Reklama

Reklama

Pokémon: Detektiv Pikachu

  • USA Pokémon: Detective Pikachu (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Historicky první hraný film o Pokémonech s názvem Pokémon: Detektiv Pikachu vychází z fenoménu Pokémon – jedné z nejpopulárnějších multigeneračních zábavních značek všech dob. Fanoušci z celého světa si nyní mohou na stříbrném plátně užít dobrodružství s Pokémonem Pikachu tak, jako ještě nikdy dřív. Pikachu se představí v roli detektiva Pikachu, Pokémona, kterému není rovno. Ve filmu se kromě něj objeví celá plejáda oblíbených postaviček Pokémonů, každá se svými unikátními schopnostmi a povahou. Příběh začíná záhadným zmizením špičkového detektiva Harryho Goodmana, které přiměje jeho jedenadvacetiletého syna Tima, aby začal pátral po tom, co se jeho otci stalo. V pátrání mu přitom asistuje parťák jeho otce, detektiv Pikachu – okouzlující a vtipnými poznámkami sršící superslídil. Když Tim a Pikachu zjistí, že jsou výjimečným způsobem předurčeni k vzájemné spolupráci, spojí síly a vrhnou se vstříc vzrušujícímu dobrodružství, aby celé té spletité záhadě přišli na kloub. V neony ozářených ulicích pulzujícího moderního velkoměsta Ryme City, kde lidé a Pokémoni žijí bok po boku v hyper-realistickém světě, společně hledají stopy a setkávají se s pestrou směsicí Pokémonů. Postupně ovšem začnou odkrývat šokující plán, který by mohl zničit stávající mírové soužití a ohrozit celý vesmír Pokémonů. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 7

Recenze (394)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Relativně pobavilo, neurazilo, ale přes pár fajn fórů se nemůžu ubránit dojmu, že by se z toho dalo vytřískat více.. Pikachu je sympaťák ale vlastně to celé táhne jen on. Ten svět je funkční, ale vytěžit se z něj dalo asi více. Uchopení filmu přímo vybízelo k záplavě narážek a dvojsmyslů, aby se pobavili jak rodiče tak děti, ale v tomhle směru se to drží nepochopitelně zpátky a jen občas nějaký ten humor vystrčí růžky..... Fajn jednorázovka i pro ty z nás co znají pokémony jen tak letem světem.. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Celý tento fenomén, okolo mňa v minulosti preletel. Ale neodsudzoval som ho ( až do doby Pokémon Go ). Tento hraný celovečerák ma ale pobavil. A zrejme to bude len a len vďaka Ryanovi Reynoldsovi ( hlasovo ), ktorý si tu opäť púšťa pusu na špacír a zrejme jeho Deadpoolovské ego bude preňho podobne štipľavý bič, ako bol pre Johnnyho Deppa Kapitán Jack Sparrow. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Vďaka synovcovi, ktorý tento rok objavil svet pokémonov (seriál, zbieranie kartičiek), som nakukol do pokémonského sveta. Poznám tých najznámejších, ktorí sú v podstate všetci z prvej generácie. Pikachu, Charmander, Squirtle Bulbasaur a spol. Synovcovi by sa film nepáčil, užil by si maximálne tak zostrih niektorých scén. Naňho by tam bolo priveľa nudných dospeláckych momentov. Detektiv Pikachu by mal ťažiť z nostalgie a zábavnosti. Teda mať v kine spokojných rodičov, ktorí zažili prapôvodnú pokémonskú vlnu a aj ich malé deti, ktoré sa do toho teraz len vnorili. Vo výsledku však cieli skôr na puberťákov, na ktorých však kúzlo oživlých postavičiek nebude fungovať, pretože z toho už dávno vyrástli a sú roky vzdialení od nostalgie. Zabaliť Zootropolis do pokeballu nebola dobrá voľba, pretože obrovský potenciál stovky postavičiek a ich súbojov zrezali na tuctovú vyšetrovačku. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Prvý hraný film o pokémonoch má vcelku dobre vykreslený svoj svet a určite jej vlajkovou loďou je postavička ukecaného Pikachu-a. Je to však žalostne málo. Neoriginálny dej, slabé efekty napriek množstvu digitálnej animácii, živý herci nemajú vskutku čo hrať. Milovníci seriálu sa určite potešia, ja som tomu dal šancu, ale nedopadlo to dobre. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Nečekaně a bolestivě průměrné, protože jsem přece jen od Detektiva očekával něco víc. Animace roztomilá a příjemná, ale asi nic moc co jsme ještě neviděli v lepším provedení. Nejvíc mě štve ten nevyužitý potenciál, jelikož i když jsem Pokémona aktivně nesledoval, čas od času jsem se jako malej kouknul a doteď si i něco vybavím, prostě filmově ještě nepolíbené universum s ohromnou zásobou nápadů a postav. I když zde bylo několik náznaků o opravdu solidní humor, nakonec z toho bylo jen pár úsměvných scének, příběhově také žádný zázrak. Ryan Reynolds patří k nejsvětlejším místům filmu, protože to od něj fungoval humor nejlépe. Škoda, že zaměření bylo na publikum o průměrném věku 10 let, mohlo to mít vážně koule. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (18)

  • Značka „Pokémon“ byla v době uvedení filmu nejdražší mediální franšízou. (DatZerain)
  • Pikachu si zpívá úvodní znělku 1. série seriálu Pokémon (od r. 1997), ta zazní ve filmu ještě jednou během interview ve studiu. (LordArthas)
  • Na filmu spolupracoval RJ Palmer, který před lety ukázal své kresby realisticky vypadajících Pokémonů na DeviantArt, kam chodí i fanoušci série. Filmový designer viděl jeho verze Pokémonů a natolik ho to zaujalo, že se zeptal Palmera, zda-li by chtěl pracovat na filmu. RJ Palmer nabídku přijal, a tak ve snímku můžeme sledovat jeho um. (3T)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Další slavná hra míří na velké plátno

Další slavná hra míří na velké plátno

03.08.2020

Režisér filmů Příběh žraloka a Pokémon: Detektiv Pikachu Rob Letterman se upsal filmové adaptaci známé herní značky Beyond Good & Evil od společnosti Ubisoft. Snímek, na nějž zakoupil práva… (více)

Automatová hra Dragon’s Lair dostane film

Automatová hra Dragon’s Lair dostane film

30.03.2020

Kultovní automatová hra Dragon’s Lair dostane svoji vlastní filmovou adaptaci. Práva získal po asi roce jednání streamovací gigant Netflix, a do hlavní role obsadil herce Ryana Reynoldse. Tomu přitom… (více)

Neviditelný vystrašil i Sonica

Neviditelný vystrašil i Sonica

02.03.2020

Nový horor Leigha Whannella (Upgrade) Neviditelný s Elisabeth Moss (Mad Men) má za první víkend v kinech krásných 49,2 milionů dolarů celosvětově a sesadil tak ve Státech dosavadního krále box office… (více)

Reklama

Reklama