Reklama

Reklama

Deštivý den v New Yorku

  • USA A Rainy Day in New York (více)
Trailer 1

Komedie Woodyho Allena vypráví příběh vysokoškoláků Gatsbyho (Timothée Chalamet) a Ashleigh (Elle Fanning), jejichž společný prosluněný víkend v New Yorku rozhodně nepůjde podle plánu. Dešťové kapky jim připraví nečekaná setkání a komická dobrodružství... Ashleigh dostane za úkol udělat na Manhattanu pro školní noviny rozhovor se slavným filmovým režisérem Rolandem Pollardem (Liev Schreiber). Její přítel a spolužák Gatsby, který miluje stará zákoutí New Yorku, by rád Ashleigh vzal na oblíbená místa svého rodného města. Gatsbyho plány se bortí, když Pollard jeho dívku pozve podívat se na natáčení filmu. Ashleigh se setkává se scenáristou Tedem Davidoffem (Jude Law) i filmovou hvězdou Fraciscem Vegou (Diego Luna). Je velkým světem naprosto okouzlená. Gatsby tedy neplánovaně tráví den s Chan (Selena Gomez), vtipnou a uštěpačnou sestrou své bývalé přítelkyně. Oba zjišťují, že možná nejdůležitější je najít v životě tu správnou osobu... (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (254)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Netypicky optimistický Woody, což je při jeho soukromých trablech docela div. Film jako zamyšlení nad tím, že některý druh snobismu může být lepší, než vypočítavé rádobylidské přátelství, jde dost proti proudu. Jinak a) s mladými herci pracuje Allen průběžně už dvacet let, b) téměř žádný režisér netočí bombu každý rok, c) je nechutné nabalovat režisérovy aféry na MeeToo, když důkazy nejsou, úřady případ odložily a zbyly jen hysterické reakce herců. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Poetický, zasmušilý Woody zřejmě dělá tímto nezvyklým počinem konec za svou kariérou. Pro jeho fanoušky bude tenhle nenápadný klenot zřejmě hůře přijatelný, není to Woody sršící vtipem téměř v každém dialogu, spíše bilancuje překvapivě ústy nastupující umělecké generace, vyznává se ze svých lásek a navazuje tak na Půlnoc v Paříži tím nejroztomilejším možným způsobem. Vlastně nejen na ni, těch odkazů na Woodyho předchozí práci bychom v tomto bilančním snímku našli více. Tento film je lahodný. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý Woody Allen v nejlepší formě, chtělo by se skoro napsat, když se člověk konečně dočkal uvedení tohoto filmu do české distribuce - a že to čekání stálo za to. (Btw. přijde mi neuvěřitelné, že někdo v takto pokročilém věku natočí tak dobrý film; to už snad překonává jen Clint Eastwood). Jasně, svým způsobem zde Allen částečně vykrádá sám sebe, protože podobnost s jeho staršími snímky Do Říma s láskou či Půlnoc v Paříži je nepřehlédnutelná, ale osobně mi to nevadilo, protože mi tenhle film prostě strašně sednul... (a protože se možná i trochu začínám bát, že Allen nebude točit věčně a konec může přijít dřív, než by se jeden nadál). Obsazení nemá chybu, Timothée Chalamet mě naprosto nadchnul (nejenže skvěle hraje, ale taky hezky zpívá, a jeho postava je strašný sympaťák), Elle Fanning je v roli intelektuálně nekomplikované studentky vyloženě kouzelná, a Selena Gomez je pro změnu hodně sexy - finální scéna je díky ní naprosto dokonalá a celkově mi bylo u toho filmu velmi dobře - je to 1,5 hodinový výlet do privilegované společnosti lidí, kteří absolutně neřeší peníze, žijí v přepychových bytech a hotelích, a celé je to tak úžasně nasvíceno a plné tolika inteligentních a vtipných dialogů, že se z toho iluzivního dokonalého světa nechce zpátky do reality - vyjít z kina ven je jako procitnout z krásného snu, do kterého by se chtěl člověk zase vrátit. UPDATE 4.1.2021 - Napodruhé mě to bavilo snad ještě víc, ten film je úžasně vtipný, má to velmi příjemné tempo, skvělé obsazení, a ústí to ve velmi podařené rozuzlení. Selena Gomez mi sice přijde lehce věkově ustřelená od Chalameta i Fanning, ale budiž, pořád vypadá hodně mladě. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Kdo by se byl nadál, že právě A Rainy Day in New York bude ten Allenův film, který dostane stopku? K té kauze se vyjadřovat nechci, ale jsem ráda, že film jako takový je pořád klasický Allen z posledních let, formálně i stylem zapadá mezi všechny ty osvědčené kousky, které Allen tvořil po roce 2000. Nechybí nic, je tu vše - tradiční rafinovaná práce s hudbou, láska k New Yorku, krásně ukecané postavy, propletené vztahy, zajímavé životní perspektivy. Jedna dívka je blond, druhá je bruneta. On je mladý a nevybouřený a má fascinující matku. V uměleckém zákulisí se dějí nečekané věci. A v New Yorku pořád a pořád prší... Krásné a opojné. Jako vždycky. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Woodey dokáže vždy prekvapiť - niekedy tým pozitívnym spôsobom, ale občas je to taká melancholická márnotratnosť. A Rainy Day in New York bol bohužiaľ ten druhý prípad. Postavy nevýrazné, dejovo mdlé, dialógovo slabučké, takže za mňa žiadna sláva. Akurát tá upršaná newyorkská atmosféra bola celkom príjemná. Ale to je skutočne málo na to, aby ma nejaký film nejako obzvlášť oslovil. Celý čas som akosi dúfal, že sa scenár kdesi zlomí a celé to nadobudne nejaké inšie smerovanie a zásadný obrat zápletky, ale nič... ()

Galerie (323)

Zajímavosti (7)

  • Film byl hotov již roku 2018, ale vzhledem k sexuálnímu skandálu režiséra filmu Woodyho Allena v distribuci nebyl. Rok 2018 tedy od roku 1982 byl prvním rokem, kdy nebyla uvedena premiéra Allenova filmu. (JoranProvenzano)
  • Režisér filmu Woody Allen zažaloval společnost Amazon Studios a požadoval odškodné ve výši 68 miliónů amerických dolarů za to, že společnost film odmítala uvést, čímž prý porušila smlouvu. (JoranProvenzano)
  • Po prepuknutí sexuálneho škandálu v októbri 2017 herec Griffin Newman prostredníctvom Twitteru oznámil, že ľutuje účinkovanie vo filme a v budúcnosti už nebude s Allenom spolupracovať. (Arsenal83)

Související novinky

Padesát a dost: Woody Allen plánuje konec kariéry

Padesát a dost: Woody Allen plánuje konec kariéry

18.09.2022

Pro fanoušky legendárního herce, scenáristy a režiséra Woodyho Allena přichází smutná zpráva, oblíbený a oceňovaný filmař se totiž po více než sedmdesáti letech u filmu rozhodl pro odchod do důchodu,… (více)

Woody Allen přestává točit

Woody Allen přestává točit

29.08.2018

Legendární režisér Woody Allen (Půlnoc v Paříži, Annie Hallová) si poprvé za desítky let bere pauzu od natáčení. Doteď se režisérovi dařilo přicházet s novým filmem každý rok, to se teď ale zřejmě… (více)

Reklama

Reklama