Reklama

Reklama

Pokračování úspěšného akčního thrilleru Equalizer. Denzel Washington se vrací jako bývalý člen speciální jednotky Robert McCall, který bojuje za práva a spravedlnost pro ty, kteří už ztratili veškerou naději. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (436)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Člověk by čekal, že u druhého dílu s takovým nadupaným rozpočtem se dočkáme daleko většího zastoupení akce a všelijakých přestřelek, ale nestalo se. Pomalu mi přišlo, že se tady takových situací objevilo ještě méně, než tomu bylo u jedničky (věřte tomu nebo ne). Ale ono jednoduše stačí vystavit film na charismatu hlavního hrdiny, notabene když ji hraje taková herecká ikona jako Denzel Washington. Každé jeho gesto, každé jeho jednání, to vše jsem mu, jak se lidově říká, sežral i s navijákem. Zápletku bych asi propříště ocenil trochu propracovanější, scénář tomu na tomto poli také nijak výrazně nepomohl, ale jednoduchá revenge story u mě měla, má a bude mít vždy zaručený úspěch (zdravím Johna Wicka a Punishera :D). Sice nevím proč, ale asi pro ně mám slabost. Když dojde tedy na akcičku, tak v pohodě, dočkáme se i pár momentů plné brutality (scéna s harpunou bezkonkurenčně drží prvenství). Závěrečná napínavá epizodka za zajímavých vnějších podmínek (ta bouře tomu dodala na efektnosti) skvělá, jen je škoda, že tak krátká (i tak ale v porovnání se závěrečným zúčtováním v Bauhausu z jedničky malinko slabší). Nic světoborného, ale zase jsem se královsky bavil. A o to jde přeci, ne ? Za mě dávám 7,5/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Antoine Fuqua s Denzelem Washingtonem opět spolu. První díl je u mne hodně vysoko mezi oblíbenými filmy, takže druhý díl to měl v hodně ohledech těžké a samozřejmě na jedničku nemá, ale pořád se jedná o obstojný oldschool akční thriller. Denzel je pořád stejný, téměř nezestárnul, pořád v kondici, hraje bezvadně a jeho nepředvídatelné vychytávky patří k tomu nejlepšímu, co se zde dá najít. Akce je překvapivě méně, krom menších krátkých likvidací je tu jen velká finální akce, kde je skvěle zvoleno prostředí ( přesto OBI je nepřekonáno). Tempo byť je pomalejší, film nenudí, utíká rychle, zaujmou i vedlejší linie a místy je film i hezky napínavý. Co zamrzí, že Rko není příliš využito, záporák Marton Csokas z jedničky je nepřekonaný a naštvalo mě, že scéna z vlaku v traileru byla z filmu vystřihnuta. Ve výsledku menší zklamání, ale kina určitě nelituji. PS: Jsem rád, že Pedro Pascal po Narcos dostává čím dál tím víc prostoru ( Kingsman i zde) a do budoucna to také vypadá nadějně. 75%. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„ZABILI JSTE MI KAMARÁDKU A JÁ VÁS VŠECHNY ZABIJU. ŠTVE MĚ, ŽE TO MŮŽU UDĚLAT JEN JEDNOU…“ /// Robert McCall je pohodovej taxikář, řešící problémy jinejch... Poklidný tempo může někoho srát. Vobčas akcička, ve který Danzel i Fugua excelejou, ale všechno je přizpůsobený vyprávění a obrazu, kterej má s přicházejícím vichrem znázorňovat pocity (nasrání) hlavního hrdiny. Nenudí, ale všichni, kteří čekaj vodsejpající biják, asi budou brblat. Padouch (padouši) sice dělaj nehezký věci, ale brutalitou zmlsanej divák už prostě chce víc. Kromě příběhu a vizuálu tomu prostě něco chybí. Jako dobrý, ale „jen“ taková jednohubka. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Rád zabíjím lidi, ale chtěl bych bejt v kolektivu oblíbenej. 2.) Nevím, jestli se mám svěřit svýmu taxikáři. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

O niečo slabšie ako prvý diel, ale stále dosť dobré. Nemá to už tu atmosféru prvého filmu, pretože príbeh je (pochopiteľne) trošku iný, ale stále sa to nesie v tom duchu, že Denzel je za frajera, ktorých všetkých vystrieľa, rozreže, preboda a rozpára. A mňa to bavilo. Nie lne kvôli Denzelovi, ktorý je znovu presvedčivý a dosť mu to sekne, ale aj Fuqua a jeho réžia ma čím zaujať. Tie akcie skratka dýchajú troškou napätia a nie je to len tak narýchlo odbité. Hudba, či kamera všetko tu sedí a ma svoje miesto, trošku zamrzí x krát videní príbeh, ale Washington svojou charizmou to ťahá trošku vyššie, čo iným hercom dnešnej doby by sa to nepodarilo. 75% - 4* ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Cely film som mal pocit jak keby som sledoval 40 minutovu epizodu nejakeho dobreho serialu natiahnutu na 2 hodiny, vdaka comu je tempo filmu fakt velmi pomale. A chatrnu zapletku, ktora by vystacila na jednu epizodu natiahli vdaka tomu, ze do filmu pridali kopu epizodiek, ktore s hlavnou liniou vôbec nesuvisia a vlastne su aj zbytocne. Proste take rodinne problemy, ktore hlavny hrdina riesi az kym sa konecne k slovu nedostane ustredny pripad. No a ten je ovela slabsi ako minule aj ked sa tentokrat hlavneho hrdinu osobne dotyka. Akcnych scen tu vela nie je. Okrem finale len parsekundove potycky. Stale su na môj vkus prilis rychlo zostrihane, aby som si ich vychutnal, ale neprehladne nie su. Najviac sa mi pacila bitka v aute, ktora je skvele natocena a kym k nej dôjde aj poriadne napinava. Hlavny zaporak aj ked je stvarneny mojim oblubencom, tak je nevyrazny. Finale ma z celeho filmu bavilo najmenej. Vysledkom je az prilis pomaly film so zaujimavym hlavnym hrdinom. Tento diel si uz najskôr znova nepozriem, ale kludne by som prijal dalsi diel ak bude mat lepsiu zapletku. 6/10. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Denzel Washington chcel, aby bojové scény, ktorých sa zúčastnil, boli čo najrealistickejšie. Preto priviedli priviedli Tyrona Woodleyho, amerického majstra zmiešaných bojových umení, aby Denzela vycvičil pre jeho bojové scény. (Arsenal83)
  • Natáčelo se ve státě Massachusetts (USA) a v Istanbulu v Turecku. (ČSFD)

Související novinky

Denzel Washington vs. sériový vrah

Denzel Washington vs. sériový vrah

14.03.2019

Oscarový herec Denzel Washington (Training Day) se upsal novému krimi thrilleru Little Things od režiséra Johna Lee Hancocka (Zrození šampióna). Děj vypráví o unaveném venkovském šerifovi s temnou… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

Reklama

Reklama