Reklama

Reklama

Spider-Man: Paralelní světy

  • USA Spider-Man: Into the Spider-Verse (více)
Trailer 2

Phil LordChris Miller, tvůrci hitů Lego příběh a 21 Jump Street spojili svůj um a talent, aby divákům představili dosud nepoznaný svět Spider-Mana v přelomovém a unikátním vizuálním stylu. Spider-Man: Paralelní světy představí dospívajícího chlapce z Brooklynu Milese Moralese a nekonečné možnosti Paralelních světů, kde je víc než jen jeden maskovaný hrdina. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (793)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Totální náhul. Potřeboval jsem mozek do režimu stand-by, namísto toho jsem se dvě hodiny nechal válcovat naprosto nekompromisní palbou okázalého vizuálu, v jejímž jádru ale tepe neokázalá story, která nerdovská srdíčka zasypává odkazy, vtípky a pomrkáváním, přičemž ale nenechává bezradného nečtenáře komiksů za sebou a pere do něj změť plnotučných a sympatických postav, které si umí dojít pro nabubřelé osobní výstupy a zaseknout pavučinu do diváckého srdce, které mi v tomhle případě tepalo tak na sto padesát procent, protože tohle je čirá filmařská exhibice, na kterou někdo dal hrozně moc peněz a ještě víc tvůrčí svobody, ale výsledek, ač přetéká běžná pravidla a žánrové normy, nakonec musí uspokojit i toho nejkonformnějšího diváka, který ve finále chtě nechtě sezná, že Sony zamázli dekádu marvelovského univerza ve 111 minutách bez jakýchkoliv servítek. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Asi nejkomiksovější film, co jsem v životě viděl. Už jen pro tu unikátní výtvarnou / formální stylizaci si to zaslouží potlesk. Nicméně ono to právoplatně funguje i po stránce scénáře, a to mnohem lépe, než většina hraných komiksových filmů. Možná jen emocionální linka trochu hapruje, ale v tom je asi chyba ve mně - animáky ve mne emoce nedokážou vzbudit takřka nikdy. Za pozornost nicméně stojí, jak Spider-verse nenuceně představuje svébytného černošského hrdinu, aniž by to takřka komukoli přišlo divné. Miles Morales je prostě sympatická a dobře napsaná postava. Ne jako přechválený Black Panther, který nadšené recenze musel sbírat na politickou objednávku, protože jinak k nim nebyl důvod. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nebudem chodiť okolo horúcej kaše, proste najlepší Spiderman nového tisícročia...povedzme, že spoločne s Raimiho dvojkou. Tvorcovia si dokážu brať na paškál fenomén komiksových univerz a robiť si z neho srandu takým spôsobom, že z výsledku necítiť opovrhovanie žánrom, ale naopak veľkú lásku k predlohe. Sorry Deadpool, ale tvoje prvoplánové postmoderné hefty, najmä po druhýkrát, mi pripadajú o triedu horšie a vykalkulovanejšie ako aj tie slabšie v Paralelných svetoch. Ak sa teda neviem rozhodnúť, ktorému Spajdímu udeľujem zlatú miléniovú medailu, tak za originalitu, inteligenciu podania, scenár a sympatie ju získava tento. Respektíve všetci títo borci. 90% a so smútkom v srdci dole zaokrúhľujem najmä kvôli menej prehľadnému a preplácanému finále. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Spider-man: Paralelné svety je splneným snom všetkých fanúšikov tohto superhrdinu. Je v ňom totiž všetko. Milované postavy, prísna komiksová štylizácia (Leeho Hulk a Scott Pilgrim sú oproti tomu tradičná filmografia), množstvo easter eggov a najmä zaujímavý koncept. Výborný animák, ktorý nespúšťa nohu z plynu a občas si tým trochu ubližuje. Je to totiž príbehovo zaujímavý, v maličkostiach neodolateľný a po formálnej stránke fantastický.Ponúka zaujímavú štruktúru rovnako ako nosné postavy. Svoja sebauvedomelosť je mimoriadne chytľavá a ja som konečne pochopil ako si asi tvorcovia Deadpoola (ktorého príliš nemusím) predstavovali, že ich filmy majú vyzerať. Škoda zbytočne preplácaného finále a toho, že občas je tam toho možno až príliš veľa. Veľmi silných 8/10 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nápady narvaná jízda, kde má jeden Spidey stahovací tepláky, aby zakryl špeky a další je pro změnu regulérní prase. Zápletka s paralelními světy není u spidermanových dobrodružství​ nic neobvyklého, ale to zpracování je tentokrát vážně o třídu výše. Lord s Millerem napumpovali do příběhu kromě spousty odkazů (Miles má v mobilu číslo na Bendise!) i své fandovské srdce a cit pro dávkování emocí i akčních scén. Animace je někde mezi digitálem a ruční kresbou a po dlouhé době mě mrzí, že jsem nezkusil 3D protože obraz je díky tomu neskutečně živý a očividně připravený pro plasticitu. Překvapivě výborný dabing. Čekal jsem oddechovku pro děcka a dostal překvapení roku. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (48)

  • Spider-Gwen není nijak vytrénovaná bojovnice, veškerý svůj um nakoukala z televize. (gecko)
  • Film vyšel v prodloužené verzi Alt-Universe Cut (česky „alternativní vesmírný sestřih“), která je zvláštní v tom, že přidané scény nejsou po grafické stránce dokončené. Celková minutáž se vyšplhala na 143 minut a 31 sekund. (Rominator)
  • Paralelní vesmír, ze kterého je Peter B. Parker, je vesmír, který se už na filmová plátna dostal. Jedná se o vesmír Earth-616, podle kterého byly natočeny filmy Amazing Spider-Man (2012) a Amazing Spider-Man 2 (2014). (UncleMorty)

Související novinky

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

14.05.2024

Nicolas Cage brzy obleče černý baloňák a klobouk, už je to snad jisté. V úterý 14. května totiž bylo z příslušných míst oficiálně potvrzeno, že si skutečně má zahrát hranou verzi postavy noirového… (více)

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama