Reklama

Reklama

Batman: Gotham by Gaslight

Trailer

Obsahy(1)

Vůbec první filmová adaptace příběhů ze série Elseworlds od DC Comics. Příběh Gotham by Gaslight, který celou sérii roku 1989 započal, je zasazen do viktoriánského Gothamu. V ulicích města řádí nechvalně známý vrah Jack Rozparovač. Brutální vraždy žen se ději každou noc a policie je bezmocná. V gothamské mlze se v té době objevuje i samozvaný strážce spravedlnosti Batman, odhodlaný vraha dopadnout. Není však jediný, kdo se rozhodl vzít spravedlnost do vlastních rukou. Batman brzy získává spojence v podobě půvabné Seliny Kyle. Když Rozparovač udeří na jeho blízké, stává se případ pro Batmana osobním a ovlivňuje nejen jeho, ale především jeho pravou identitu Bruce Waynea. (TwoFace)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

novoten 

všechny recenze uživatele

Nebýt nešťastného scenáristického rozhodnutí, které v samém závěru posílá odkaz všeho netopýřího někam do stoky (a mimo jiné se tak definitivně odklání od už tak dost odlišné předlohy), nechal bych se mou milovanou viktoriánskou atmosférou, byť zde ne zcela vytěženou, dostatečně pohltit. Poslední dvacetiminutovka mi ale dosavadní dojmy šmahem splachuje a celé kouzlo plynových lamp tak až krutě rychle zháší. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Docela by mě zajímala původní komiksová předloha, která bohužel zatím česky nevyšla a nejsem si jistý, že by měla vyjít. V animovaném provedení to totiž má svoje kouzlo, a i když je to "jen" alternativa k Batmanovi, dá se na to koukat a má to i celkem dobrý příběh, což je hodně dáno tím, jak jsou zde známé postavy jiné. ()

Reklama

drackula 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že predlohu som nečítal, takže iba z počutia viem, že tento animák s ňou nemá absolútne nič spoločné. Teda okrem kulís. Film som si užil. Nechodil zbytočne okolo horúcej kaše, čomu prispela aj rozumná dĺžka. Príbehovo síce išlo o x-tú variáciu na Jacka Rozparovača, ale toto spracovanie ajtak dokázalo zaujať. Animácia nebola asi príliš originálna, ale niektoré zábery boli luxusné. 80% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Zasadenie Batmanovského univerza do tejto doby funguje fantasticky. Takisto konflikt s Jackom Rozparovačom. Trochu zamrzí akurát krátka dĺžka a tým pádom prílišná skratkovitosť.Z tohto sa mohla upiecť parádna dvojhodinovka. A ako bonus skvelý záverečný zvrat, z ktorého by sa zatočila hlava aj Mandarinovi v trojke Iron Mana. 8/10 ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Předloha, která je dílem legendárního Mika Mignoly, je, jak už je ostatně u jeho děl zvykem, výjimečná svým zpracováním, tentokrát propojením, respektive naroubováním příběhu Jacka Rozparovače na klasickou batmanovskou detektivní práci. Gothamský Londýn, nebo spíše londýnský Gotham a jeho temná, "začouzená" atmosféra z úsvitu industriální éry je zde znázorněna a vykreslena velice dobře. Potěší i víceméně povedená animace a pořádná dávka krve. V budoucnu bych se rozhodně nebránil dalším netradičním zpracování batmanových eskapád. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Pro komunikaci se třemi sirotky použil Bruce Wayne šifru s kreslenými figurkami, stejnými, jaké se objevují v jedné z povídek o Sherlocku Holmesovi od A. C. Doyla s názvem „Tančící figurky“. (TwoFace)
  • Bruce, Harvey a Selina navštíví Dionýsův klub, který je odkazem na Diogenův klub, známý z příběhů Sherlocka Holmese. (TwoFace)
  • První adaptace ze série Elseworlds, alternativních příběhů s klasickými hrdiny DC univerza. Viktoriánský comics Gotham by Gaslight poprvé vyšel v roce 1991. (NinadeL)

Reklama

Reklama