Reklama

Reklama

Pokračování úspěšného akčního thrilleru Equalizer. Denzel Washington se vrací jako bývalý člen speciální jednotky Robert McCall, který bojuje za práva a spravedlnost pro ty, kteří už ztratili veškerou naději. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (436)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Skoro ukázkový příklad, jak má vypadat pokračování. Vezme se vše co fungovalo minule, více se dozvíme o hlavní postavě a nepřidává se nic, co by se nehodilo. Druhý Equalizer se stále drží v komornějším duchu a přestože je první akce hned na začátku, pořád se vše spíše řeší slovně nebo útěkem, než velkolepou akcí. Akce je zde jako minule hlavně o taktice, což ukáže povedený závěr, který je v akčním žánru překvapivě propracovaný a napínavý. Fanoušci prvního dílu nebudou rozhodně zklamaní a komu se první díl nelíbil, nenajde moc plusů ani tentokrát. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Antoine Fuqua s Denzelem Washingtonem opět spolu. První díl je u mne hodně vysoko mezi oblíbenými filmy, takže druhý díl to měl v hodně ohledech těžké a samozřejmě na jedničku nemá, ale pořád se jedná o obstojný oldschool akční thriller. Denzel je pořád stejný, téměř nezestárnul, pořád v kondici, hraje bezvadně a jeho nepředvídatelné vychytávky patří k tomu nejlepšímu, co se zde dá najít. Akce je překvapivě méně, krom menších krátkých likvidací je tu jen velká finální akce, kde je skvěle zvoleno prostředí ( přesto OBI je nepřekonáno). Tempo byť je pomalejší, film nenudí, utíká rychle, zaujmou i vedlejší linie a místy je film i hezky napínavý. Co zamrzí, že Rko není příliš využito, záporák Marton Csokas z jedničky je nepřekonaný a naštvalo mě, že scéna z vlaku v traileru byla z filmu vystřihnuta. Ve výsledku menší zklamání, ale kina určitě nelituji. PS: Jsem rád, že Pedro Pascal po Narcos dostává čím dál tím víc prostoru ( Kingsman i zde) a do budoucna to také vypadá nadějně. 75%. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Atmosférou niekde inde, než prvý diel, čo Fuquovi kvitujem, pretože mi E2 v tomto smere asi sadol viac. Chýba však už akýkoľvek nadhľad a divák by mal po konci fimu pocítiť súznenie s menšinami, pretože tvorcovia asi predpokladali, že pred návštevou kina toho schopný nikto nebol a keď z neho bude vychádzať, tak sa asi zázračne zmení spoločnosť. Vlastne všetky odbočky sú pre ústredný dej úplne zbytočné, vrátane kamarátstva s maliarom. Otrepaná vnútro-inštitútno-korupčná zápletka je síce otrepaná, ale na druhú stranu prekvapí tým, ako celú vec všetci berú racionálne a nikoho vlastne nič neprekvapilo. Bum-bum však bude aj tak, len tu nikto nič neberie extra osobne, proste rozkazy zhora. Finále poteší, ale skôr prostredím než priebehom. Bill Pulman asi nakrúcal súbežne niekde inde, je tu len v zopár scénach a taktiež je pre dej zhola zbytočný. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

CineStar Anděl (ČSFD projekce) - Budu se opakovat jako u předchozích Fuquových filmů, ale tenhle režisér mě s každým dalším počinem utvrzuje, že to na režisérské sesli prostě umí. Už nějaký ten pátek ho mám mezi TOP režiséry a díky Equalizer 2 si tuto pozici u mě jen potvrzuje. Obecně má Fuqua akční sekvence vždy vynikající a poklidné pasáže jsou doprovázeny trefnou hudbou, takže vydržíte až do konce bez toho, aniž byste sledovali čas. A zde tomu nebylo jinak. Denzel - který chlap se umí v 63 letech takhle ohánět a který chlap má takové charizma jako on? Fandím mu a více takových rolí. Equalizer 2 je jiný než jednička, ale i tak má chytlavé tempo a parádní akce. Závěrem...kdyby bylo další pokračování, vůbec bych se nezlobil. 80% (with J.) // (4.1.2020) CINEMAX+HBO GO - Potvrzuji 4*. Skvěle se na to dívá. 80% (with J.) ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Neměl jsem nijaká očekávání a film mě vcelku bavil. Stejně se ale nemohu zbavit názoru, že mi jednička nepřišla zase jako taková pecka, aby bylo nutné točit pokračování, a film podle mě celkově trpí údělem většiny sequelů, které se krčí ve stínu jedničky a působí vedle ní více či méně zbytečně. Denzel Washington je ovšem stále stejně skvělý a bavil mě i Pedro Pascal, zbytek castu je tam jinak v podstatě jen do počtu. Příběh mi přišel hodně předvídatelný a dějová linka s polepšeným černošským mladíkem mě tam nudila, protože mám pocit, že toto jsem viděl stokrát jinde. Finále ve větru velmi dobré. Za mě spíše lepší 3 *. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Denzel Washington chcel, aby bojové scény, ktorých sa zúčastnil, boli čo najrealistickejšie. Preto priviedli priviedli Tyrona Woodleyho, amerického majstra zmiešaných bojových umení, aby Denzela vycvičil pre jeho bojové scény. (Arsenal83)
  • Zbraně, které se objevily ve filmu, byly puška M-110, M-4, MAC-10 a pistole Glock 19. (K98)

Související novinky

Denzel Washington vs. sériový vrah

Denzel Washington vs. sériový vrah

14.03.2019

Oscarový herec Denzel Washington (Training Day) se upsal novému krimi thrilleru Little Things od režiséra Johna Lee Hancocka (Zrození šampióna). Děj vypráví o unaveném venkovském šerifovi s temnou… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

Reklama

Reklama