, kterým film po celou dobu byl, se náhle stává ukoptěný Velorex. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Takže vy ste desiatnik??" Krásna vojnová lahôdka, ktorá prišla ako blesk z jasného neba. Nemci posledné roky sebareflexne natáčajú realistické vojnové filmy bez príkras, presne tak ako sme kedysi za komunistov o tom snívali. Vtedy bol kvalitný vojnový film vzácnosť, drtivá väčšina filmov bola natočená podľa šablony Nemec-vrah , Rus- hrdina...V tomto výbornom filme sa nám predstaví pestrá paleta rôznych pováh, tak ako to aj v skutočnom živote chodí. Trochu som sa pousmial, keď až po 24 minútach nabehol v doprovode zaujímavej hudby názov filmu "Der Hauptmann". Netradičné, ale veľmi efektívne. Nespomínam si, ale myslím, že som doteraz v žiadnom filme nevidel rozoberať tému zabíjanie nemeckých zajatcov Nemcami...Čiernobiela farba filmu neskutočne sedí, jeden farebný záber sa objaví až v samom závere. Divák si od hlavnej postavy drží odstup, čo je logické, keďže robí svinstvá, ale na druhej strane je v napätí, pretože čakáte kedy ho niekto alebo niečo prezradí...Je trochu škoda, že nám režisér neponúkol záver tak ako sa skutočne stal. Ten filmový záver je fajn, ale radšej by som videl v závere jeho popravu. Po skončení filmu ešte chvíľu vydržte, nasledujú pomerne veľmi originálne titulky s výbornou scénou jazdy filmových prestaviteľov dnešným moderným mestom. 100%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Režisér RED, R.I.P.D. alebo pokračovaní Rezistencie sa pokúsil o art a nedopadlo to najlepšie. Kruto nevyužitý potenciál a obrovský bordel. Mohla to byť strhujúca štúdia charakteru, veľmi (ale fakt, že veľmi, veľmi) čierna komédia alebo napínavý thriller s obrovským presahom. Takto je to zlepenec štýlovo nesúrodých scén rozprávajúcich fascinujúci a strašideľný príbeh. Veľmi rád by som to videl v rukách niekoho šikovnejšieho. 5/10 ()

Galerie (39)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v Nemecku, predovšetkým v Sasku v meste Görlitz. (MikaelSVK)
  • Vůz, který používá kapitán Herold (Max Hubacher), je Mercedes-Benz W31 G4, trojnápravové vozidlo určené především pro špičky Třetí říše. Vyrobeno bylo pouze 57 kusů, přičemž jeden, který měl úpravu pro stání za jízdy, používal i Adolf Hitler. (Saur.us)
  • Flak, který se ve filmu objeví a později ho skupina zapojí za auto, je 2 cm Flak 30/38/Flakvierling. (ArthasKarfa)

Související novinky

DAS FILMFEST zve na filmové hody

DAS FILMFEST zve na filmové hody

15.10.2018

3 země – 4 kina – 5 sekcí – 9 hostů – 34 celovečerních snímků a další tři bloky krátkých filmů. Festival německy mluvených filmů DAS FILMFEST si letos pro všechny filmové fanoušky přichystal skutečné… (více)

Reklama

Reklama