Reklama

Reklama

Vánoce mají být časem radosti, míru a dobré vůle. Pro některé obyvatele Bailey Downs se však promění v něco mnohem méně slavnostního. Když je Krampus, démonický opak Santy, přivolán do města malým chlapcem, všichni musejí bojovat o přežití. Jsou to svátky radosti, míru a dobré vůle... tedy pokud nežijete v Bailey Downs. O loňském Štědrém dnu se dva mladíci dočkali v suterénu školy příšerného konce. Nyní, o rok později, se na město valí nová série hrůz. Když tři kamarádi objeví dějiště masakru, zlý duch je tam hodlá držet navěky. Jednoho z prvních policajtů na místě činu postihnou nové komplikace, neboť jeho syn začne vykazovat známky děsivého a násilného chování. A když se místní rodina snaží usmířit s odcizenou tetou, musí náhle v hrůze prchat před Krampusem, démonickým opakem Santy Clause. Teroru se nevyhne dokonce ani sv. Nick, který bojuje s hordou elfích zombíků. Budou to svátky, na které nikdy nikdo nezapomene. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Duchařina v opuštěné škole, posedlé dítě, čertík na válečné stezce a elfové nakažení vzteklinou atakující Santu na Severním pólu. Čtyři nesouvisející příběhy, které měly společné jen to, že se odehrávaly v jeden vánoční večer a také to, že se všechny povedly. A vydařil se i styl vyprávění, kdy všechny čtyří příběhy běžely najednou a i když se zdá, že by to mohlo působit zmatek, opak byl pravdou. Kdybych mě vypíchnout jeden z příběhů, tak by to byla asi duchařina, protože bubáky mám rád a tady byly přítomny všechny ingerdience, tedy napětí, atmosféra i vydařený bubák, ale jak už jsem psal, líbilo se mi to celé a třeba pointa Sanotvy story mě docela dostala. 80% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Předvánoční nadílka vánočních povídek, která urazí málokoho, ale nepřekvapí asi nikoho. Segmentům se nemůže upřít snaha o budování nějaké té atmošky (tady na plné čáře vyhrál ten o zlobivém děcku), u některých však selhává závěrečné rozuzlení nebo rovnou celkový význam (jasně, povídka ze školních sklepů - ta nemá ani náznak Vánoc). Jako nešťastnou volbou se ukázalo rozhodnutí odvyprávět všechny příběhy naráz; celkem dlouho se tak čeká na onen moment, kdy se skutečně rozjedou. Díky jejich rozmanitosti těch 50 minut ale rychle uteče. Pokud se ptáte na nejpovedenější díly tohoto svátečního koláče, je to rozhodně již zmiňovaný segment o zlém harantovi a povídka o "Santu Clausovi", která nepostrádá brutalitku, fajn masky a hlavně vtipnou pointu. Nakonec tedy dobré, ale od brzkého Krampusu čekám daleko víc. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nie každá vianočná story vzbudzuje tak radostné pocity, aby potešila nejednu šťastnú famíliu. No ale keď už sa samotný Santa musí podujať na kynoženie svojich vlastných pomocníkov, ktorí sa nečakane zmenili na malé zombie beštie, zrejme každému z Vás dôjde, že tento snímok nebude ponúkať klasické príbehy plné pokoja a porozumenia, ale vyobrazí zlo, ktoré si nevyberá vhodný čas a ani obete. Policajt z miestneho oddelenia, ktorý bol na mieste činu pri dvojnásobnej, rituálnej vražde študentov, berie svoju ženu so synom do neďalekého lesa, aby si spílili vlastnú jedličku. Po návrate domov začína malý chlapec vykazovať netradičné správanie. Bohužiaľ, už to viac nie je ON. Trojica študentov vstupuje na vlastnú päsť do areálu školy, aby o daných zločinoch natočila dokument. Už čoskoro sa všetci presvedčia, že so zlom sa zahrávať neoplatí. Obzvlášť, keď neustále sídli v útrobách školy. Osud je osud. To čo nepostretlo mladú dievčinu so spolužiakmi počas vlámania do suterénu školy, to ju dobehlo počas rodinného stretnutie u starých rodičov. Plánované, pokojné stretnutie naberá nečakaný hororový spád potom, ako mladá generácia preukáže neúctu k starým rodinným tradíciám. Na ceste domov ich čaká neľahký súboj s prebudeným démonom - Krampusom. Výborné štyri samostatne plynúce príbehy, ktoré majú spoločné všetko, ale zároveň nič. Momentálne na čo siahnem, to ma uspokojí viac, ako moja posledná známosť ;) Od zombie cez ducharinu, až po diabolské monštrum. Dá sa kadečo vytknúť. Niečo mohlo byť lepšie, niekedy sa dalo viac pritvrdiť, niekedy sa dalo viac nalakať, ale v konečnom dôsledku nemôžem inak, iba zdvihnúť palec nahor. Masky, gore či lakačky pracujú na plný plyn takže spokojnosť by sa mohla dostaviť aj u iných užívateľoch. Škoda len, že táto predčasná vianočná horor story nenabrala viac odvahy - 65% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ke zhlédnutí A Christmas Horror Story jsem se rozhodnul pár dnů poté, co jsem byl v kině na Krampusovi, který mě zaujal, a proto jsem chtěl vidět další film s tímto vánočním monstrem. Hodně mi to svojí strukturou přípomínalo Halloweenskou noc, která se též skládala z několika minipříběhů, které mezi sebou měly užší nebo volnější souvislost. Ze všech sekvencí mě nejvíce zaujal "drsňák Santa vs zombie skřítci" a nejméně "afroamerická rodinka vs měnavci". Vcelku netypicky laděný vánoční film, který je sice průměrný, ale i tak má svoje kouzlo a do jisté míry i punc originality. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Taková tématická kravinka. Práci si s tím někdo dal, ale mrzí mě, řekl bych, že mě to sere, ale asi bych dostal ban dle nové vyhlášky, takže jen mrzí, že když už tvůrci napatlali čtyři příběhy do sebe, neobtěžovali se už je scénáristicky plnohodnotně spojit, což by byla úplně jiná rozprávka. Na Vánoce OK, na vychválení v září nikolivěk. 60% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Scéna, v ktorej elf s menom Shiny (Ken Hall) rozseká dvere sekerou a následne povie ''Here's Shiny!'', je odkazom na horor The Shining (1980) a rovnakú scénu s Jackom Nicholsonom. (Marceloo)

Reklama

Reklama