Reklama

Reklama

Vánoce mají být časem radosti, míru a dobré vůle. Pro některé obyvatele Bailey Downs se však promění v něco mnohem méně slavnostního. Když je Krampus, démonický opak Santy, přivolán do města malým chlapcem, všichni musejí bojovat o přežití. Jsou to svátky radosti, míru a dobré vůle... tedy pokud nežijete v Bailey Downs. O loňském Štědrém dnu se dva mladíci dočkali v suterénu školy příšerného konce. Nyní, o rok později, se na město valí nová série hrůz. Když tři kamarádi objeví dějiště masakru, zlý duch je tam hodlá držet navěky. Jednoho z prvních policajtů na místě činu postihnou nové komplikace, neboť jeho syn začne vykazovat známky děsivého a násilného chování. A když se místní rodina snaží usmířit s odcizenou tetou, musí náhle v hrůze prchat před Krampusem, démonickým opakem Santy Clause. Teroru se nevyhne dokonce ani sv. Nick, který bojuje s hordou elfích zombíků. Budou to svátky, na které nikdy nikdo nezapomene. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem vydržet do vánoc, ale to se na nás v kině vyřítí samotný celý film jen o Krampusovi, takže nebylo co řešit.Letos jednoznačně (zatím) nejlepší horor, jaký byl k mání.4 výjmečně dobré povídky, které se střídají v pravidelných intervalech a perfektně se lehce prolínají.Vizuální stránka, herci, atmosféra...to vše na Kanadu neskutečně dobré.Tahle trojice režisérů má výtečný základ, jen ho víc a intenzivněji rozvinout v plnou palbu.Protože jak už to bohužel poslední léta bývá všude, tak i v A Christmas Horror Story to všechno šplape tak 75% a i když to má na to jet ještě víc...zůstane to všechno tak nějak těsně pod tím pomyslným vrcholem.Asi jako kdyby ste šli na Nuru masáž a masérka vás těsně před finišem poslala do sprchy.Povídka sa Santou byla určitě nejzábavnější a o to víc je smutné, že jí bylo nejméně, což sem nesl celou stopáž těžko.Pravdou ale je, že jí hodně vytáhne finální pointa.Povídka s malým klukem byla místy děsivá, ale opět scénář nedovolil jí pořádně rozjet a na to, jak si matka s tím malým hajzlíkem poradila, to vycvičeného otce/policistu sejmulo nějak hladce.Povídka s duchem atmosferická laskomina, která vás drtí v napětí, aby vyústila unyle, mdle a neskutečným fofrem...další škoda.Jednoznačně nejlepší pro mě byla povídka s Krampusem.Další dvoumetrové hovado, žádne hnusné CGI efekty ale poctivá hra svalů a výtečného makeupu, prostě stará škola radost.Myslím si, že aktuální hodnocení 61% asi odpovídá, protože celý film notabene každá povídka měla daleko navíc a každá i když tak byla výborná mohla být prostě lepší.Santy bylo málo, děsivé dítě zase uteklo moc rychle, duch chvilku strašil a pak začal rutinně a rychle zabíjet a nejlepší Krampus povídka...kdyby bylo vidět, jak roztrhne to děcko vejpůl, jak urthne fotrovi hlavu a rozlomí matku...slintal bych blahem, ale vše je tak nějak mimo obraz a Krampus to rozjede až v závěru.Není to tím, že by byly ty povídky špatné, ale ony měly tak velký potenciál, že by každá z nich utáhla celý filmy a proto budete mít na konci pocit, že toho bylo málo a že byste chtěli prostě víc.75%. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak vedle atmosférického Krampuse, nám vznikla i tahle Kanadská směska vánočních příběhů s hodně krvavým podtextem. Všechny ty příběhy mají něco do sebe, jsou i dobře zahrané, občas pekelně děsivé, ale bohužel je na tomto filmu strašně strašně straaaaaašně moc vidět laciné zpracování. A tím nemyslím masky, které byly luxusní, ale zejména kamerové a střihové provedení. Dost mi vadila kostrbatá návaznost mezi příběhy a taky kamerové filtry. Jo a scénář mohl být taky lepší. Jinak ale v mnoha ohledech překvapení a dát si s tímhle námětem maximální práci, mohla to být pecka, která by otřásla Vánoční atmosférou na spoustu let dopředu. 70% BTW: Krampus od Daughertyho filmovou válku vyhrál, ale minisouboj jeho Krampuse s tímto kanadským Krampusem by dozajista prohrál. :-))) ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tak do třetice tento týden vánoční Horor (a to doslova) a tenhle je bohužel nejslabší. Po pár minutách, mi to přišlo nějaké povědomé, tohle jsem už kdysi dávno viděl a asi jsem to zřejmě ani nedokoukal, jelikož hodnocení tu nebylo. No, a měl jsem co dělat abych to vůbec dokoukal i dnes. Nejvíce mě sralo asi to neustálé přeskakování z jednoho příběhu do druhého, postavy nic moc, příběhy spíše pohádkové, sem tam dobrý Gore a jednou (na začátku) jsem se fajnově lekl. Ale jinak mě to vůbec nebralo. Klasická Kanada. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No, bůhvíjak dlouho mi to v hlavě asi nevydrží, ale jako jednorázové zpestření předvánočního času to nebylo vůbec špatné. Nesednul mi snad jen příběh adolescentních reportérů, kteří se v temném sklepení pokouší o jakousi mutaci grave encounters a ghoula. Jinak ale všechny ostatní linky mají něco do sebe a střídají se dostatečně svižně aby udržely divákovu pozornost. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Mám tyto typy filmů rád. Několik příběhů, člověk se nestihne nudit, všechno pěkně odsýpá. Tady je ale problém v tom, že příběhy jsou hrozně odlišné a celkem nahodile se střídají. To znamená, že když se vnoříte do nálady jednoho, přijde střih a musíte se orientovat v druhém, třetím či čtvrtém. Samotné příběhy jsou fajn, nejsou to sice žádné majstrštyky, ale mají hlavu a patu. Díky originálnímu závěru se mi asi nejvíc líbil Santa proti elfům. Film doporučuju vánočně naladěným fanouškům hororu a pro diváky, kteří si už chtějí vychutnat svátky klidu a míru. ;-) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Scéna, v ktorej elf s menom Shiny (Ken Hall) rozseká dvere sekerou a následne povie ''Here's Shiny!'', je odkazom na horor The Shining (1980) a rovnakú scénu s Jackom Nicholsonom. (Marceloo)

Reklama

Reklama