Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Seriál Just Becase! se věnuje malé skupince studentů, kteří mají před sebou poslední týdny před maturitou. Jako blesk z čistého nebe se ve třídě objeví nový spolužák. Nikdo tou dobou ještě nemá potuchy, jak hodně svým příchodem změní život celé čtveřici z nich. (Scalpelexis)

Videa (3)

Trailer

Recenze (10)

skretik 

všechny recenze uživatele

mozno by to bolo mile... a pekne a romanticke... keby to nebolo slow slow slow paced slice of school life anime... este pomalsie ako pomale... ale na zaspavanie vecer pri anime super... uz tyzden to pozeram a vzdy pri epizode zaspim :D... aposledne styri epizody som pozerala stylom klik klik dopredu, fakt som tu pomalost nedavala... ah, aby som nezabudla... ta animacia behu je HROZNAAA :D ()

Rachi 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle si nejsem tak jistá , jakým směrem se to bude ubírat. Ovšem oslovila mě melancholická nálada , která mě uvedla do příběhu. Eita Izumi se po 4 letech vrací do rodného města, kde nastupuje v druhé polovině třetího ročníku na střední školu. Setkává se zde se starými spolužáky . Jedním z nich je jeho nejlepší kamarád ze základní školy Haruto Souma se kterým hrával baseball. ()

Reklama

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Když si to tak vezmu, tak jsou to naprosto průměrné každodenní události v bězném životě se špetkou nadšení, odvahy a starostí. Takže to může vyznět kompletně normálně, ale to je na tom speciální, protože se to tváří dospěle a ne jako v ostatních anime, kde je člověk přecpanej všema těma ecchi prvkama a klasickýma klišé nebo něčím naprosto šíleně typickým pro Japončíky. Láska zasazená do reálného prostředí a událostí, takže se s tím člověk celkem může i sžít a celkem souhlasí s problémy, které jednotlivé postavy mají. Po "Kimi no iru machi" bych řekl druhá nej romantika s reálným zasazením, protože přece jenom tohle může "trochu" působit monotónně. Animace je suprová (až na ten rozmazaný konec - což je detail), design se držel celkem realitě (smysl pro jednotlivé detaily, že v okolí nemusí být jen čistě nádherné věci a vše je dokonalé, ale že se tam nacházely i věci, které se prostě v každodenním životě vyskytují). Po hudební stránce to bylo velice příjemné. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Hadžime Kamošida je můj oblíbený autor a jeho Just Because! bývá často srovnáváno s Cuki ga kirei, které řadím mezi svůj top, takže bylo jen otázkou času, než se mi tohle dílo připlete pod pařáty. A věru, výsledkem je velká spokojenost. Přirovnání k Cuki ga kirei je na místě, neboť i zde je kladen velký důraz na věrohodnost prostředí a postav – pro mnohé diváky spíš ke škodě, protože namísto nějakých vzrušujících dějových veletočů se zde řeší přijímačky na vysokou a děj si jednoduše plyne svým tempem. Je to Kamošida, takže síla jeho díla opět spočívá v chytrých, uvěřitelných dialozích, interakcích postav a lákavě zobrazeného prostředí Kanagawy. Postavy jsou zde v posledním ročníku střední školy a příběh se točí okolo pětice postav, které jsou všechny uvěřitelné a mezi kterými jsem neměl problém si vybrat své oblíbené dva páry – a na rozdíl od zdejších kolegů jsem s výsledkem naprosto spokojen, neboť ta, kterou místní považují za nejlepší waifu a litují, že zůstala na ocet, mi naopak místy přišla nesnesitelná. Nesedly mi úplně návrhy některých postav a místy byli animátoři pekelně líní, ale audiovizuální kvality bohatě vyvažuje povedený soundtrack z dílny Nagi Janagi, která se nezvykle zhostila skladatelského pera. Krásně melancholická podívaná, která sice na rozdíl od dvou oveček a prasátečka na plný počet není, protože mi tam chybělo ještě něco navíc, co by z výborné středoškolské romantiky udělalo romantiku nezapomenutelnou, ale jde o velmi solidní 4*, u kterých je možné, že postupem času přeci jen na těch 5* vykrystalizují. Závěrem si ještě neodpustím utrousit jednu poznámku: který osmnáctiletý mamlas si v dnešní době neumí změnit pozadí na mobilu?! ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele

Just Because! je příjemné překvapení na poli anime. Těchto milých, romantických moc není, nebo aspoň o nich nevím, ale tento kousek byl opravdu fajn. Příběh sice v podstatě přešlapuje na místě, nicméně to ničemu nevadí, jelikož postavy jsou nanejvýš sympatické a civilní. Každému jednotlivci fandíte a přejete, ať mu plány vyjdou ať už milostné či školní. Vše je podbarvené krásným, melancholickým piánem, dotvářejíc tu správnou atmosféru pro celé anime. Za mě 90% ()

Galerie (67)

Reklama

Reklama