Reklama

Reklama

Spider-Man: Paralelní světy

  • USA Spider-Man: Into the Spider-Verse (více)
Trailer 11

Phil LordChris Miller, tvůrci hitů Lego příběh a 21 Jump Street spojili svůj um a talent, aby divákům představili dosud nepoznaný svět Spider-Mana v přelomovém a unikátním vizuálním stylu. Spider-Man: Paralelní světy představí dospívajícího chlapce z Brooklynu Milese Moralese a nekonečné možnosti Paralelních světů, kde je víc než jen jeden maskovaný hrdina. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 11

Recenze (794)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Černošská emancipace nezná hranic. Kdo by to byl býval řekl, že si černoušci vypláčou i svého spider-mana. Na rozdíl od debilního Black Panthera to ovšem tentokrát vyšlo. Na poli animáků vysoký nadprůměr. Animák má skvělé tempo, ucházející děj a především spoustu výborně napsaných postav. Dokonce ani humor úplně neschází. Toto tvůrcům vyšlo. Film pro malé i velké, pro chytré i retardované. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Ač se k filmu vracím s několika denním odstupem, tak jsou emoce, které ve mně Sony vyvolalo naprosto autentické. Až na epileptický začátek Spider-Verse potvrzuje domněnku, kterou jsem si vytvořil při prvním traileru. Neortodoxní a dokonalá animace totiž bez problému strčí do kapsy 3 Venomy (ty filmové), a nastavuje extrémně vysoko laťku i skvělým DC animákům. Scénáristické duo, které má společně na svědomí například druhou Jump Street (navíc Phil Lord napsal i dokonalé "Trakaře" a Lego Movie) vytvořilo neuvěřitelně komplexní svět plný sympatických postav, emocí i skvělého příběhu.Nejvíce prostoru pak logicky dostává Miles Morales (jehož strejda se objevil i v Homecomingu - Donald Glover) a klasický Spidey (Peter Parker). Chemie jednoduše funguje, a navíc se nevytrácí ani ve chvíli, kdy dorazí Spider-Gwen a v 2/3 filmu i zbytek pavoučího ansámblu. Tam potěší hlavně Peter Porker (skvělý český překlad Petera Párka). Noir a Peni už nemají dostatečný prostor na to, aby vynikli. Cameo Stana Lee je potom jedním z nejsmutnějších momentů filmové historie a doslova vás donutí k pláči. Co více říct... Amy "Packal" to výjimečně dokázala a já jsem přímo nadšen! ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

Překvapivě mnohem méně dětské, než to vypadalo, a o nic více než MCU filmy. Jenže strašně mě mrzí, že se pavoučí postavy nemohly podělit o děj à la Infinity War, všichni hrají druhé housle Milesovi. Skvělé vtípky a narážky, neokoukaný (!) styl, ale odvaha posunout to ještě dál - anime Peni, Spider-Noir - chybí a promarňuje šanci o potenciální revoluci. I tak v paměti zůstane mnohem víc, než klasický příběh jednoho amerického (no jo, afroamericko-portorického) teenagera. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Jmenuji se Peter Parker. Kousnul mě radioaktivní pavouk a posledních 10 let jsem byl jediný Spider-Man. Jsem přesvědčený, že zbytek znáte. S velkou mocí přichází velká zodpovědnost... Stan Lee má ve filmu animované cameo, namluvil prodavače Stana, Miles Morales si u něho koupí masku Spider-Mana. Spider-Man Noir mluví hlasem, který mu propůjčil Nicolas Cage. THAT PERSON WHO HELPS OTHERS SIMPLY BECAUSE IT SHOULD OR MUST BE DONE, AND BECAUSE IT IS THE RIGHT THING TO DO, IS INDEED WITHOUT A DOUBT, A REAL SUPERHERO. -STAN LEE THANK YOU STAN LEE & STEVE DITKO FOR TELLING US WE AREN'T THE ONLY ONES. ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Sony se rozhodlo spidermanovskou značku vyždímat fakt dobrým způsobem a je z toho překvápko roku! Spiderman si takhle skvěle barevnou a zábavnou adaptaci zasloužil jako žádný jiný superhrdina.. A tolik čistých emocí snad ještě v žádnym Spidey filmu nebylo! Animace ze začátku hodně epileptická, ale člověk si časem zvykne a je to vlastně jedna velká krása. No, a já jen doufám, že si v disney/lucasfilmu trhaj vlasy, protože co Lord s Millerem mohli dokázat se Solem... ale uklidňuje mě, že v nějakým paralelním vesmíru ho určitě dokončili a byl z toho jeden z filmů roku:) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (48)

  • Milesův otec Jefferson Davis má v čase 1:06:24 v mobilu kontakt na muže jménem Steve Ditko, což je jeden ze stvořitelů Spider-Mana. (Malyszs)
  • Toto je druhá adaptace komiksu „Spider-Verse“. Poprvé se komiks promítl do 3. a 4. série animovaného seriálu Ultimate Spider-Man (2012-2017). (3T)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Sony oznámilo dalšího pavoučího hrdinu

Sony oznámilo dalšího pavoučího hrdinu

26.04.2022

Vzhledem k úspěchu obou Venomů a celé spidermanovské trilogie asi není divu, že to studio Sony se svými pokusy o další a další nové komiksárny nijak brzy rozhodně nevzdá. A to ani po zavrávorání… (více)

Reklama

Reklama